mikadarek Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Mam szybkie pytanie i mało czasu więc proszę nie pisać odpowiedzi typu ,,szukaj w Google'' lub to już było. Mam procka Northwood 2.6@3.2 i chcę szybko zmienić na: Northwood 3.2 (czy da się z tego zrobić 3.6 bez większych problemów) Prescott 3.0 (czy da się z tego zrobić 3.6 bez większych problemów). Co będzie lepszym wyborem (wydajność i OC). Reszta części jak w podpisie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipo Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Prescoot Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Prescott jest wydajniejszy, poza tym zrobisz* na nim ~4GHZ bez problemu. *teoretycznie wszystkie tak chodzą ale są wyjątki xd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 potwierdzam :), na prescotta napewno wiecej wykręcisz, pozatym 1mb l2 i więcej wydzielanego ciepła :P, co do OC to zależy też jaki step ale znakomita większość robi 3.6ghz bez problemu....... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Firekage Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Prescott B-) D346 na Extreme zrobil 4.5 na AC a 5.2 na WC. 3.6 Prescoty robia na Boxach bez zabawy napieciami. Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Firekage Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quintrix Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Sorry że się wtrące ale co myślicie o Prescocie 2.80/1MB/533 Intel conffidental?? Czy da rade wycisnąć z niego 3.6GHz na Abicie IS7?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kurniczek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 a nie lepiej C2D? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordFury Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 a nie lepiej C2D? :PI przy okazji sporo innych kosztów? (mobo+ram+graf) Kolegom powyżej chodzi raczej o wszybką wymianę samego procesora... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Sorry że się wtrące ale co myślicie o Prescocie 2.80/1MB/533 Intel conffidental?? Czy da rade wycisnąć z niego 3.6GHz na Abicie IS7?? chcesz go opchnąć? :rolleyes: Bankowo pójdzie na 3.6ghz, kolega ma 2.4ghz bez zmiany V na 3.6Ghz omg :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 No i mam Prescotta 3.0. Wykręciłem go na 3.6 ale napięcie musiałem podnieść do 1,5125. PC Probe wskazuje że jest max 1,533. Czy to nie za wysoko na tego procka?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Na jakim chłodzeniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 No i mam Prescotta 3.0. Wykręciłem go na 3.6 ale napięcie musiałem podnieść do 1,5125. PC Probe wskazuje że jest max 1,533. Czy to nie za wysoko na tego procka?? Troche wysokie napiecie jak na 3.6Ghz, nie przekraczaj 1.6V, jesli masz dobre temperaturki to nie masz w sumie się czego bać, spróbuj dac mu 1.4V i powinien śmigac na 3.6Ghz.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Na jakim chłodzeniu ? Pentagram Q 80 AlCu. Temp w stresie ok 30 min Super PI 63 stopnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) Pentagram Q 80 AlCu. Temp w stresie ok 30 min Super PI 63 stopnie.Na Northwoodzie 2.4@3.2@1.7V miałem gorzej ;) A tak na serio to lepsze chłodzenie IMO i nie ma problemu. Edytowane 2 Stycznia 2007 przez Venom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Na Northwoodzie 2.4@3.2@1.7V miałem gorzej ;) A tak na serio to lepsze chłodzenie IMO i nie ma problemu. Mam jeszcze Pentagrama Q 92Cu ale go nie zakładałem pewnie kilka stopni byłoby mniej. Więc te 63 stopnie na 1,533 może ewentualnie być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Słabo jak na prescott'a jaka masz rev.? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Słabo jak na prescott'a jaka masz rev.? B) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 C0 czyli najgorszy step. do OC :? ja dam 1.38V i bez problemu gania na 3.75Ghz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 (edytowane) A no słaby rev. że takie produkują B) a ja na 1.4v latam 4.45ghz :lol: tylko ja na 775 :razz: , 4@1.27v :-P Edytowane 2 Stycznia 2007 przez teat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 C0 czyli najgorszy step. do OC :? ja dam 1.38V i bez problemu gania na 3.75Ghz...Mi chodziło o 3.6 bo 496 to i tak max dla moich pamięci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość teat Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Mi chodziło o 3.6 bo 496 to i tak max dla moich pamięci.Czyli osiągnołeś swoj cel :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikadarek Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Czyli osiągnołeś swoj cel :-P Tak. Ale jak pisałem chodzi mi czy mogę spokojnie pracować z napięciem 1,533 i temp ok 62 stopni w stresie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
surix Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Tak. Ale jak pisałem chodzi mi czy mogę spokojnie pracować z napięciem 1,533 i temp ok 62 stopni w stresie?Mi asus zaniżał temp. o około 8-10st. nie wiem jak jest u ciebie... Wysokie temp. przez to V :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...