Skocz do zawartości
Faflon

Kamerka Sieciowa Sitecom

Rekomendowane odpowiedzi

Czołem forumowicze !

Mam kamerkę sieciową Sitecom WL-400 - bezpośrednio kablem sieciowym się ją podłącza do swicha np. I potem w przeglądarce internetowej wpisuje jej adres lokalny i pojawia sie stronka z konfiguracją i obrazem z kamerki. I wszystko jest ładnie w LANie tylko, że nie moge się z nią za cholere połączyć z zewnątrz !

Nie znam sie zbytnio, ale jak rozumiem z internetu nie moge odwołać się bezpośrednio do kamerki, a jedynie do mojej bramy internetowej (którą jest Livebox), więc trzeba ustawić przekierowanie, tak żeby połączenia do konkretnego portu livebox przekierowywał do mojej kamerki. to zrobiłem tak - dodałem w

ustawieniach liveboxa -> serwery LAN -> dodaj -> port 82 protokół TCP, lokalny adres IP 192.168.1.2 (adres kamerki) i nazwa interfejsu ppp0 (niewiem coto jest ale tak widzialem na forum :blink: ) .

Niestety kiedy próbuje sie połączyć z netu (w przeglądarce wpisuje "adres ip liveboxa":82 ) to otrzymuje wiadomość, że "connection was refused when attempting to contact "adres ip liveboxa":82 ...

próbowałem ustawiać reguły firewalla, a nawet wyłączyłem go, żeby sprawdzić i było to samo...

ma ktoś jakiś pomysł dlaczego to nie działa ? :huh:

moja sieć domowa wygląda następująco : livebox, 3 komputery i ta kamerka podłączone do switcha

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi