Faflon Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Czołem forumowicze ! Mam kamerkę sieciową Sitecom WL-400 - bezpośrednio kablem sieciowym się ją podłącza do swicha np. I potem w przeglądarce internetowej wpisuje jej adres lokalny i pojawia sie stronka z konfiguracją i obrazem z kamerki. I wszystko jest ładnie w LANie tylko, że nie moge się z nią za cholere połączyć z zewnątrz ! Nie znam sie zbytnio, ale jak rozumiem z internetu nie moge odwołać się bezpośrednio do kamerki, a jedynie do mojej bramy internetowej (którą jest Livebox), więc trzeba ustawić przekierowanie, tak żeby połączenia do konkretnego portu livebox przekierowywał do mojej kamerki. to zrobiłem tak - dodałem w ustawieniach liveboxa -> serwery LAN -> dodaj -> port 82 protokół TCP, lokalny adres IP 192.168.1.2 (adres kamerki) i nazwa interfejsu ppp0 (niewiem coto jest ale tak widzialem na forum :blink: ) . Niestety kiedy próbuje sie połączyć z netu (w przeglądarce wpisuje "adres ip liveboxa":82 ) to otrzymuje wiadomość, że "connection was refused when attempting to contact "adres ip liveboxa":82 ... próbowałem ustawiać reguły firewalla, a nawet wyłączyłem go, żeby sprawdzić i było to samo... ma ktoś jakiś pomysł dlaczego to nie działa ? :huh: moja sieć domowa wygląda następująco : livebox, 3 komputery i ta kamerka podłączone do switcha Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Faflon Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 wybaczcie, że taki trudny problem tu postawiłem już sobie poradziłem B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...