Cebix Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Witam. Szukałem podobnego tematu, ale nie było nigdzie rozwiązania, które by u mnie zadziałało. Otóż mam nowego laptopa, Compaq nx7400, podłączam kabel i wykrywa połączenie, ale są problemy i net po prostu nie działa :/. Próbowałem ręcznie ustawiać IP i maskę(mam stałe IP), ale dalej nie działa internet, nie wiem już co mam robić, formatowałem go z 10 razy i testowałem, co tylko znalazłem na forum. Po prostu ręce opadają :/. Mimo, że przydzielony jest poprawny IP, brama, maska, DNS to i tak nie odpala stron, nawet przez IP, nic nie odpowiada na pingi, nie mam sił już. Mam nadzieję, że ktoś udzieli mi wskazówek, co może być jeszcze nie tak. Z góry dzięki za odp., pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexers Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Czy podawałes MAC karty sieciowej operatorowi....? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Nie. Mam nadzieję, że to rozwiąże ten problem, dzięki. A gdzie sprawdzić ten MAC? :oops: EDIT: Ok już mam z google, sorry za problem. Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Cebix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexers Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Nie. Mam nadzieję, że to rozwiąże ten problem, dzięki. A gdzie sprawdzić ten MAC? :oops: Start, uruchom wpisz cmd i komendę ipconfig /all może właśnie problem tkwi w tym ze adres mac masz zarejestrowany od PC, a na notku będzie inny. Najprościej zmienić go możesz programem SMAC na taki jak masz w PC i sprobować :rolleyes: Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Nexers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cebix Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Hmm, ten program to może być coś, często mam u siebie kompy znajomych i zawsze się dziwiłem, że net nie działał, ale nie przejmowałem się tym do tej pory :rolleyes:. Dzięki, pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexers Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Hmm, ten program to może być coś, często mam u siebie kompy znajomych i zawsze się dziwiłem, że net nie działał, ale nie przejmowałem się tym do tej pory :rolleyes:. Dzięki, pozdrawiam. A nie ma problemu jeżeli pomogłem to się cieszę :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...