ryba Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Główny post postanowiłem przebudować z lekka na mały work-log wszystkich kontenerów jakie wyszły odemnie w swiat. W miare mozliwosci bedzie jak najszybciej aktualizowany. Najprostszy kontener 0.1 beta/alpha Ta wersja pamieta poczatki moich zabaw z sub-zero. Wraz z Ravenem chcielismy zrobic kilka sztuk, dla siebie oraz na handel. Oto co z tego wyszlo. (Troche zdjec zapozyczonych od Ravena) Zakupy rozpoczelem od rur... wtedy jeszcze boskie czasy kiedy wszystko musialo byc duze, zeby dzialalo, 3x 50cm Takie oto cztery pieknie wytoczone spody mialy robic za podstawe. O ile dobrze pamietam 5-6mm grubosci. Oczywiscie projekt skopany od poczatku i sam proces lutowania byl trudny - brak miejsca na lut. Z powyzszych spodow powstalo to co ponizej. 1x nawiercany przezemnie (co widac :D), 2x CNC, oraz jeden bez niczego -> Raven oddal go do jezowania. Jak juz wszystkie czesci mamy skompletowane, nastepuje czas spawania, a ponizej to co z tego wyszlo. Kontenery wszystkie oczywiscie poszly "do ludzi". Ten jezowy aktualnie posiada jeszcze Gemmy. Z tego co mowil to na ln2 dosc fajny, lecz moze on sie wypowie do konca jak to z nim jest. Najprostszy kontener rev 1.0 final Czas leci, przez prawie 2 lata moda sie zmienia i projekt takze, to co mozna zostalo poprawione - grubosc dna aktualnie 10mm, specjalne miejsce wytoczone na lut, delikatnie podtoczone dno. Spod, w miare tani i szybko sie robi. Chwile po wlaczeniu palnika Czyz on nie jest piekny :D? Po Spawaniu i przylutowaniu stopera dla zapinki Ladniej sie tego nie da wytrawic po bokach, to juz jest lut, miedz oczyszczona z tlenkow Drobna polerka i juz ladnie sie reprezentuje :) Gotowy komplecik dla klienta koncowego. Ta sztuka akurat powedrowala do PePeKa http://rybamcz.boo.pl/kontenery/komplet.jpg CPU Semi-Solid rev 0.9 beta No to z nudow (zreszta jak wiekszosc moich projektow) powstaly nowe kontenerki. Chcialem kiedys zrobic sobie solidy, ale ze material i wykonanie jest piekielnie drogi, postanowilem dol wykonac tak jak solid, a rure dospawac. Zreszta ostatnio tak kingpin zrobil swoje najnowsze dzieci. Pare fotek wicej, ahhh jak ja kocham te dokladnosc tokarki nie cnc :D Projektu nie zamieszczam zeby komus nie przyszlo do glowy skopiowanie go :] GPU Semi-Solid 0.9 Beta A teraz kontenerek na gpu, narazie zajawka, do konca stycznia wszystkie beda raczej pospawane i wypicowane ;) Edytowane 20 Lutego 2011 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 łłłłaaaałłłłł, ale elo, rybus łanderful, gitez, swietne genialne, boskie :D BTW: ja mam linka do projektu :D za 100zl dam :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 łłłłaaaałłłłł, ale elo, rybus łanderful, gitez, swietne genialne, boskie :D BTW: ja mam linka do projektu :D za 100zl dam :D zgrales go? bo ja z ftp wywalilem :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 jeszcze mały uchwyt i mamy kubek jak malowany :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Super kontenerki, a raczej dna, gratki! Co jakieś nowe kontenerki to ładniejsze i ciekawsze...(na forum) Kontenerki idą na sprzedaż tak?Jeśli tak to ja poprosze cenke tu czy tam na PW jak wolisz(do ryby). Edytowane 18 Grudnia 2006 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 a czy ktoś mi powie czym rózni sie solid od inncyh? i w czym on jest lepsiejszy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Jak masz normalny kontener, to spawasz spód z rurą, solid to poprostu walec miedziany z wydrążonym środkiem ;) IMO duzo lepiej trzyma load ze względu na masę, głowny czynnik dlaczego solidy są ok, ale...naprawde dobry pospawany kontener dorówna solidowi notabene. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 a czy ktoś mi powie czym rózni sie solid od inncyh? i w czym on jest lepsiejszy? o to ze caly jest z jednego kawalka miedzi i nie jest spawany, no i dlatego jest dla pro ludzi z wieksza kasa Jeden spod idzie na sprzedaz, cena to 150 + przesylka, kto chetny? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 na jakiej tokarce były robione ? no i jaka jest ich wysokość? i masa (mozesz zaokrąglić do 5mm zebym przypadkiem nie skopiował) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Do k|ngp|nowego Dragona to jeszcze troche mu brakuje ;) Rybowy spód - prawie jak nowy Dragon ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) ehh jaka tokartka, ja to dremelem i scyzorykiem dzieralem! Masellku pisalem przeca ze "PRAWIE"! Edytowane 18 Grudnia 2006 przez ryba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 A co ja napisałem ;) ? Prawie jak nowy Dragon :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Jakis taki znajomy ten design :blink: :blink: . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Jakis taki znajomy ten design :blink: :blink: . A co myslales wchodząc w ten topik, ze zobaczysz cos nowego ? :D ale i tak projekt zastrzeżony :mur: ryba, wzorowałeś się własnie ogólnie na spodach Kingpina ? Gruby jest spód ? I jeszcze chciałem zapytać, czy w następnych rewizjach (o ile będą) bedzie coś wytoczone naokoło tego "walca" środkowego, żeby powiększyć powierzchnie wymiany ciepła ? Edytowane 19 Grudnia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 A co myslales wchodząc w ten topik, ze zobaczysz cos nowego ? :D ale i tak projekt zastrzeżony :mur: nie o to mi chodzi, zobaczysz wkrotce :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 kiedy będziesz go sprawdzał? ciekaw jestem wyników :) btw tak z ciekawości ile trzeba się wykosztować na solida? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) tak z ciekawości ile trzeba się wykosztować na solida? Koło 1000$ za "firmówkę" Mousepota, chociaż jakby pogadać z MMouse to i zniżke można uzyskać. Edytowane 19 Grudnia 2006 przez LukeXE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Koło 1000$ za "firmówkę" Mousepota, chociaż jakby pogadać z MMouse to i zniżke można uzyskać. sa tez tansze ponad 3 krotnie solidy miedziane, mousepoty to jednak totalny highend :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) 1000$ to jakieś 3k plnów :o piotres ile Ty byś wziął za takie coś ? Edytowane 19 Grudnia 2006 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 żeby dac za taki cos 1000 zielonych trzeba być prawdziwym idiotą, w Polsce byś zrobił coś takiego ze srebra i to dużo taniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 żeby dac za taki cos 1000 zielonych trzeba być prawdziwym idiotą, w Polsce byś zrobił coś takiego ze srebra i to dużo taniej ze srebra i taniej ? A to ciekawe ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 ze srebra i taniej ? A to ciekawe ;] bo to nowe srebro, nie słyszałeś? :lol: a może chodziło o aluminium :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Przesadzacie z tym 1k $ chodzily po 800$. Uzywke mozna bylo znacznie taniej dostac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukeXE Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Uzywki nawet po 400$ widziałem, starsze rewizje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 a fe, starsze rewizje sa niemodne, nawet za darmno bym nie chciał :lol: wiecej niz 300 zielonych za kontener to szaleństwo, ale co poczac, na zachodzi wszystko inaczej wyglada, a zawsze kilka stopni mniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ent Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 a fe, starsze rewizje sa niemodne, nawet za darmno bym nie chciał :lol: wiecej niz 300 zielonych za kontener to szaleństwo, ale co poczac, na zachodzi wszystko inaczej wyglada, a zawsze kilka stopni mniej. Kilka stopni, kilka stopni, ale kontrola temp przy Ln2 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 czyzys, 1k usd za klocek miedzi :mur: dla mnie osobiscie juz 200pln to szalenstwo :| moze ktos foto myszastego kontenerka pokazac?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 In case some where curious on the total Mousepots ever made and sold to date here is a run down. Note: I Just want to say thanks for all that bought gpu and cpu pots over the last year. I didn't make any money, but I gave allot of guys some of the best cooling around for there shot at some 3d and 2d titles and that is worth it plus I love to see what my machine shop can knock out. Everything that people PAID for has been received 100% so my sales where perfect. Solid Mousepot Sales since 8-2005 Aluminum CPU rev#1 2.5in Mousepot 10 units sold Copper CPU rev#1 2.5in Mousepots 10 units sold Copper CPU rev#1.1 2in Mousepots 5 units sold Aluminum CPU rev#2 3in Mousepot 6 units sold Copper CPU rev#2 3in Mousepots 3 units sold Copper CPU rev#2.1 3in Mousepot 2 units sold Aluminum CPU rev#3 3in Mousepot 4 units sold Copper CPU rev#3 3in Mousepot 2 units sold Copper CPU rev#4 3in Mousepot 2 units sold Aluminum GPU rev#1.1 10 units sold Copper GPU rev#1 10 units sold Copper GPU rev#2 10 units sold 74 units total sold Brazed units total about 10-16 so almost 100 total Mousepots sold worldwide to date Rev#1 Rev#1.1 Rev#2 Rev#3 Rev#4 Rev#1 Rev#2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 fajne :D rev 1.1 by mi styknął ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ja tam jestem ciekaw co mysz ma w srodku, ale fotków brak ...... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...