BLBK Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) Nowe chłodzonko naszej ulubionej firmy Thermalright :D Seria HighRiser teraz ma swojego przedstawiciela odpowiedzialnego za pamięć RAM :blink: STRONA PRODUCENTA Więcej zdjęć: http://www.watch.impress.co.jp/akiba/forec...213/hr07-3.html http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotli...image/swm1.html http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotli...image/swm3.html http://www.watch.impress.co.jp/akiba/hotli...image/swm2.html Dodam tylko, że chłodzenie można było zauważyć(a właściwie jego kawałek) na zdjęciach HR-03 Nie wiem jak wam, ale mi się podoba :) Zostaje tylko kwestia ceny - znając producenta i wierząc spekulacjom będzie to około 25euro, więc za zestaw dla duala będzie pewnie trzeba zapłacić ponad 200PLN :mur: Edytowane 18 Grudnia 2006 przez BLBK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samael88 Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Mozna juz gdzies to kupić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Produkty Thermalright'a mozna kupowac dla samego wzornictwa. _Vip_ kiedy HR-07 pojawi sie w ofercie silent-pc ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 ale bzdura w czasach kiedy ramki specjalnie się nie grzeją, prędzej zabija je wysokie napięcie jak ciepło, z drudiej strony dla samego wygladu mozna kupic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) ale bzdura w czasach kiedy ramki specjalnie się nie grzeją, prędzej zabija je wysokie napięcie jak ciepło, z drudiej strony dla samego wygladu mozna kupicNie wszyscy się jeszcze przesiedli na DDR2 :rolleyes: Dla mnie chłodzonko jak zwykle miodek. Szczególnie, że pewnie znów odpowiednika będzie brakować przez czas jakiś :) Edytowane 18 Grudnia 2006 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 (edytowane) jak miałem a64 i kostke corsaira na samsungu uccc, to śmigał na 500mhz bez radiatorów na chipach i też mocno się nie grzał, jak znam tego producenta to ponad 100zł krzyknie za ten produkt, a w przyapadku dwóch pamieci mamy 200zł, które można przeznaczyć na modernizacje sprzętu do am2 naprzykład Edytowane 18 Grudnia 2006 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 Fajnie się zapowiada, jeden + to to że te radiatory są uniwersalne i ponad platformowe :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2006 daj sobie 2,4v lub wiecej na ddr2 i mow, ze sie nie grzeja. moje cruciale przy 2,2v sa bardzo cieple, cieplejsze niz tccd, ktore do zimnych nie nalezaly. wynalazek fajny, ale cena raczej wysoka. za niewiele wiecej Bazi mial bloki na memki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 jak miałem a64 i kostke corsaira na samsungu uccc, to śmigał na 500mhz bez radiatorów na chipach i też mocno się nie grzał, jak znam tego producenta to ponad 100zł krzyknie za ten produkt, a w przyapadku dwóch pamieci mamy 200zł, które można przeznaczyć na modernizacje sprzętu do am2 naprzykładPozazdrościć :) Moje Patrioty (jak w sygnaturze) na 2.9V "nieco" się grzeją. Teraz już wiem, że jak będę sprzęt zmieniał to kupię sobie kostki bez radiatorów B-) Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 moja kostka śmigała na 2.7v niestety musiałem się jej pozbyć bo chciałem 2gb, a w komputroniki nie mieli juz uccc i dostałem zestaw 2x1gb na corsairach które latały już tylko na 450mhz na 2,6v, tak naprawdę te firmowe radiatory [ciach!]o dają, ktoś ostatnio pokazywał zdjecia po ściągnięciu radiatora z swoich ddr2, taśma termoprzewodząca na tych radiatorach nie dotykała co najmniej połowy kostek, takze lepiej zapewnić ramka dobry opływ powietrza jak zakładać jakieś badziewia, Niemiec to że schłodzisz swoje ramy do niskich temperatur nie zawsze pomaga bo powyżej pewnego napiecia zaczynają występować przebicia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramp Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 (edytowane) Kolejny bardzo udany produkt. Czego sie nie robi dla ciszy i max stabilnosci. Wydane 200 zł na to chłodzenie to niby sporo ale biorac pod uwage fakt ze wraz ze zmiana pamieci piekne chlodzenie zostaje, ktore dzieki niklowanej powierzchni dlugo sie swietnie prezentuje. Specyfikacja HR-07 Wymiary: D150 x S27 x W86 mm Waga: 150g Zalecane wentylatory: 70mm ,80mm ,92mm Fan Edytowane 19 Grudnia 2006 przez miramp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 u mnie na p5b dlx i niniji już by sie nie zmieściło poza tym większość droższych pamieci maja już radiatorki ... podobny lub lepszy efekt osiągniemy bez radiatorów z lekkim nadmuchem mam tylko nadzieje że pojawią sie testy i poznamy cene (która pewnie nie bedzie niska) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 zdaje mi się że Ocz Xtc Cooler będzie lepszym i tańszym rozwiazaniem od tego, no i też wyygląga elo mega pro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Nie będzie lepszym rozwiązaniem bo HR-07 jest przeznaczony dla osób chcących ciszy. Cooler od OCZ wogóle nie ma jak dla mnie praktycznego zastosowania, bo taniej i chłodniej dla pamięci będzie zamontować jakiś wentylator 80 lub 120 mm na 5 V Edytowane 21 Grudnia 2006 przez Puma[JFK] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 a jaka jest max bezpieczna temp. pracy pamieci 24/7 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Przy DDR to było 60*C, przy DDR2 pewnie jest nieco niższa - około 50. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Mi tam się podoba ustrojstwo, a i do Extreme OC się z pewnością wyśmienicie nada, więc jeśli cena nie będzie zabójcza to IMHO warto, pomijając eleganckie wzornictwo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Mi tam się podoba ustrojstwo, a i do Extreme OC się z pewnością wyśmienicie nada, więc jeśli cena nie będzie zabójcza to IMHO warto, pomijając eleganckie wzornictwo ;) do extreme to memki bez radiatora + delta @duzo cfm (najlepiej chilled air) albo kontener i wogole subzero temp :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Cena okolo 25$ TX ma model memek DDR2 1200MHz z tym chlodzeniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Cena okolo 25$ TX ma model memek DDR2 1200MHz z tym chlodzeniem. I jak się sprawuje B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KvaN Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 do extreme to memki bez radiatora + delta @duzo cfm (najlepiej chilled air) albo kontener i wogole subzero temp :P Delta + to ustrojstwo da IMHO lepszy wynik :P A wogóle to najlepiej wsio LN2 zalać :D :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Produkty Thermalright'a mozna kupowac dla samego wzornictwa. _Vip_ kiedy HR-07 pojawi sie w ofercie silent-pc ? czekam na dostawe narazie trudno mi okreslic jakis konkretny termin jak i orientacyjna cene :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) Meine Dammen und Herren... wilkomen nach Polen ;) http://www.angela.pl/index.php?action=Towa...;id_towaru=1916 P.S. Przepraszam za ewentualne błędy w niemieckim :oops: Edytowane 22 Stycznia 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Cena nawet nie jest tragiczna. Spodziewałem się więcej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Labovsky Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) :zonk: Thermalright zrobił opakowanie z.... okienkiem :blink: To po prostu skandal!! I jeszcze ten przesyt czarnego koloru na bocznych ściankach pudełka! No i... co już zupełnie wyprowadziło mnie z równowagi... wieszadełko! Niedługo dojdzie do tego, że w supermarkecie będzie można obok gum do żucia to sprzedawać! SKANDAL! :angry: W ramach protestu nie kupię nic tej firmy przez kolejny tydzień! Zachęcam do tego wszystkich kolegów! Nie można tak bezwstydnie niszczyć starego porządku! :roll: :wink: Edytowane 22 Stycznia 2007 przez Labovsky Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 (edytowane) z okienkiem czy bez, wazne ze przyjechaly :]] HR-07 Edytowane 22 Stycznia 2007 przez _Vip_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 jak by taka cena była za 2 radiatory to myślę że sprzedasz była by sporo wieksza, a tak pewnie nieliczni to kupią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 jak by taka cena była za 2 radiatory to myślę że sprzedasz była by sporo wieksza, a tak pewnie nieliczni to kupią.Nie ma szans na taka cene, to zbyt zlozona konstrukcja, zreszta wystarczy przypomniec sobie ile kosztowaly dawne chlodzenia nb od tr, a nie bylo tam nawet hp i ogolnie znacznie prostszej budowy byly. Niemniej, fajny wynalazek, jak zwykle jakosc rzadzi w produktach tej firmy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 HR-07 napewno jest bardzo ciekawym produktem.Owszem, sa bloczki na ram i to w podobnych cenach, ale nie wszyscy chca sie pchac w chlodzenie wodne, a jednoczesnie zalezy im na wydajnym i mozliwie cichym kompie. a cena...no coz..Thermalright nigdy tani nie byl i to raczej sie nie zmieni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Ja bym chetnie zakupil 2szt. ale czy jest taka mozliwosc Vip zebys sprawdzil czy wejda na p5b dlx razem z BigTyphhonem na cpu ? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...