Skocz do zawartości
shadowxxz96

Klawiatura Bezprzewodowa - Krótki Czas Pracy

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Wygrałem klawiaturę i myszke bezprzewodową benq x530.

Myszka chodzi spoko, ale klawiatura na akumulatorkach lub bateriach alkaicznych działa ok. 2.5 doby bez przerwy i akumulatorki, baterie rozładowane. Dodam że baterie były alkaiczne, a akumulatorki 2500mAh.

Czy tak krótki czas pracy jest normalny, czy klawiatura jest zjechana? :unsure:

Proszę o wyjaśnienie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Wygrałem klawiaturę i myszke bezprzewodową benq x530.

Myszka chodzi spoko, ale klawiatura na akumulatorkach lub bateriach alkaicznych działa ok. 2.5 doby bez przerwy i akumulatorki, baterie rozładowane. Dodam że baterie były alkaiczne, a akumulatorki 2500mAh.

Czy tak krótki czas pracy jest normalny, czy klawiatura jest zjechana? :unsure:

Proszę o wyjaśnienie.

Wyjasnienia Ci nie dam, mogę zaoferować jedynie porównanie, zanim pojawi się jakiś spec.

Sprzęt A4 więc niezbyt wysokiej klasy.

Mysz RF 315 czas działania jeden do dwóch dni (na akumulatorach AAA 1500 mAh)

Klawiatura X'Comfort RF czas działania jeden miesiąc lub nawet więcej na akumulatorach AA 1600 mAh (pojemniejszych nie wkładałem, bo przy takim czasie działanie nie widzę potrzeby).

Rozumiem, że awarię zasilania, czy baterii ew. akumulatów uważasz za wykluczoną?

Jedyne co na gorąco przychodzi mi do głowy to jakieś niefortunne (przeszkoda zakłócająca lub częściowo ekranująca) lub zbyt odległe położenie klawiatury od odbiornika.

Generalnie dziwne, ale może to uroki tego modelu?

A jak z zasięgiem działania?

Moja ww. wymieniona ma mieć zasięg 2m, działa równie dobrze z 5m, tyle, że z 5m to ja nie bardzo widzę wpisywane treści na ekranie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi