Skocz do zawartości
binio21

6800gs I Agp WyŁĄczone

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem geforca 6800GS palit 256MB. Ale mam problem z ustawieniem AGP. Everest pokazuje komunikat, że AGP jest wyłączone. W biosie nie mam opcji włączenia trybu AGP, reinstalke systemu zrobiłem,stery od mobo i grafy najnowsze.Jedynie nie instalowałem GARTA, gdyż po jego instalacji teoretycznie pokazuje że mam agpx8, ale tylko do czasu zainstalowania sterow od grafy. Gdy mam Garta i sery od grafy monitor się wyłącza i pomaga tyl;ko odinstalowanie garta.

Karte i sprawdziłem 3d markiem 2003 i winik to 6500pkt :mur:

Czy wiecie może jak włączyć to AGP?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[Mam identyczną kartę i bałbym się ją podłanczać do zasiłki mniejszej niż prawdziwe 400W...

a fortron to nie prawdziwy? :huh: ja bym bal sie podlanczac ci internet ...

a co do tematu.. no to wg mnie sterow brak ... do mobo ofc.

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi ta karta bez problemu chodzila na fortronie 300W.... :lol:

Hehe. Fortron to swietny zasilacz:)

A tez uważam ze to brak strerow,ale jak zainstaluje stery do MoBO to nawet monitor się nie włącza. Jest to wina sterownika GART. Ale mam nadzieje że problem się nie dlugo rozwiąże, kupiłem ta płyte:

http://allegro.pl/item150325773_dfi_k8t800...ala_do_oc_.html

Mam nadzieję że na VIA problemy znikną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wiesz że ten chipset VIA na którym jest ta płyta jest sporo gorszy od tego nForce 3 na którym jest GB?? Próbowałeś nowsze steroniki do chipsetu??

Stery probowałem najróżniejsze. I na wszystkich się coś pieprzy. Mam już poprostu dość tej płyty. I tak jak czytałem na forum to poprostu czasem tak jest ze nforce3 nie chce wspolpracowac dobrze z geforcem(co swoją drogą zupełnie pozbawione jest sensu skoro są to Chipsety tej samej firmy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi