binio21 Opublikowano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2006 Witam.wczoraj stałem się szczęśliwym posiadaczem geforca 6800GS palit 256MB. Ale mam problem z ustawieniem AGP. Everest pokazuje komunikat, że AGP jest wyłączone. W biosie nie mam opcji włączenia trybu AGP, reinstalke systemu zrobiłem,stery od mobo i grafy najnowsze.Jedynie nie instalowałem GARTA, gdyż po jego instalacji teoretycznie pokazuje że mam agpx8, ale tylko do czasu zainstalowania sterow od grafy. Gdy mam Garta i sery od grafy monitor się wyłącza i pomaga tyl;ko odinstalowanie garta. Karte i sprawdziłem 3d markiem 2003 i winik to 6500pkt :mur: Czy wiecie może jak włączyć to AGP? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Tylko stery do mobo pomagaja ( miałem podobnie na Axp i KT600) Po 2 to jak bys miał wyłaczone AGP to by ci grafa nie chodziła :P Zmnien program do diagnostyki kompa.. i zobacz wtedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joterpal Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 [Mam identyczną kartę i bałbym się ją podłanczać do zasiłki mniejszej niż prawdziwe 400W... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) [Mam identyczną kartę i bałbym się ją podłanczać do zasiłki mniejszej niż prawdziwe 400W... a fortron to nie prawdziwy? :huh: ja bym bal sie podlanczac ci internet ... a co do tematu.. no to wg mnie sterow brak ... do mobo ofc. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 [Mam identyczną kartę i bałbym się ją podłanczać do zasiłki mniejszej niż prawdziwe 400W...mi ta karta bez problemu chodzila na fortronie 300W.... :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 mi ta karta bez problemu chodzila na fortronie 300W.... :lol: Hehe. Fortron to swietny zasilacz:) A tez uważam ze to brak strerow,ale jak zainstaluje stery do MoBO to nawet monitor się nie włącza. Jest to wina sterownika GART. Ale mam nadzieje że problem się nie dlugo rozwiąże, kupiłem ta płyte: http://allegro.pl/item150325773_dfi_k8t800...ala_do_oc_.html Mam nadzieję że na VIA problemy znikną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 A wiesz że ten chipset VIA na którym jest ta płyta jest sporo gorszy od tego nForce 3 na którym jest GB?? Próbowałeś nowsze steroniki do chipsetu?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 A wiesz że ten chipset VIA na którym jest ta płyta jest sporo gorszy od tego nForce 3 na którym jest GB?? Próbowałeś nowsze steroniki do chipsetu?? Stery probowałem najróżniejsze. I na wszystkich się coś pieprzy. Mam już poprostu dość tej płyty. I tak jak czytałem na forum to poprostu czasem tak jest ze nforce3 nie chce wspolpracowac dobrze z geforcem(co swoją drogą zupełnie pozbawione jest sensu skoro są to Chipsety tej samej firmy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zmieniałeś BIOS płyty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
binio21 Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Bios zmieniałem, aktualnie mam f19, najnowszy bodajże do tej płyty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...