Skocz do zawartości
chrabcio

Kurz a overclocking.....

Rekomendowane odpowiedzi

Heja.......

z powodu skreconej kostki mialem ostatnio troche wolnego czasu..

postanowielm wiec pomajsterkowac w obudowie... gryzla mnie mysl iz nie moglem podniesc FSB o wiecej niz 1mhz..wydawalo mi sie ze to karta TV razem z Live'em blokuja..

No więc rozkreciłem obudowe i komponenty do zera.....na tzw: części pierewsze.... zdjalem rowniez radiatorek z chipsetu plyty, okazal sie, jak przypuszczale, byc pociapany gruba warstwa silikonowej pasty... wyczyscilem, radiatorek wyszlifowalem papierem wodnym.. nasmarowalem pasta srebrna i zalozylem.... nestepnie przeczyscilem tymze papierem kazdy slot PCI i porty pamieci...wszystko odkurzylem...

nasmarowlalem wiatraczki...zlozylem....

oczywiscie bicie serca gdy wlaczalem ..ale ok :) dziala, nic nie zepsulem ..

testy krecenia..no i fsb sie ruszylo :) zarowno pod XP jak i 98 stabilnie na 138 :)....

A wiec panowie do roboty...wiosenne porzadki czas zaczac...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zdejmowałeś radiator z chipsetu? Mój jest przyklejony jakąś pastą klejącą lub takim plastrem jak jest fabrycznie na niektórych radiatorach do proca. Skurczybyk się trzyma, a boję się go odrywać, żeby któraś z nóżek chipsetu nie puściła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak zdejmowałeś radiator z chipsetu? Mój jest przyklejony jakąś pastą klejącą lub takim plastrem jak jest fabrycznie na niektórych radiatorach do proca. Skurczybyk się trzyma, a boję się go odrywać, żeby któraś z nóżek chipsetu nie puściła.

Zajrzyj TU

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurz to jeden z najwiekszych wrogow overclockingu gdzyz jest swietnym izolatorem .... dlatego nalezy od czasu do czasu .... wyczycic kompa... albo uzyc .. tych fajnych bajerkow ze sprezonym powietrzem albo .. rozebrac wszytsko ... wziac papier toaletowy (nie zostawia nitek ) , spiryts :)) ekhm znaczy sie denaturat i przeczyscic wszytsko cos sie da .... bardzo wazne jest wyczyszczenie od czasu do czasu radiatorow bo tam sie zawsze zbiera sporo kurzu ... wiatraki rlz .. :))) he he... ja tak robie raz na 2 - 3 miesiace :)))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...