Skocz do zawartości
ysztyszt

Pliki 'corrupted'

Rekomendowane odpowiedzi

Od jakiegoś czasu mam problem. Sporo plików instalacyjnych nie chce mi się uruchomić, ponieważ w opisie problemu w okienku z czerwonym krzyżykiem pojawia się zazwyczaj opis błędu i zawsze obecne słowo 'corrupted'.

Np. w przypadku instalacji GTA SA wyskakuje taki napis:

CRC error: The file D:\Rockstar Games\GTA San Andreas\anim\anim.img doesn't match the file in the setup's .cab. file. The medium from which you are running the setup may be corrupted; contact your software vendor.

Sformatowałem dysk, od nowa wgrałem Windowsa i problem jest identyczny.

Co na to poradzić? Czy to wina mojego dysku twardego?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Płyty może nie są w idealnym stanie, ale to nie chodzi o to. Moi znajomi instalowali gry kilka dni temu z tych samych płyt. Czytnik jest nowy, ma niecałe dwa tygodnie.

I problem w odczycie płyt nie tkwi, ponieważ plikami 'corrupted' są też instalki świeżo ściągnięte ze stron np. producentów :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wejdź do Podglądu zdarzeń, powinno się roić od czerwonych wpisów. Będziesz miał tam opis problmu. Jeśli dotyczy jednej partycji to masz BADy. Jeśli więcej sprawdź inną taśmę/docisk taśmy.

Zostaje jeszcze kwestia pamięci. Zrobienie memtesta przez noc nie zaszkodzi.

Pozdrawiam!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie jestem zbytnio wtajemniczony, może mógłbyś napisać w jaki sposób sprawdzić/poprawić docisk taśmy, o której wspominasz :)

Taki sam komunikat jak napisałem w pierwszy poście wyskoczył mi podczas instalacji 3DMarka03, który został przed chwilką ściągnięty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi