Orgiusz Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Dysk pracuje w DMA. Pomińmy sprawę zasilacza. Wolałbym zająć się tym, aby test 3DMark dobrze poszedł i bez żadnych zacinek :unsure: Pierwsze wyklucza drugie. Porownujac zasilacze do benzyny to mozna powiedziec ze do swojego wypieszczonego silnika diesla lejesz olej opalowy i chcesz zeby samochod dlugo jezdzil bez usterek. W skrocie :arrow: Nie da sie. Q-tec w Czy spalil ci sie zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Sprobuj wlaczyc/wylaczyc fast write, moze to cos da? Nastepnie sprawdz w dxdiag, czy masz wlaczone przyspieszenie direct3d oraz teksturowania AGP...? I jeszcze wlasciwosci ekranu -> ustawienia zaawansowane -> rozwiazywanie problemow... czy jest pelne przyspieszenie sprzetowe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ysztyszt Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Sprobuj wlaczyc/wylaczyc fast write, moze to cos da? Nastepnie sprawdz w dxdiag, czy masz wlaczone przyspieszenie direct3d oraz teksturowania AGP...? I jeszcze wlasciwosci ekranu -> ustawienia zaawansowane -> rozwiazywanie problemow... czy jest pelne przyspieszenie sprzetowe? Przyspieszenia i teksturowanie są włączone. Włączanie/wyłączanie fast write nic nie daje. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 No to chyba pozostaje jedynie metoda eliminacji? Na poczatek skołuj/pozycz jakis markowy zasilacz i sprawdz, czy to przypadkiem nie jego wina (prescoty sa bardzo pradozerne). BTW. Ja pare dni temu mialem pod rzad dwa trafione tracery 400W - obydwa noweczki niesmigane - pod obciazeniem resetowaly kompa co jakis czas. Nastepnie sprawdz proca na innej plycie, innego proca na swojej, itd. itp... Coś musi kaszanić!? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość radioram 89'8 fm Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Instalowałem z płytki 'VIA 4 in 1 Drivers'Skojarzyło mi się z moją starą padniętą dawno mobo Via kt 266. Pan (fajny chłopak tylko zakosił mi 64 Mb sd ramów) w serwisie mnie uczulał i nawet na płytce ze sterami napisał żebym 1. co to po instalacji systemu zainstalował VIA service pack - i to chyba były właściwe stery do mobo. Ale głowy uciąć nie dam :] ----- Edytowane 21 Grudnia 2006 przez radioram 89'8 fm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Tak... VIA 4in1 to sa - bez wątpienia - te sterowniki. Podobno - tak jak kolega wyzej napisal - wazna jest kolejnosc instalacji. Chociaz mi osobiscie zdarzalo sie instalowac stery do chipsetow VIA w roznej kolejnosci i nigdy nie bylo to powodem zadnych problemow. Aczkolwiek niektorzy twierdza, ze mieli problemy po instalacji sterow w niewlasciwej kolejnosci. Ja bym jednak na ta opcje duzych pieniedzy nie postawil ale... warto sprobowac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ysztyszt Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 A czy ten mój problem może być spowodowany złą pracą wiatraczka przy karcie graficznej? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Może, chociaż znowu GF2MX nie jest jakąś strasznie grzejącą się kartą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ysztyszt Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Może, chociaż znowu GF2MX nie jest jakąś strasznie grzejącą się kartą.No właśnie wiem, że nie jest, ale ten mój wiatraczek to raz chodzi raz nie chodzi. Jednak mimo wszystko sądzę, że to wina czegoś innego <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...