Skocz do zawartości
Arek460

Nowy Sprzęciorek

Rekomendowane odpowiedzi

Mam już zamówione części:

AMD Athlon 3500+ socket Am2

Gigabyte m55plus

I mam zamiar kupić 512 mb ramu

Dysk 160gb za jakieś 150/160zł

Grafe to narazie chyba nie bo wole dołożyć i kupić więcej ramu albo jakiś lepszy zasilacz, a jak nie to uzbierać na jakąś lepszą.

Wentylator na procesor bo nie chce go męczyć tymi oryginałami AMD, chce mieć cisze więc wezme scythe ninja lub coś ze scytche, albo może thermaltake sonic tower <--bardzo mi sie podoba wygląd ale czy jest lepszy od scythe?

No to powiedzcie mi jak tam wybrałem dobrze zrobiłem z tą kartą, bo jak bym miał już brać to jakąś za 300zł czyli coś z Gf6600 256mb/128bit, bo lepiej chyba nie wyciągne no sprzet najlepiej żeby nie przekraczal 1000 a maks 1300.

Napiszcie co zrobić z tą grafoą bo narazie musiał bym se poradzić na wbudowanej.

Albo podajcie co wy byście kupili za tą kase tylko nie sprzęt z intela bo to szajs bardzo drogie cacka, i zarazem do d... a i jak grafa to też geforce bo to raczej do gier i nie chciał bym 7300 bo czytaółem że to jest też niezbyt dobre.

Z góry thx za wypowiedzi.

Edytowane przez Arek460

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Trochę źle zrobiłeś. Grafe weź 7600gs od palita. I nie mam przekonania co do gigabyta, może biostar lub dfi było by lepsze... Dysk bierz od seagate.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamiast tego Gigabyta brał bym Biostara TForce Nf4 lub DFI na Nf4.

Procka brał bym 3000+ i pogonił do poziomu 3500+.

Chłodzenie CPU - Scythe Ninja

RAM - przynajmniej 1GB, np GoodRAM lub coś innego

Grafika - zdecydowanie Palit GF 7600GS Sonic 256MB DDR3.

Co do tego że GF7300 jest takie sobie do gier to się nie zgodzę zwłaszcza jeżeli jest to 7300GT od Galaxy z DDR3. Procki Intel Core 2 Duo teraz są bardzo dobre.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi