Skocz do zawartości
killua

Niedzialajace Gg - Nieudane Laczenie Z Siecia Gg

Rekomendowane odpowiedzi

Jestem w sieci lokalnej w ktoirej sa jeszcze 2 kompy . calosc na routerze wireless belkina. komputer jest czysciutki swiezo po instalacji wiec nie wchodza w gre zadne wirusy itp . Wyglada to tak ze wszystko dziala, strony sciaganie plikow. A gg sie nie chce polaczyc . mimo iz na innych kompach w tej sieci dziala. tak samo nie moge sie zalogowac do mbanku. choc do allegro i poczte juz np moge. nie moge tez sie polaczyc z zadnym serwerem emula. Gg nie dziala takze przez strone web.gadu-gadu.pl , nie dziala przez konnekta, gg w wersji 6 i 7 . moze cos musze zainstalowac, jakas jave albo coos ? nigdy nie mialem takiego problemu. Ostatnio poklocilem sie troche z gosciem ktory zarzadza routerem , mogl mi zablkoowac niektore uslugi ? HELP !!

nie moge sie tez zalogowac do gmaila,tzn nawet na strone logowania nie moge wejsc.

Czy mozna zresetowac router nie znajac chasla?i co wtedy sie dzieje ? czy chaslo zostanie usuniete ?

Edytowane przez killua

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli zresetujesz router to hasło zniknie razem z ustawieniami sieci i w ogóle nie będziesz miał neta, takim działaniem tylko wkurzysz admina i moze cie wywalic z sieci (bynajmniej u mnie juz by cie nie było), idź do niego żeby odblokował tobie porty (bo na pewno masz zablokowane) i zachowuj sie (czyli odpuśc sobie ściąganie plików w dzień i ogranicz pobieranie i wysyłanie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie jest admin taki odgorny :) my mamy zrobiona siec w mieszkaniu na laczu ktore ogolnie jest z innej sieci . router stoi u mnie w pokoju, za siec place tyle samo co on podobnie jak i jestem w takim samym stopniu wlascicielem routera, on sie zajmuje ustawieniami netu bo sie na tym zna, acha to moj wspolokator, ktory cos ma dziwne jazdy jak na studenta i teraz ja mam dostep tylko do zwyklych www , chyba uznasz ze to nieco denerwujaca sytuacja jak gosc blokuje mi porty bo mu sie costam nie podoba. skoro zaplacilem to mam prawo uzywac w pelni tak jak i on, tylko ze on sobie chaslo zalozyl jak mnie niebylo wiecnie mam jak sprawdzic nawet czy faktycznie tak jest, ale nie widze innej mozliwosci jak to ze to on zrobil bo i jaka ? komp jest czysty, polaczenie jest, strony dzialaja, ale tylko strony. Myle sie ? skoro wiec nie da sie po dobroci to trzeba sila . a nowe ustawienia sie jakos zrobi, to chyba nie jest trudne i zwasza pomoca pewnie sie uda .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi