killua Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Jestem w sieci lokalnej w ktoirej sa jeszcze 2 kompy . calosc na routerze wireless belkina. komputer jest czysciutki swiezo po instalacji wiec nie wchodza w gre zadne wirusy itp . Wyglada to tak ze wszystko dziala, strony sciaganie plikow. A gg sie nie chce polaczyc . mimo iz na innych kompach w tej sieci dziala. tak samo nie moge sie zalogowac do mbanku. choc do allegro i poczte juz np moge. nie moge tez sie polaczyc z zadnym serwerem emula. Gg nie dziala takze przez strone web.gadu-gadu.pl , nie dziala przez konnekta, gg w wersji 6 i 7 . moze cos musze zainstalowac, jakas jave albo coos ? nigdy nie mialem takiego problemu. Ostatnio poklocilem sie troche z gosciem ktory zarzadza routerem , mogl mi zablkoowac niektore uslugi ? HELP !! nie moge sie tez zalogowac do gmaila,tzn nawet na strone logowania nie moge wejsc. Czy mozna zresetowac router nie znajac chasla?i co wtedy sie dzieje ? czy chaslo zostanie usuniete ? Edytowane 20 Grudnia 2006 przez killua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 jeśli zresetujesz router to hasło zniknie razem z ustawieniami sieci i w ogóle nie będziesz miał neta, takim działaniem tylko wkurzysz admina i moze cie wywalic z sieci (bynajmniej u mnie juz by cie nie było), idź do niego żeby odblokował tobie porty (bo na pewno masz zablokowane) i zachowuj sie (czyli odpuśc sobie ściąganie plików w dzień i ogranicz pobieranie i wysyłanie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killua Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 to nie jest admin taki odgorny :) my mamy zrobiona siec w mieszkaniu na laczu ktore ogolnie jest z innej sieci . router stoi u mnie w pokoju, za siec place tyle samo co on podobnie jak i jestem w takim samym stopniu wlascicielem routera, on sie zajmuje ustawieniami netu bo sie na tym zna, acha to moj wspolokator, ktory cos ma dziwne jazdy jak na studenta i teraz ja mam dostep tylko do zwyklych www , chyba uznasz ze to nieco denerwujaca sytuacja jak gosc blokuje mi porty bo mu sie costam nie podoba. skoro zaplacilem to mam prawo uzywac w pelni tak jak i on, tylko ze on sobie chaslo zalozyl jak mnie niebylo wiecnie mam jak sprawdzic nawet czy faktycznie tak jest, ale nie widze innej mozliwosci jak to ze to on zrobil bo i jaka ? komp jest czysty, polaczenie jest, strony dzialaja, ale tylko strony. Myle sie ? skoro wiec nie da sie po dobroci to trzeba sila . a nowe ustawienia sie jakos zrobi, to chyba nie jest trudne i zwasza pomoca pewnie sie uda . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shrek999 Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 ale musisz znac ustawienia sieci zewnetrznej czyli to co macie np w umowie czyli ip, brame, i dns'y i generalnie tyle... a zmien sobie numer ip na komputerze na jakis z kosmosu znaczy sie oscatnia liczbe w zakresie 2-255 podejzewam ze pomoze ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...