Skocz do zawartości
TomCat

Brak Pliku Ntdlr A Zasilacz ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Ostatnio sprawiłem sobie nowy sprzęt, taki jak w sygnaturce. Jednak zasilacza nie wymieniałem.

Niedawno dokupiłem sobie trzecią kość ramu i wtedy zaczął sie problem z brakiem pliku ntdlr przy ładowaniu windowsa. Odłączam dodatkowy dysk albo napęd optyczny i wtedy komp odpala. Jak zasilacz się "zagrzeje" moge to podpiąc spowrotem i wtedy też odpala.

tak więc przypuszczam że to o zasiłkę chodzi, ale co zasilacz ma wspólnego z plikiem windowsowskim ??

Obecnie mam ogłączona nagrywarkę i wszystko śmiga.

Czy może byc jakiś inny powód tego ntdlr ( wiem też o mbr).

będe wdzięczny za pomoc

(szukałem już o tym na forum ale tam poruszane są kwestie tylko mbr a tu pjawia się problem sprzetowy).

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to są trzy identyczne kości, przeszły wszystkie testy na memtestach, prime itp. Problem jest tylko przy starcie, potem już komp chodzi stabilnie.

Ale faktem jest że ta trzecia kostka zwiekszyła obciążenie zasilacza.

Zapomniałem jeszcze o jednej rzeczy - to jest zasiłka na 20 pin a płyta ma 24pin.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to że 20 pin to nic u mnie tak komp chodził z rok i bez problemu, byle zasialcz miał mocną linie 12v. Ogółnie to psu mozę nie dawać rady ale ram aż tyle nie żle,żeby aż takie cyrki były...

pobaw sie ustawieniami memek , może to jednak one mieszają..zapuść też gold memory

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze sprawdź hd tune czy nie ma badów na twardzielu i jak dysk bedzie ok to zostaje wymiana zasiłki...

kumpel też tak miał przy 2x512 ramu wsio mu śmigało ok dołożył kolejne 2x512 i był "bluskrin" na zmiane z nieuruchamianiem wina właśnie w taki sposób że brakowało jakiegoś pliku wystarczyło że włożył do kompa chief'a 420W i wszsystko pięknie śmiga!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi