TomCat Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Witam ! Ostatnio sprawiłem sobie nowy sprzęt, taki jak w sygnaturce. Jednak zasilacza nie wymieniałem. Niedawno dokupiłem sobie trzecią kość ramu i wtedy zaczął sie problem z brakiem pliku ntdlr przy ładowaniu windowsa. Odłączam dodatkowy dysk albo napęd optyczny i wtedy komp odpala. Jak zasilacz się "zagrzeje" moge to podpiąc spowrotem i wtedy też odpala. tak więc przypuszczam że to o zasiłkę chodzi, ale co zasilacz ma wspólnego z plikiem windowsowskim ?? Obecnie mam ogłączona nagrywarkę i wszystko śmiga. Czy może byc jakiś inny powód tego ntdlr ( wiem też o mbr). będe wdzięczny za pomoc (szukałem już o tym na forum ale tam poruszane są kwestie tylko mbr a tu pjawia się problem sprzetowy). pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 bardzo mozliwe ze to wina zasilacza ten fortron ma pojedyncza linie 12v i pewnie niezbyt duzy amperaz na tej lini Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 czyli zostaje inwestycja w zasiłkę ? mam tu starszego tracera 400W, podpiąłem go to sprzęt to nawet nie beknął, musiałem poodpinać połowę rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 lepiej juz go nie podpinaj, bo poczujesz swąd :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Jakiego dokładnie masz tego fortrona? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Dokładniej to jest to Fortron FSP 350-60MDN rev.A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 może to ten ram tak miesza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomCat Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 to są trzy identyczne kości, przeszły wszystkie testy na memtestach, prime itp. Problem jest tylko przy starcie, potem już komp chodzi stabilnie. Ale faktem jest że ta trzecia kostka zwiekszyła obciążenie zasilacza. Zapomniałem jeszcze o jednej rzeczy - to jest zasiłka na 20 pin a płyta ma 24pin. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 to że 20 pin to nic u mnie tak komp chodził z rok i bez problemu, byle zasialcz miał mocną linie 12v. Ogółnie to psu mozę nie dawać rady ale ram aż tyle nie żle,żeby aż takie cyrki były... pobaw sie ustawieniami memek , może to jednak one mieszają..zapuść też gold memory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZwieRZakwawa Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 moze sprawdź hd tune czy nie ma badów na twardzielu i jak dysk bedzie ok to zostaje wymiana zasiłki... kumpel też tak miał przy 2x512 ramu wsio mu śmigało ok dołożył kolejne 2x512 i był "bluskrin" na zmiane z nieuruchamianiem wina właśnie w taki sposób że brakowało jakiegoś pliku wystarczyło że włożył do kompa chief'a 420W i wszsystko pięknie śmiga! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Czasem GA K8nf-9 nie miała problemów z obsługą 3 kostek ramu? Edytowane 21 Grudnia 2006 przez talib666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 u mnie tez byl problem brak pliku ntdrl i pomogła AKTUALIZACJA biosu mobo sam sie zdziwilem a teraz wszystko smiga az milo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...