Skocz do zawartości
Krystus

Niekompatybilny Ram?

Rekomendowane odpowiedzi

Najpierw mój konfig:

AMD Athlon XP 2600+

MSI KT6 Delta-SR

GeForce FX 5200 128MB

Nanya 256MB PC3200 DDR SDRAM

I teraz taka sytuacja: Kupiłem na komputroniku ramy

GoodRAM DDR 512MB PC-400 CL3

To ucieszony zainstalowałem je w kompie, odpalam i wszystko działa. A że w tym czasie byłem chory na grypę to nie siedziałem wogóle przy kompie. Teraz siadam odpalam jedną gierke i reset kompa. Następna gierka reset. <_< więc trochę się zdenerwowałem, zacząłem badać kompa i wywaliło mi 4 różne blue screeny:

0x000000A5

0x0000007F

0x0000001E

0x0000004E

Moim zdaniem to zdecydowanie wina ramów, bo jak je wyjąłem i działałem na samych Elixirach(256mb) to każda gra działała.

I tutaj potrzebna mi wasza porada co dalej z tym robić bo nie mam już zielonego pojęcia. <_< :-| :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Troche lipa z tym ramem bo dalej ciagne na 256 :/ bede musial pogadac z bratem i zdecydujemy co zrobimy. A jezeli kupilem je przez internet w komputroniku (czyli w centrali w Poznaniu) to bede mogl je wymienic w sklepie w Wawie, bo wysylanie ich spowrotem jakos mi sie nie zbyt widzi...

A jest opcja zeby tylko dana kosc ramu byla felerna czy prawdopodobnie nie bedzie dzialala juz cala seria tych pamieci, bo wtedy w ramach gwarancji chcialbym wymiane na kingstony <_<

EDIT: ewentualnie jeszcze moge zrobic formata i wtedy jezeli blad dalej bedzie wystepowal to dopiero zaczne dzialac. Mam nadzieje ze wymienia ta pamiec bez jakichs problemow ze to niby z mojej winy :/ bo nie chce byc 200zl w plecy :/

Edytowane przez Krystus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi