Krystus Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Najpierw mój konfig: AMD Athlon XP 2600+ MSI KT6 Delta-SR GeForce FX 5200 128MB Nanya 256MB PC3200 DDR SDRAM I teraz taka sytuacja: Kupiłem na komputroniku ramy GoodRAM DDR 512MB PC-400 CL3 To ucieszony zainstalowałem je w kompie, odpalam i wszystko działa. A że w tym czasie byłem chory na grypę to nie siedziałem wogóle przy kompie. Teraz siadam odpalam jedną gierke i reset kompa. Następna gierka reset. <_< więc trochę się zdenerwowałem, zacząłem badać kompa i wywaliło mi 4 różne blue screeny: 0x000000A5 0x0000007F 0x0000001E 0x0000004E Moim zdaniem to zdecydowanie wina ramów, bo jak je wyjąłem i działałem na samych Elixirach(256mb) to każda gra działała. I tutaj potrzebna mi wasza porada co dalej z tym robić bo nie mam już zielonego pojęcia. <_< :-| :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) moze w biosie masz ustawione cl2.5 . ustaw na cl3. bo moze te goodramy nie wyrabiaja.. Edytowane 20 Grudnia 2006 przez xacti Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystus Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 moze w biosie masz ustawione cl2.5 . ustaw na cl3. bo moze te goodramy nie wyrabiaja.. No właśnie te Elixiry też są CL3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 a sproboj na samych goodramach. moze po prostu plytka albo ich nie lubi, albo sa niekompatybilne z tymi elixirami.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystus Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 No właśnie na samych goodramach tez jest tragedia. I co teraz oddawac na gwarancji, sprawdzac jakimis programami czy sa kopniete czy jak? Moj kumpel ma taki sam zestaw elixir+goodram i wszystko u niego dziala :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 jesli na samych goodramach jest tragedia to moze byc problem z kompatybilnposcia z mobo.. jak bym dal do serwisu, zeby sprawdzili choc u nich... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystus Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Troche lipa z tym ramem bo dalej ciagne na 256 :/ bede musial pogadac z bratem i zdecydujemy co zrobimy. A jezeli kupilem je przez internet w komputroniku (czyli w centrali w Poznaniu) to bede mogl je wymienic w sklepie w Wawie, bo wysylanie ich spowrotem jakos mi sie nie zbyt widzi... A jest opcja zeby tylko dana kosc ramu byla felerna czy prawdopodobnie nie bedzie dzialala juz cala seria tych pamieci, bo wtedy w ramach gwarancji chcialbym wymiane na kingstony <_< EDIT: ewentualnie jeszcze moge zrobic formata i wtedy jezeli blad dalej bedzie wystepowal to dopiero zaczne dzialac. Mam nadzieje ze wymienia ta pamiec bez jakichs problemow ze to niby z mojej winy :/ bo nie chce byc 200zl w plecy :/ Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Krystus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 moze tak kosc jest felerna.. mysle ze jak w wawie sie spytasz o te ramy to oni powiini je przynajmniej przetestowac... ;) jak u nich bedzie cos nie tak to wysla do poznania ;) i tam ci wymienia na nowe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystus Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 A w razie co bede mial podstawy, zeby rzadac zamiany tych goodramow na kingstony? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 raczej nie. jedynie na taki sam goodram... chyba ze nie beda go juz mieli to ci zaproponuja cos w tej samej cenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystus Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 To dobrze bo nigdzie w wawie nie ma tych pamiatek :D A kingstony sa w kazdym sklepie w wawie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 'w wawie to raczej Ci tylko sprawdza te pamieci.. na serwis poleca do poznania IMO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...