Skocz do zawartości
Radek90

Jak Najwydajniejsza Grafa Na Agp

Rekomendowane odpowiedzi

Mi się osobiście wydaje, że lepiej kupić już jakąś kartę graficzną na PCI-E. Drugą rzeczą jest to, czy masz odpowiednio dobry procesor ?? On też znacząco wpływa na pracę karty graficznej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi się osobiście wydaje, że lepiej kupić już jakąś kartę graficzną na PCI-E. Drugą rzeczą jest to, czy masz odpowiednio dobry procesor ?? On też znacząco wpływa na pracę karty graficznej.

właśnie problem w tym, że mam płytę główną obsługującą agp. :/

Proc to Athlon 64 (s754) 3000+ @3GHZ

więc powinien uciągnąć

:D

została mi do wymiany tylko karta (wiem, wiem mogłem inwestować w s939 i pci-e, pośpieszyłem się )

no ale nie dam rady ciągnąć już 2 roku na radku 9550 :/

wymiana na pci-e jest niby jakimś wyjściem...

ale płacić drugi raz za ( i tak dobrego proca, ramki) to już (chyba ) lekka przesada

Edytowane przez Radek90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary, za taka sama grafe na AGP zaplacisz nawet do kilku stow wiecej niz na PCIex, wiec naprawde taniej Cie wyjdzie kupic plyte glowna na PCIex (przeciez na S.754 ja chyba po 89zl widzialem na allegro fajne Gigabyte). Stara plyte sprzedasz i na zero wyjdziesz, a grafe juz kupisz sporo tansza.

http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=139

http://www.allegro.pl/item152102094__msi_k..._wa_fv_gw_.html - a tu masz i AGP i PCIex. Co prawda nie jest pelnowartosciowe AGP, ale smiga na nim wszystko co chcesz :)

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.allegro.pl/item152102094__msi_k..._wa_fv_gw_.html - a tu masz i AGP i PCIex. Co prawda nie jest pelnowartosciowe AGP, ale smiga na nim wszystko co chcesz :)

tyle że wydajność tego AGR jest katastrofalna ;) coś jak AGPx1. Przy r9550 spadek wydajności o ok 1/3 ale czym lepsza tym więcej się traci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle że wydajność tego AGR jest katastrofalna ;) coś jak AGPx1. Przy r9550 spadek wydajności o ok 1/3 ale czym lepsza tym więcej się traci

Podalem tylko jako porzyklad. Przeciez glownie chodzi o PCIex, a to jest juz 16x, a i plyta niezla.

Edytowane przez DziubekR1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok

czyli za ~1000zł ę

dostanę płytę główną i kartę graf.

zależy mi aby płyta "dobrze kręciła się z procem" :D

płyta ~400zł

+ karta ~600zł

może macie jakieś typy w/w cenach?

Gigabyte K8NE rev. 1.0 taka płyta nachodzi mi na myśl (cena dużo poniżej 400zł, a do podkręcania ponoć całkiem spoko)

Edytowane przez Radek90

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi