Radek90 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 witam szukam jak najwydajniejszej grafy na agp. cena nie gra roli. Zastanawiałem się nad GALAXY 7600GS 256DDR3 500/1450 1.2ns AGPx8 ZALMAN co o tym sądzicie? Może coś wydajniejszego? dzięki za odp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
camilos Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Mi się osobiście wydaje, że lepiej kupić już jakąś kartę graficzną na PCI-E. Drugą rzeczą jest to, czy masz odpowiednio dobry procesor ?? On też znacząco wpływa na pracę karty graficznej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) skoro cena nie gra roli to 7800gs http://allegro.pl/item151975283_xfx_geforc...treme_agp_.html ale lepsze jest wyjście które podał Camilos, czyli pci-ee i wtedy zmiana grafy Edytowane 20 Grudnia 2006 przez przemekbydgoszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Mi się osobiście wydaje, że lepiej kupić już jakąś kartę graficzną na PCI-E. Drugą rzeczą jest to, czy masz odpowiednio dobry procesor ?? On też znacząco wpływa na pracę karty graficznej. właśnie problem w tym, że mam płytę główną obsługującą agp. :/ Proc to Athlon 64 (s754) 3000+ @3GHZ więc powinien uciągnąć :D została mi do wymiany tylko karta (wiem, wiem mogłem inwestować w s939 i pci-e, pośpieszyłem się ) no ale nie dam rady ciągnąć już 2 roku na radku 9550 :/ wymiana na pci-e jest niby jakimś wyjściem... ale płacić drugi raz za ( i tak dobrego proca, ramki) to już (chyba ) lekka przesada Edytowane 20 Grudnia 2006 przez Radek90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zmień płytę na jakąś z PCI-E i wtedy jakaś grafa z PCI-E. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Stary, za taka sama grafe na AGP zaplacisz nawet do kilku stow wiecej niz na PCIex, wiec naprawde taniej Cie wyjdzie kupic plyte glowna na PCIex (przeciez na S.754 ja chyba po 89zl widzialem na allegro fajne Gigabyte). Stara plyte sprzedasz i na zero wyjdziesz, a grafe juz kupisz sporo tansza. http://www.egielda.com.pl/?str=art&id=139 http://www.allegro.pl/item152102094__msi_k..._wa_fv_gw_.html - a tu masz i AGP i PCIex. Co prawda nie jest pelnowartosciowe AGP, ale smiga na nim wszystko co chcesz :) Edytowane 21 Grudnia 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 http://www.allegro.pl/item152102094__msi_k..._wa_fv_gw_.html - a tu masz i AGP i PCIex. Co prawda nie jest pelnowartosciowe AGP, ale smiga na nim wszystko co chcesz :)tyle że wydajność tego AGR jest katastrofalna ;) coś jak AGPx1. Przy r9550 spadek wydajności o ok 1/3 ale czym lepsza tym więcej się traci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) tyle że wydajność tego AGR jest katastrofalna ;) coś jak AGPx1. Przy r9550 spadek wydajności o ok 1/3 ale czym lepsza tym więcej się traci Podalem tylko jako porzyklad. Przeciez glownie chodzi o PCIex, a to jest juz 16x, a i plyta niezla. Edytowane 21 Grudnia 2006 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) ok czyli za ~1000zł ę dostanę płytę główną i kartę graf. zależy mi aby płyta "dobrze kręciła się z procem" :D płyta ~400zł + karta ~600zł może macie jakieś typy w/w cenach? Gigabyte K8NE rev. 1.0 taka płyta nachodzi mi na myśl (cena dużo poniżej 400zł, a do podkręcania ponoć całkiem spoko) Edytowane 21 Grudnia 2006 przez Radek90 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vejita Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Abit NV8 + GeForce 7900gs ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Mowisz Radek o plytach na S.754, a tu masz swietne plyty za 150-200zl, wiec z dobra grafa jeszcze Ci na browary zostanie. Ten Gigabyte jest jak najbardziej spoko, poczytaj ten test, co podalem linka wyzej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radek90 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 jeszcze Ci na browary zostanie. taaaak :] widzę czujesz bluesa :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...