cZaJn!k Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, do dnia dzisiejszego wytrzymałem z moim 512 mb, ale jak na dzisiejsze czasy jest to niestety za mało. Ceny ostatnio wracają do normy, więc chciałbym na dniach kupić jakąś dobra pamięć. W chwili obecnej mam Kingston KVR400X64C3A/512 CL3 - słyszałem że są to kości słabe (nie najlepsze do kręcenia itp.) więc chciałbym się ich pozbyć. No ale przejdźmy do tej nowej pamięci. Jak wiadomo w dzisiejszych czasach już nawet 1 GB to mało :wink: , a podobno (i tu wolałbym się upewnić) nie ma aż tak rażącej różnicy między 2x512 a 1x1024, dlatego w chwili obecnej chciałbym kupić jakieś dobre 1x1024 i za parę miesięcy dokupić takie jeszcze jedną taką samą kość aby pracowały w dual`u. Jakie kości polecilibyście drodzy forumowicze ?, oczywiście nie chciałbym wydać 500 PLN na ten zakup, no ale dajcie jakieś propozycje, bo niestety moja wiedza o ramach ostatnio bardzo się skurczyła (nie jestem na bieżąco :mur: ) Edytowane 23 Grudnia 2006 przez cZaJn!k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krystus Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 (edytowane) Jak nie masz zamiaru nic robic z pamiecia - to jest podkrecac itp. tylko wsadzic ja do kompa to bierz te: http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=4001 bo najtansze, ogolnie jak nic nie bedziesz robil to byle nie jakies no name. Aha i pamietaj zeby dowiedziec sie czy pamieci ktore zamierzasz kupic nie "gryza" sie z twoja plyta glowna. Edytowane 22 Grudnia 2006 przez Krystus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość amapi3d Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) ze swojej strony rowniez polecam Goodram, niedawno kupilem i jestem zadowolony Edytowane 23 Grudnia 2006 przez amapi3d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cZaJn!k Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 No właśnie mam zamiar zrobić OC (tyle ile się da). Zapyta inaczej, co będzie lepsze od moich obecnych pamiątek ?. Widzę że te Goodramy mają podobnie jak mój Kingstone CL3. Jest sens brać coś z CL2,5 lub nawet CL2 ? Jeśli mam być szczery, to słyszałem również wiele niepochlebnych opinii o Goodramach. Mój kolega który tydzień temu kupił sobie nowy komputer, nie może zapiąć 2x512 DDR2 (kości zapięte osobno działają ok) ponieważ sypie mu błędami i trochę mnie to zniechęca do tej firmy. No ale ok, jak te Goodramy mają się do PATRIOT`ów ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pampek Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 :-P taa 512MB to za mało a co ja mam Powiedziec !!! :mur: mam 256MB TwinMosa 3200 400Mhz 2,5 CL wiec tez dokupie Sobie 256MB do DUala :-P a Tobie Polecam 2x512MB z TwinMosa i Bedziesz Miał Cacy a Goodramy ? co to wogole jest straszna kiła :lol2: mało mnie to interesuje ale wiem o Pamieciach z stron i Forum poczytaj Sobie sprawdz Testy jak chcesz podkrecac to Ramy Kupuje sie od 200zł za kosc ...Geila czy Inne :wink: Goodramy nie maja ciekawych wynikow jesli chodzi o Wydajnosc ! TwinMosy nie sa takie drogie i Konkuruja z Jakoscia Kingstona ale to tez nie sa do krecenie phii :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2007 [...] mój Kingstone CL3. Jest sens brać coś z CL2,5 lub nawet CL2 ? W/g mnie nie, jesli nie bedziesz bawil sie w bicie rekordow predkosci w Everescie czy SuperPi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...