Dzidaziom Opublikowano 20 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2006 Mam tuner, na 80% Winfast TV 2000 Deluxe, ale głowy nie dam, już mętlik mi sie we łbie czyni. Postawiłem system raz (format), grzebię za sterownikami i nic. Postawiłem system drugi raz (myśląc, ze coś się spier...) i nic. mianowicie ze strony leadteka ściągam sterowniki, zapisuje je na hdd, daje w menedżer urządzeń, aktualizuj sterownik, podaję mu ściezkę, a on do mnie z tekstem, że nie znalazł sterowników... może coś źle robie, może kombiowałem ze złymi sterownikami (a kombinowałem z 5 wersjami), nie mam pojęcia. Może najpierw warto rozkminić jaki mam tuner? Mogę powiedzieć, że ma FM i TV że ma z tyłu wyjście na antenke (radio), wejście na antenke (telewizja), Audio IN, Audio Out, remote (na pilocik) i S-video. Any idea? to na bank wersja deluxe, już się upewniłem. Już robię fotorelację :) Mam tuner, na 80% Winfast TV 2000 Deluxe, ale głowy nie dam, już mętlik mi sie we łbie czyni. Postawiłem system raz (format), grzebię za sterownikami i nic. Postawiłem system drugi raz (myśląc, ze coś się spier...) i nic. mianowicie ze strony leadteka ściągam sterowniki, zapisuje je na hdd, daje w menedżer urządzeń, aktualizuj sterownik, podaję mu ściezkę, a on do mnie z tekstem, że nie znalazł sterowników... może coś źle robie, może kombiowałem ze złymi sterownikami (a kombinowałem z 5 wersjami), nie mam pojęcia. Może najpierw warto rozkminić jaki mam tuner? Mogę powiedzieć, że ma FM i TV że ma z tyłu wyjście na antenke (radio), wejście na antenke (telewizja), Audio IN, Audio Out, remote (na pilocik) i S-video. Any idea? to na bank wersja deluxe, już się upewniłem. Już robię fotorelację :) www.dzida.neostrada.pl/Relacyja/1.JPG - tak wygladają ściągnięte sterowniki www.dzida.neostrada.pl/Relacyja/2.JPG - tak wygląda menedzer urządzeń Zainstaluj oprogramowanie automatycznie -> "nie można zainstalować tego sprzętu (...) kreator nie może odnaleźć wymaganego oprogrwamowania" Podaje mu lokalizacje do folderu ze sterownikami i to samo... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mogiel Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zainstaluj jakiegoś everesta to może się dowiesz coś więcej co to za karta, bo chyba od tego trzeba by zacząć. Świetna "Fotorelacja" :D Chyba imo wiecej by pomogło "foto" samej karty, a nie screenshoty znaków zapytania ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dzidaziom Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Znalazłem rozwiązanie, myślę, że warto napisać. Kosztowało mnie to pół nieprzespanej nocy + 2 godziny roboty dzisiaj, pisze bo nie tylko ja mam takowy problem. Problem opisany wyżej, przy próbie odpalenia WinfastPVR wywalało: Cannot find any video capture device 0006107D&REV11 Przegrzebałem internet, znalazłem to: http://www.rit.edu/~maw8091/fix_TV2000.zip Mistrzowskie archiwum, ląduje w kolekcji rzeczy niezbędnych. Wrzucamy to na dosową dyskietke, odpalamy plik tv2kprom.exe, chwila stresu, restart, działa. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...