Skocz do zawartości
Dzidaziom

Leadtek Winfast Tv 2000...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam tuner, na 80% Winfast TV 2000 Deluxe, ale głowy nie dam, już mętlik mi sie we łbie czyni.

Postawiłem system raz (format), grzebię za sterownikami i nic.

Postawiłem system drugi raz (myśląc, ze coś się spier...) i nic.

mianowicie ze strony leadteka ściągam sterowniki, zapisuje je na hdd, daje w menedżer urządzeń, aktualizuj sterownik, podaję mu ściezkę, a on do mnie z tekstem, że nie znalazł sterowników... może coś źle robie, może kombiowałem ze złymi sterownikami (a kombinowałem z 5 wersjami), nie mam pojęcia.

Może najpierw warto rozkminić jaki mam tuner?

Mogę powiedzieć, że ma FM i TV

że ma z tyłu wyjście na antenke (radio), wejście na antenke (telewizja), Audio IN, Audio Out, remote (na pilocik) i S-video.

Any idea?

to na bank wersja deluxe, już się upewniłem.

Już robię fotorelację :)

Mam tuner, na 80% Winfast TV 2000 Deluxe, ale głowy nie dam, już mętlik mi sie we łbie czyni.

Postawiłem system raz (format), grzebię za sterownikami i nic.

Postawiłem system drugi raz (myśląc, ze coś się spier...) i nic.

mianowicie ze strony leadteka ściągam sterowniki, zapisuje je na hdd, daje w menedżer urządzeń, aktualizuj sterownik, podaję mu ściezkę, a on do mnie z tekstem, że nie znalazł sterowników... może coś źle robie, może kombiowałem ze złymi sterownikami (a kombinowałem z 5 wersjami), nie mam pojęcia.

Może najpierw warto rozkminić jaki mam tuner?

Mogę powiedzieć, że ma FM i TV

że ma z tyłu wyjście na antenke (radio), wejście na antenke (telewizja), Audio IN, Audio Out, remote (na pilocik) i S-video.

Any idea?

to na bank wersja deluxe, już się upewniłem.

Już robię fotorelację :)

www.dzida.neostrada.pl/Relacyja/1.JPG - tak wygladają ściągnięte sterowniki

www.dzida.neostrada.pl/Relacyja/2.JPG - tak wygląda menedzer urządzeń

Zainstaluj oprogramowanie automatycznie -> "nie można zainstalować tego sprzętu (...) kreator nie może odnaleźć wymaganego oprogrwamowania"

Podaje mu lokalizacje do folderu ze sterownikami i to samo... :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazłem rozwiązanie, myślę, że warto napisać.

Kosztowało mnie to pół nieprzespanej nocy + 2 godziny roboty dzisiaj, pisze bo nie tylko ja mam takowy problem.

Problem opisany wyżej, przy próbie odpalenia WinfastPVR wywalało:

Cannot find any video capture device 0006107D&REV11

Przegrzebałem internet, znalazłem to:

http://www.rit.edu/~maw8091/fix_TV2000.zip

Mistrzowskie archiwum, ląduje w kolekcji rzeczy niezbędnych. Wrzucamy to na dosową dyskietke, odpalamy plik tv2kprom.exe, chwila stresu, restart, działa.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi