Caparzo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Witam, mialem 2x512 ddr pc3200 cl3 aeneon(na kosciach infineon) i kupilem na allegro 512 ddr patriot pc3200 cl2.5 i teraz mam pytanie, bo cpu-z i everest mi nic o tej pamieci nie pokazuja Jej zdjecie jest na aukcji na ktorej kupilem, tutaj Niby sa cl2,5 ale chodza tak jak tamte 3,3,3,8 2T Nie wiem, dlaczego te patrioty maja kosci po obu stronach, wydaje mi sie ze tak bylo w starych ramach, ale te sa niby ze stycznia 2006(taka naklejka jest na nich) ,a o tamtych aeneonach wszystko (dalem tylko screeny jednego z tych aeneonow bo sa identyczne (tylko w numerku jakim jeden ma koncowke 1 a drugi 8 Edytowane 21 Grudnia 2006 przez Caparzo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 up Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 odpowie ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 ale niby o mamy odpowiedziec. podzieliles sie z nami swoimi problemami i tyle. Jakbys o cos zapytal yo moze ktos by Ci odpowiedzial..... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Nie każda pamięć ma zapisane wszystkie informacje w SPD (chodzi mi tu o model, datę produkcji itp). Przy ustawienu timngów na Auto/SPD (czy jak tam się to u ciebie w BIOS nazywa) płyta z reguły ustawia timingi najwolniejszych modułów. Jak chcesz inne to ustaw ręcznie. Jak masz s 754 i 2 moduły jednostronne i 1 jednostronny, to płyta automatycznie da Command Rate na 2T. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 *kszonek Chodzilo mi wlasnie o taka odpowiedź jak dał luk1999, że nie musi mi tam pokazywać daty produkcji itd., plyte mam s939, a czy da sie zrobic zeby ten nowy ram mi chodzil z innymi timingami niz tamte dwie kosci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 *kszonek Chodzilo mi wlasnie o taka odpowiedź jak dał luk1999, że nie musi mi tam pokazywać daty produkcji itd., plyte mam s939, a czy da sie zrobic zeby ten nowy ram mi chodzil z innymi timingami niz tamte dwie kosci? No przeciez w biosie powinienes miec reczne ustawienia timingow. Wtedy dajesz jak Ci pasuje, ale musisz sprawdzic pozniej, czy chodza stabilnie na danych ustawieniach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Wszystkie kosci w kompie musza miec takie same timingi - domyslnie najwolniejsze kosci dyktuja plycie warunki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caparzo Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 ok dzieki t/c Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...