Skocz do zawartości
Caparzo

512 Ddr Patriot Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mialem 2x512 ddr pc3200 cl3 aeneon(na kosciach infineon) i kupilem na allegro 512 ddr patriot pc3200 cl2.5 i teraz mam pytanie, bo cpu-z i everest mi nic o tej pamieci nie pokazuja

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Jej zdjecie jest na aukcji na ktorej kupilem, tutaj

Niby sa cl2,5 ale chodza tak jak tamte 3,3,3,8 2T

Nie wiem, dlaczego te patrioty maja kosci po obu stronach, wydaje mi sie ze tak bylo w starych ramach, ale te sa niby ze stycznia 2006(taka naklejka jest na nich)

,a o tamtych aeneonach wszystko

Dołączona grafika

Dołączona grafika

(dalem tylko screeny jednego z tych aeneonow bo sa identyczne (tylko w numerku jakim jeden ma koncowke 1 a drugi 8

Edytowane przez Caparzo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie każda pamięć ma zapisane wszystkie informacje w SPD (chodzi mi tu o model, datę produkcji itp). Przy ustawienu timngów na Auto/SPD (czy jak tam się to u ciebie w BIOS nazywa) płyta z reguły ustawia timingi najwolniejszych modułów. Jak chcesz inne to ustaw ręcznie. Jak masz s 754 i 2 moduły jednostronne i 1 jednostronny, to płyta automatycznie da Command Rate na 2T.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

*kszonek

Chodzilo mi wlasnie o taka odpowiedź jak dał luk1999, że nie musi mi tam pokazywać daty produkcji itd., plyte mam s939, a czy da sie zrobic zeby ten nowy ram mi chodzil z innymi timingami niz tamte dwie kosci?

No przeciez w biosie powinienes miec reczne ustawienia timingow. Wtedy dajesz jak Ci pasuje, ale musisz sprawdzic pozniej, czy chodza stabilnie na danych ustawieniach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi