Skocz do zawartości
Maniakalny

Moje Topy Do Bloków Wodnych I Nie Tylko

Rekomendowane odpowiedzi

Może na maxa nie na temat ale się wole tu spytać bo szukajka milczy.

Czy te topy pasują na większość bloków wodnych? Jak wygląda montaż takiego topu do bloku?

BTW. Bardzo fajne topy, te błyszczące są cudne.

to sie robi na zamówienie czyli podajesz wymiar spodu jak ma wyglądać top i taki zostaje wykonany a top zazwyczaj przykręca się śrubami do spodu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Frost aż krzyczy aby go poniklować ! Wyglądał by wtedy fantastycznie...

Ja mam pytanko, chciałbym u Ciebie (może) top do Prisona aluminiowy, czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest koszt anodyzowania aluminium ?

EDIT: zna ktoś może firmę w Wielkopolsce która anodyzuję aluminium? Obdzwoniłem kilka firm i niestety nikt się tym nie zajmuje. A tak w ogóle to czy można niklować/chromować aluminium ?

Edytowane przez rafwlkp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak w ogóle to czy można niklować/chromować aluminium ?

Tak, można :wink: Jednak nie wszystkie galwanizerie chromuja alu gdyz wymaga to jakis dodatkowych zabiegow :)

Maniakalny, jak zawsze robota zrobiona jak trzeba :D F2S na GPU prezentuje sie bardzo ladnie... A jak wyglada teraz temperatura ?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nareszcie po długich bojach, udało mi się uruchomić WC (rev.0.01 ;) ) i jestem mile zaskoczony f2s@GPU.

Narazie używam 79gs od Leadteka, który kręcony 700@1,5V ma w stresie maksymalnie 47C. Na Zalmanie Vf-700Cu miałem w stresie 65C ;)

Mniej mam na F2G / F2N, ale temperatury to kwestia całego układu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mniej mam na F2G / F2N, ale temperatury to kwestia całego układu.

A ile wykręciłeś swojego 79gs i przy ilu V ?

Co do układu to tymczasowo mam Cube1 -> Channel V3 -> f2s@GPU -> BWA 3x120 -> rez -> Dtek db1.

Docelowo będzie fuzion, MCW30 i full cover na 88gt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten Frost aż krzyczy aby go poniklować ! Wyglądał by wtedy fantastycznie...

Ja mam pytanko, chciałbym u Ciebie (może) top do Prisona aluminiowy, czy ktoś może mi powiedzieć jaki jest koszt anodyzowania aluminium ?

EDIT: zna ktoś może firmę w Wielkopolsce która anodyzuję aluminium? Obdzwoniłem kilka firm i niestety nikt się tym nie zajmuje. A tak w ogóle to czy można niklować/chromować aluminium ?

http://anodowanie.of.pl/

możesz to zrobic sam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnie zdjęcie na pierwszej stronie jest bardzo - hmm - ciekawe... :blink:

bezpieczeństwo ponad wszystko

z tego co widziałem nie ma tam aż takich groźnych odczynników ale przy nieodpowiedniej obsłudze też można sobie zrobić krzywde

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

e ten top to powerXa calkiem ladny..

ile taka przyjmnosc kosztuje i czemu tak drogo?

przy 2 znizka? ;]

po pierwsze prawdopodobnie nie mam juz projektu zeby go wykonać

po drugie topy robie zaleznie od projektu a w tej chwili mam extrenalnie malo czasu na cokolwiek, wiec nie chętnie sie podejmuje robienia topów (tomcat czekał 1,5tygodnia chyba albo dluzej)

Edytowane przez Maniakalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, to musiało świetnie wygladać :) pokaż foty jak będą zamontowane. Powiedz tylko, czy nie ciepło czasem tym kartom pod pleksą. Swego czasu coś takiego na 7900 kombinowałem, na szczęście pokazały się na czarnym PCB. Tam były chyba 2 czy 3 układy (chyba reg. napięcia na RAM), które grzały sie piekielnie - zresztą chyba była to główna przyczyna padania tych 7900gt.

Mógłbyś zrobić foty z boku, tak żeby było widać jak wysoko nad PCB jest zamontowana ta pleksa?

Edytowane przez Subvoice

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj, to musiało świetnie wygladać :) pokaż foty jak będą zamontowane. Powiedz tylko, czy nie ciepło czasem tym kartom pod pleksą. Swego czasu coś takiego na 7900 kombinowałem, na szczęście pokazały się na czarnym PCB. Tam były chyba 2 czy 3 układy (chyba reg. napięcia na RAM), które grzały sie piekielnie - zresztą chyba była to główna przyczyna padania tych 7900gt.

Mógłbyś zrobić foty z boku, tak żeby było widać jak wysoko nad PCB jest zamontowana ta pleksa?

z topem karta ma 2-3*C wiecej, ale dla goscia to nierobi róznicy

top jest przyklejony na tasme dwustronną do backplata

foto postaram sie zalatwić

Edytowane przez Maniakalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyjemne :) Bardzo fajnie to wygląda, chociaż ja chyba przykręciłbym tą pleksę na jakichś dystansach tak min. 5mm od PCB. No ale ja jestem stary asekurant, a na plecach 8800gt nic się chyba tak solidnie nie grzeje (sprawdzałem dzis organoleptycznie ;) ) Bloczki od zawsze bardzo mi się spodobały. Aż szkoda, że ich nigdy nie widać :? Dlatego często chodza mi po głowie budy z obrócona o 180 st. płytą główną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi