Oli20053 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 HELLo, mam pytanko jak mam ustawic pamieć wirtualną dla 2 GB ramu ? Czy może ją w ogóle wyłączyć. :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ja bym przy tej ilosci wylaczyl... w xp robisz to tak: Moj komputer -> wlasciwosci -> zaawansowane -> wydajnosci (ustawienia) -> zaawansowane - > na samym dole kliknij na "zmien" -> wszedzie ustawiasz "bez pliku stronicowania" . i wszedzie klikasz "ustaw" , naciskasz ok , resetujesz kompa i błuala. 'napisalem to tak w razie czego, zebys potem sie jak bys nie wiedzial nie pytal ;) pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oli20053 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 giercuje (gothic3) i często xp doczytuje z wirtuala wiec chyba wyłączenie nie bedzie dobrym pomysłem :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Mialem 2gb ramu i wylaczylem pamiec wirtualna. Wszystko chodzilo ok. Polecam przeczytac ten post Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 niektore programy bez tego wogole sie nie uruchomia - nawet jakbys mial i 8gb ramu . tak wiec calkowite wylaczenie nie jest najlepszym pomyslem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 niektore programy bez tego wogole sie nie uruchomia - nawet jakbys mial i 8gb ramu . tak wiec calkowite wylaczenie nie jest najlepszym pomyslem Jesli ma sie problem z jakims programem, zawsze mozna ja z powrotem wlaczyc. Osobiscsie nie spotkalem sie z programem, ktory mialbym z tego powodu problemy. Odkad mam 2gb zawsze jako jeden z pierwszych krokow optymalizacji XP-ka wylaczam pamiec wirtualna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 a ja juz mialem przynajmniej 2 gry ktore nie chcialy sie uruchomic . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 battlefield 2, gothic 3 oblivion bez wirtualnej pamieci cieżko uruchomić bez virtual memory, znaczy sie odpalą ale moga wyskakiwac błedy windowsa o braku pamieci fizycznej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
semprini1 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 A ja nie polecam wyłączania. W teorii powinno działać wszystko szybciej ale XP jest systemem, którego działanie w głównej mierze opiera się na pamieci wirtualnej (pliku wymiany). Lepiej zdefragmentować dobrze dysk :D takie moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...