zorod Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam mój komp to konfig Asus P5B, C2D E6300 i 2X512 DDR2 Geill ultra HDD Samsung 250 GB SATA II, NEC DVD Rom Co może być przyczyną że w biosie nie widać HDD Dysk sprawdzałem w serwisie na innej płycie P5B - tamta widzi Dodam, że dysk nie pracuje w raidzie Proszę o jakieś porady, może coś w biosie trzeba ustawić ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daro-2 Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam mój komp to konfig Asus P5B, C2D E6300 i 2X512 DDR2 Geill ultra HDD Samsung 250 GB SATA II, NEC DVD Rom Co może być przyczyną że w biosie nie widać HDD Dysk sprawdzałem w serwisie na innej płycie P5B - tamta widzi Dodam, że dysk nie pracuje w raidzie Proszę o jakieś porady, może coś w biosie trzeba ustawić ?? W biosie w zakładce pierwszej (Main) jest opcja bodajże IDE options. Należy kliknąć Enter i po otwarciu podstrony w pierwszej linii ustawić enchanced a w drugiej IDE. Zapisać zmiany i uruchomić ponownie komputer. Powinien być dysk już widoczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorod Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 tak też mam ustawione i nici Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...