KamilM Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam. Już jakiś czas, może z pół roku firma OCZ wprowadziła na rynek chłodzenie pamięci RAM o nazwie XTC Memory Cooler. Pokażę zdjęcia, bo produktu nie znalazłem w żadnym sklepie ani na allegro: Więcej tutaj: http://www.ocztechnology.com/products/cool.../ocz_xtc_cooler Pytanie, czy dostanę takie chłodzenie w Polsce? Ile to w ogóle może kosztować? Mam Patrioty 2 x 512MB 800mhz i się zastanawiam nad takim dodatkowym chłodzeniem. Czy ktoś miał styczność z tym OCZ? Czy te wentylatorki nie są głośne? Z góry dzięki za wszelką odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Witam. Już jakiś czas, może z pół roku firma OCZ wprowadziła na rynek chłodzenie pamięci RAM o nazwie XTC Memory Cooler. Pokażę zdjęcia, bo produktu nie znalazłem w żadnym sklepie ani na allegro: http://www.ocztechnology.com/images/produc.../XTC_Cooler.jpg http://www.ocztechnology.com/images/produc...Cooler_fans.jpg http://www.ocztechnology.com/images/produc...C_Cooler_mb.jpg Więcej tutaj: http://www.ocztechnology.com/products/cool.../ocz_xtc_cooler Pytanie, czy dostanę takie chłodzenie w Polsce? Ile to w ogóle może kosztować? Mam Patrioty 2 x 512MB 800mhz i się zastanawiam nad takim dodatkowym chłodzeniem. Czy ktoś miał styczność z tym OCZ? Czy te wentylatorki nie są głośne? Z góry dzięki za wszelką odpowiedź. mam w domu :) przez swieta pojawi sie o tym na portalu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 czy to przypadkiem nie jest tylko to któregoś z modeli pamięci ocz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ryba, pewnie dostałeś od extremem :). Powiedz ile to jest warte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 ryba, pewnie dostałeś od extremem :). Powiedz ile to jest warte. A tam dostal odrazu ;) dostane info od dystrybutora to wam przekaze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Hmm, ok, już rozmawiałem z Aleksandrem Lemlichem, 60zł w detalu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 heh tez taka cene dostalem... ale cos jest nie tak, albo na zachodzie debili z ludzi robia... http://forums.vr-zone.com/showthread.php?t=110781 zobaczcie jaka tutaj jest cena! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weelkoo Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Hmm, ok, już rozmawiałem z Aleksandrem Lemlichem, 60zł w detalu. głośne draństwo jest, na 5V jest cichutkie ale wtedy ledwo dmucha :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Weelkoo czyli już sprawdziłeś? Ja jeszcze tego nie wyjmowałem z pudełka i chyba nie bede skoro tak mówisz, pójdzie na sprzedanie. :) Ryba --> 55 dolarów? LOL :D Edytowane 21 Grudnia 2006 przez KamilM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Weelkoo czyli już sprawdziłeś? Ja jeszcze tego nie wyjmowałem z pudełka i chyba nie bede skoro tak mówisz, pójdzie na sprzedanie. :) Ryba --> 55 dolarów? LOL :D ryba... <_< nie wiem, oni sa lolki nie ja ;P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 A co w tym jest fajnego poza wygladem ? Napis ocz ? :blink: Efektywne to raczej nie jest, chyba prez te otworki nie przelatuje nawet 50% powietrza, ktore przerabiaja te wiatraki. Markjeting pany. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 A co w tym jest fajnego poza wygladem ? Napis ocz ? :blink: Efektywne to raczej nie jest, chyba prez te otworki nie przelatuje nawet 50% powietrza, ktore przerabiaja te wiatraki. Markjeting pany. Ważne, że wieje :) I ładnie świeci na niebiesko ;) Lekkie też w sumie nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Ważne, że wieje :) I ładnie świeci na niebiesko ;) Lekkie też w sumie nie jest. Wieje, a wieje to duza roznica ;) Delta/Sunon 92mm na 12V to cos normalnego co moze ram chlodzic :D ABIT juz mial na AA8XE Fatality swoj OTES Ram Flow :lol: - czyli nie porozumienie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Wieje, a wieje to duza roznica ;) Delta/Sunon 92mm na 12V to cos normalnego co moze ram chlodzic :D ABIT juz mial na AA8XE Fatality swoj OTES Ram Flow :lol: - czyli nie porozumienie. To coś jest chyba gorsze. Głośne jest i faktycznie wydajność mizerna raczej. Wolę klasyczne zasilaczowe 80mm @ 5v położone na ramkach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 To ja trafiłem na jakąś wypaśną sztukę - na głosność raczej nie narzekam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lizardus Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 rofl singapurskie dolary......a nie amerykanskie.... gdybyscie czesciej zagladali na forum vr zone to byscie skumali.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 rofl singapurskie dolary......a nie amerykanskie.... gdybyscie czesciej zagladali na forum vr zone to byscie skumali.. Trzeba było nie mówić - niektórzy się tu strasznie napalili :D:D:D:D ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Wreq, no własnie rozmawialem z Bartem, który też dostał (lol, dostali chyba wszyscy przedstawiciele serwisów hardware) mówi że jest ciche. Chyba jutro sam to sprawdzę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Wreq, no własnie rozmawialem z Bartem, który też dostał (lol, dostali chyba wszyscy przedstawiciele serwisów hardware) mówi że jest ciche. Chyba jutro sam to sprawdzę.Kiepskie ma ucho IMHO. ModeComowy 12 cm wentyl, wentyl na pamięci 8cm @ 12v, 4cm na DFI@ jakieś 6v i delta na chłodnicy @ 5v. Było wyraźnie słychać szum tych 2x6cm. Szkoda, że nie ma to nic wspólnego z wydajnością ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 No nie wiem czy kiepskie ;) Każdy ma inną definicję ciszy... Ja nie narzekam na głośność tego coolerka... Cooler w Huntkeyu, Akuatek FS-92 (z coolerkiem AC) na procku, Zalman na grafie, AC (120mm) z przodu budy + ten cooler z OCZ i jest cicho... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 http://xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=125782 http://www.atacom.com/program/print_html_n...amp;USER_ID=www Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamilM Opublikowano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2006 Heh, każdy ma inne zdanie. Dziś chyba to sprawdzę w końcu sam. Ciekawe czy zagłuszy Freezera 64 Pro z CPU. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ano dostali wszyscy. Co do ciszy to u mnie dysk jest najgłośniejszym elementem kompa do czasu podłączenia XTC :) Ale XTC jest podlączone - robi za choinkę Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Mozna to normalnie kupic ? Jest to w ofercie jakies firmy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqiulino Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 powinno być w ciągu najbliższych dni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 a w ktorym sklepie ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 a w ktorym sklepie ? :) ryba monster garage :] PW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Poszlo czekam na odp. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...