radosuaf Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Czy 2 dyski na jednym kanale PATA będą równie szybkie jak 1 na PATA i jeden na SATA, czy też niekoniecznie? Aktualnie mam Barracudę ATA IV i chcę dokupić coś 80GB - już wiem, że Barracuda 7200.9 SATA na mojej płycie nie będzie chodzić i tyle. Wiem, że jest cicha, na czym głównie mi zależy, więc myślałem o wersji PATA (7200.10), ale jeśli miałaby chodzić znacznie wolniej, może spróbowałbym z Caviarem albo Hitachi K160. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 wszystko jest lepsze od dwóch dysków na wspólnym kanale ATA, różnica w transferze liniowym nie będzie wielka ale opóźnienia w transmisji mogą być, tez nie wielkie (dużo zależy od konkretnych warunków) ale lepiej kiedy ich nie ma :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 wszystko jest lepsze od dwóch dysków na wspólnym kanale ATA, różnica w transferze liniowym nie będzie wielka ale opóźnienia w transmisji mogą być, tez nie wielkie (dużo zależy od konkretnych warunków) ale lepiej kiedy ich nie ma :D No dobra, dzisiaj będę wymieniał Barakę na coś innego... Czy Caviar to dobry pomysł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Raczej polecę coś od Samsunga lub Seagate - WD strasznie się grzeją i są głośne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 7200.9 wypiął się na moją płytę, więc Seagate odpada (niestety, a PATA na razie nie chcę). A SE16 był testowany na silentpcreview.com i całkiem dobrze go ocenili. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 Wydajność mają niezłą, ale czy pisali coś o tych 2 zarzutach które ja podałem?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radosuaf Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 (edytowane) Skoro chwalił Silent PC Review, to, jeśli chodzi o hałas, masz odpowiedź :). Ja osobiście go nie słyszę, a jestem wyczulony. Jeśli chodzi o grzanie, zwisa mi to, bo mam budę NSK6000 i 2 wentyle 92mm z przodu :D. Wynik i porównanie z moją Barracudą ATA IV daje do myślenia... Co najważniejsze, z dyskiem nie było ŻADNYCH problemów, po podłączeniu ruszył od razu (w przeciwieństwie do Barracudy, która ruszyć nie chciała), tak więc zdecydowanie polecam go właścicielom płyt K7N2 Delta2. Edytowane 21 Grudnia 2006 przez radosuaf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...