DUREXomania Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 witam chcialbym naprawde wiedziec jak to jest z tymi laptopami. o ile % leci wydajnosc wzgledem jakiegos tam odpowiednika klasy PC. chcialbym kupic sobie lapka za 6 k ale nie wiem czy PLUS w postaci mobilnosci bedzie rekompensowany przez wydajnosc w porownaniu z PC za 6 k pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TeQuila SunRise Opublikowano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2006 o ile % leci wydajnosc wzgledem jakiegos tam odpowiednika klasy PC. W klasyfikacji uogolnionych pytan napewno znajdziesz sie w czołowce. Nikt nie robi takich zestawien bo i po co ? Desktop zawsze bedzie wydajniejszy (porownac ceny podzespołow chyba potrafisz sam?..) a skoro szukasz laptopa to kupujesz jak najwydajniejszego w tym co potrzebujesz (grafika, cpu) za kase ktora chcesz przeznaczyc. Wogole skoro zadajesz takie pytanie to znaczy ze nie jest ci potrzebny laptop, wiec lepiej kup sobie desktopa a za reszte jedz na narty. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k a m e r e k Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Jak pojedzie na narty to dolaczy do tego bezmyslnego miejskiego tlumu, ktory jedzi na narty z tej samej przyczyny dla ktorej kupuje laptopy.. z wielkowiejskiej mody, a fuuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_Set Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Racja laptopy zawsze bedą i byly mniej wydajniejsze niz stacjonarne komputery laptop to głownie narzedzie do pracy a nie do grania jest tylko po to zeby nie taszczyc go jak zwykłego desktopa tylko porostu w wygodniej torbie rpzenieśc to co potrzebne całe informacje. Jesli szukasz wydajnego sprzetu to za te 6000 zł mozesz złożyć super kompa stacjonarnego który bedzie napewno bardziej wydajniejszy niz laptop :P no a jeśli juz sie uparłeś na laptopa to za 6000 zl mozesz kupić np: Toshiba tecra A7-248 Toshiba Satellite A100-912 Są to laptopy których parametry sa prawie ze identyczne poza kartą graficzna i wykonaniem tecra jest wykonana bardzo solidnie z dobrych materiałów a róznica miedzy tecra a satellite jest ja wiem około 500 zl w przypadku sklepów w moim mieście. Ja mam zamiar kupic Tecre po nowym roku i mysle ze nie bede załował. No jeśli szukasz juz bardzo zarąbistych laptopów na który nie wiem odpalisz co bedziesz chciał to kupsobie jakiegoś lapka z SLI heh Np. Asus z serii Lamborghini tylko ze zapłacisz za niego około 12 tysiecy złotych hehe ale ja ci radze dobrze sie zastanowic zanim kupisz laptopa mysle ze jeśli szukasz do gier to za t pieniądze desktop zadowoli cie w zupełnosci i starczy ci na troche :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Akurat Lambo ma tylko wygladac bo on ma na pokladzie GeForce Go7400VX. I napewno nie SLI!! DUREXomania- kup PC'ta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 ja bym kupil lapka ale to ze wzgledu na mobilnosc, cisze ... no i na to, ze jest mala mozliwosc rozbudowy i w koncu by mnie nie korcilo.. ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_Set Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) No ale niepowiesz mi ze Lambo to pic na wode bo znam osobe któama i smiga wszystko no ale przyznaje pomyliłem sie nie ma on sli :P Aha i jesli zmaierzasz kupic jednak tego lapka topolecam ci tecra a7-248 :) Edytowane 26 Grudnia 2006 przez Dj_Set Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michrz Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 JAk masz budźet 6k, to w PC można się już na jakiegoś GF 8800 pokusić... zależy od tego czy grasz (przy takim budżecie przypuszczam, że tak) i w takim przypadku PC lepszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 ...znam osobe któama i smiga wszystko... Świetna teza/stwierdzenie :) jestm na 100% pewien że wszystko tam nie śmiga i jka możesz to podaj co to jest wg Ciebie "wszystko". A co do lambo i przy okazji acera ferrari to bądźmy szczerzy, chyba większość z nas widzi co jest w środku i wystarczy mała orientacja w sytuacji na rynku aby dojść do wniosku że płacimy kilka tys za design (nie powiem czy ładny - kwestia gustu) wracjając do głównego tematu: - % nikt nie liczy - pc będzie w 90% bardziej wydajny - desktop z p4+dysk5400+ddr1+gf6600gt będzie mniej wydajny niż mobile z c2d+dysk7200+ddr2+gf7800gtx - co lepsze? a po co Ci komputer? jak nam na to odpowiesz to pomyślimy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dj_Set Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 No wiesz jak narazie każda gierka odpaliła mu bez najmniejszych kłopotów no ale nie mówie ze jakwjda za jakis czas noweto nieebdzie bo wiadomo postep techniczny idzie w góre wiec za jakiś czas pewnie tez juz mniej ruszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Ja z uwagi na dość częste zmiany miejsc zamieszkania w ostatnim roku kupiłem sobie laptopa z 7800gtx i 17" panoramką. Naturalnie, tylko dla osoby posiadającej samochód, jest to w dalszym ciągu sprzęt przenośny, ale laptop sprawił i sprawuje się nadal świetnie. Naturalnie za jego cenę te ponad pół roku temu (blisko 9k) miałbym zdecydowanie mocniejszy sprzęt biurkowy, ale potrzebowałem czegoś, co da się upchnąć do większej aktówki. Jeżeli autor tematu też potrzebuje rozwiązania mobilnego, to prawdziwy gaming laptop (nie cudak z gf7400) to dobry wybór (coś z 7900go jest w tej chwili rozsądne). Jeżeli ma tylko 6k, a ewentualnie kupionego laptopa postawi na biurku i nigdy go stamtąd nie ruszy, to naturalnym wyborem jest wtedy kupno desktopa (choć za 6k brutto niczego z monitorem i sensownym chłodzeniem oraz 8800gtx, wbrew sugestiom wcześniej się pojawiającym, nie uda się złożyć). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 drazni mnie takie zdanie: "Ile % wydajniejszy bedzie pecet za 6 tysia od lapka za 6 tysia??" NO LOLE!!!! bez urazy ale to glupota. Porownojcie parametry a nie ceny. boshhh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...