Skocz do zawartości
moll47u

Nigdy Więcej Asus'a ...

Rekomendowane odpowiedzi

Ja też nie mam problemów 2 DVD podłączone do kontrolera płyty, Seagate 60GB podłączony do JM, 2x 160GB Seagate podłączone do SATA 1 i 3, czytnik kart, drukarka, skaner, pilot od asus-a wszystko na USB, wi-fi również sprawdzone, żadnych problemów ani z dyskami ani z urządzeniami na USB. Jutro idę kupić kolejny dysk na SATA i postawie te dwie 160GB na RAID zobaczymy co to spowoduje.

PS. Licząc od czasów 386 to jest moja 5 płyta od ASUS-a i nigdy z żadną nie miałem problemów. Z płyt miałem jeszcze 2 Solteki pod Pentium, Pentium MMX i legendę czyli Abit BE6-II, z którymi też nie było problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najpierw miałem problemy ASUS P5B vs. Geil ULTRA, 3 różne pary i zawsze nie przechodziły testów w GoldMemory (serwis, wymiana na GodRamy i zwrot kasy)

przy okazji na serwisie w grali najnowszy BIOS 1501 (1601 jest narazie beta) i teraz nie wykrywa mi urządzeń USB

w biosie mam ustawione na dostępne (lub wcześniej AUTO) - tak czy inaczej nie wykrywa (drukarka, kamerka, pendrive, USB storage HDD)

i nie wiem co mam teraz robić ... wcześniej jak jeszcze miałem stary BIOS to działało mi wszystko, po zmianie pamieci zrobiłem system i nie działa

jak podłącze pendriva i ten dysk pod usb to przy uruchamianiu w biosie widzi te urządzenia

sterowniki do płyty wgrałem

Edit:

przywrucenie sterownika windowsa naprawiło wszystko

Edytowane przez acp___

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi