Wosiu Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Niczego nie sugeruje u mnie po prostu tak było, i jest sa to moj doswiadczenia. Po prostu wam je opisałem. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 to dlaczego akurat rok :) :) ? :lol: ? dlaczego nie 14 m-cy albo 8 m-cy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duronio Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 jojoro ma racje... niewazne jest praca glowic a talerzy... tak naprawde to one generuja najbardziej upierdliwy halas (swist, gwizd, jak kto woli...). Dlatego wymienilem Maxtora i Samsunga na jednego Seagate'a B V - i jest lux... ale roczna gw. to nie dla mnie i zmienilem na WD80BB 7200rpm i jest tylko nieznacznie glosniejszy od BV - zreszta dopoki nie zlikwiduje halasu dobiegajacego z Ti4200 to kazdy dysk jest dla mnie cichy :) w 100 % zgadzam się z wami. Mój znajomy wyciszył kompa- 5v na wszystko i wogóle nastawienie przede wszystkim na ciszę- niestety HDD 3,2 GB wył......... Zmienił na Baraccę 4 i spokój......nie całkiem: nie ma chrobotu, ale troszkę słychać bieg jałowy :( Jest to 90% hałasu z jego kompa więc próbował wyciszyć HDD na wszystkie sposoby- ostatnio zawiesił dysk na sprężynach( wyglądało cool :D ) ale to wpłynęłoby na chrobot, szumu zmniejszyć nie chciało..... :( ja wolałbym żeby dysk zachowywał się jak mój obecny IBM 5400: niesłyszalny po położeniu ucha na nim przy kręceniu, ale ma chrobot przy pracy-przynajmniej wiem kiedy HDD pracuje do (LEDa mam ograniczone zaufanie) a gdyby jednak chrobot zaczął mi przeszkadzać to DUŻO łatwiej go zwalczyć niż szum :P :P :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 to dlaczego akurat rok :) :) ? :lol: ? dlaczego nie 14 m-cy albo 8 m-cy To dlaczego akurat 8 lub 14 miesiecy hmm??? Czepiasz sie słów, cwaniak sie znalazł to była tylko informacja :evil: :evil: więc jak cos nie pasi to po prostu nie czytaj postow ktore napisałem lub napisze. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 to dlaczego akurat rok :) :) ? :lol: ? dlaczego nie 14 m-cy albo 8 m-cy To dlaczego akurat 8 lub 14 miesiecy hmm??? Czepiasz sie słów, cwaniak sie znalazł to była tylko informacja :evil: :evil: więc jak cos nie pasi to po prostu nie czytaj postow ktore napisałem lub napisze. :evil: heh... odrazu cwaniak... jak ktos pisze bzdety, ze trzeba co roku robic na dysku partycje to trzeba mu zwrocic uwage, przeczyta to ktos kto ma nikle pojecie o kompach (tak jak ty) i bedzie zyl z ta swiadomoscia ;) , a przeczytac musialem, bo przeciez jakbym nie oprzeczytal to nie wiedzialbym, ze piszesz bzdury... poczytaj troche o komputerach, a potem bierz sie za doradzanie innym... tylko nie czytaj od kolegi z zeszytu z informatyki tylko z madrych ksiazek.. pzdr... :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wosiu Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Niczego nie sugeruje u mnie po prostu tak było, i jest sa to moje doswiadczenia. Po prostu wam je opisałem.Hmmm jak tak to przyjedz do mnie to ci zaprezentuje moje głupie teorie :). Nie miałes takiego przypadku to nie mow mi tu o tym ze sie nie znam. I czytaj dokładnie posty. Zapraszam!!!!!!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stiff75 Opublikowano 12 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2003 Hmmm jak tak to przyjedz do mnie to ci zaprezentuje moje głupie teorie :). Nie miałes takiego przypadku to nie mow mi tu o tym ze sie nie znam. Zapraszam!!!!!!!!!! ROTFL... EOT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...