Skocz do zawartości
Paweł W.

Głośne Maxtory i Caviary czy nie?

Rekomendowane odpowiedzi

jojoro ma racje... niewazne jest praca glowic a talerzy... tak naprawde to one generuja najbardziej upierdliwy halas (swist, gwizd, jak kto woli...). Dlatego wymienilem Maxtora i Samsunga na jednego Seagate'a B V - i jest lux... ale roczna gw. to nie dla mnie i zmienilem na WD80BB 7200rpm i jest tylko nieznacznie glosniejszy od BV - zreszta dopoki nie zlikwiduje halasu dobiegajacego z Ti4200 to kazdy dysk jest dla mnie cichy :)

w 100 % zgadzam się z wami. Mój znajomy wyciszył kompa- 5v na wszystko i wogóle nastawienie przede wszystkim na ciszę- niestety HDD 3,2 GB wył......... Zmienił na Baraccę 4 i spokój......nie całkiem: nie ma chrobotu, ale troszkę słychać bieg jałowy :( Jest to 90% hałasu z jego kompa więc próbował wyciszyć HDD na wszystkie sposoby- ostatnio zawiesił dysk na sprężynach( wyglądało cool :D ) ale to wpłynęłoby na chrobot, szumu zmniejszyć nie chciało..... :(

ja wolałbym żeby dysk zachowywał się jak mój obecny IBM 5400: niesłyszalny po położeniu ucha na nim przy kręceniu, ale ma chrobot przy pracy-przynajmniej wiem kiedy HDD pracuje do (LEDa mam ograniczone zaufanie)

a gdyby jednak chrobot zaczął mi przeszkadzać to DUŻO łatwiej go zwalczyć niż szum :P :P :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dlaczego akurat rok :) :) ? :lol: ? dlaczego nie 14 m-cy albo 8 m-cy

To dlaczego akurat 8 lub 14 miesiecy hmm??? Czepiasz sie słów, cwaniak sie znalazł to była tylko informacja :evil: :evil: więc jak cos nie pasi to po prostu nie czytaj postow ktore napisałem lub napisze. :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to dlaczego akurat rok :) :) ? :lol: ? dlaczego nie 14 m-cy albo 8 m-cy

To dlaczego akurat 8 lub 14 miesiecy hmm??? Czepiasz sie słów, cwaniak sie znalazł to była tylko informacja :evil: :evil: więc jak cos nie pasi to po prostu nie czytaj postow ktore napisałem lub napisze. :evil:

heh... odrazu cwaniak... jak ktos pisze bzdety, ze trzeba co roku robic na dysku partycje to trzeba mu zwrocic uwage, przeczyta to ktos kto ma nikle pojecie o kompach (tak jak ty) i bedzie zyl z ta swiadomoscia ;) , a przeczytac musialem, bo przeciez jakbym nie oprzeczytal to nie wiedzialbym, ze piszesz bzdury... poczytaj troche o komputerach, a potem bierz sie za doradzanie innym... tylko nie czytaj od kolegi z zeszytu z informatyki tylko z madrych ksiazek.. pzdr... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niczego nie sugeruje u mnie po prostu tak było, i jest sa to moje doswiadczenia. Po prostu wam je opisałem.

Hmmm jak tak to przyjedz do mnie to ci zaprezentuje moje głupie teorie :). Nie miałes takiego przypadku to nie mow mi tu o tym ze sie nie znam. I czytaj dokładnie posty. Zapraszam!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...