borys74 Opublikowano 10 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2003 Witam, Nabyłem dziś Athlona XP 1700 i stwierdziłem, że moja nie najnowasza już płyta gł. proca nie rozpoznaje. Aktualizacja biosu nic nie daje. Poza tym nie mam żadnych problemów - poza ograniczeniem możliwości podkęcenia do 1,67 GHz. Czy mam się tym komunikatem "UNKOWN CPU" w ogóle przejmować? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moszna_Brothers Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Witam, Nabyłem dziś Athlona XP 1700 i stwierdziłem, że moja nie najnowasza już płyta gł. proca nie rozpoznaje. Aktualizacja biosu nic nie daje. Poza tym nie mam żadnych problemów - poza ograniczeniem możliwości podkęcenia do 1,67 GHz. Czy mam się tym komunikatem "UNKOWN CPU" w ogóle przejmować? pozdrawiam MAm tę sama [płytę i antka polomino XP+1.7 i wszycho wopżo. Koleś ma tez tą płytę i takiego proca jak ty i jeszcze moze go krecić mozno i nie wiem jak to mozlliwe bo producent podaje ze ta płyta pracuje z procami do 1.8 GHz XP+ tzn 16.. GHz....wiec ustawienie iloczynu mnożnika i fsb na powyżej 1.6 nie da rady.....a tu prosze.... A co znaczy ze twoja płyta go nie ropoznaje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys74 Opublikowano 11 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2003 Ok, chyba za szybko spanikowałem. Zassałem bios 3.60 i problem się rozwiązał. Sprawa mnożnika >12,5 jest jednak u mnie z poziomu biosu nie do przejścia. Obecnie proc chodzi 12,5x133 i ma temp. ok.40C. Na ile twój kumpel wykręcił antka na tej płycie? Ja obecnie się zastanawiam nad cięciem mostków na mnożnik 15. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stranger Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 no poszedł mi na twojej płycie jak narazie na 1875 mhz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 mam ta sama i u mnie poszedl max na 12,5x154 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys74 Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 Dzisiaj się w końcu odważyłem i przeciąłem mostki na mnożnik 15. :D Narazie chodzi bez problemów 133x15. Może jeszcze podniosę szynę na 140 i na tym chyba koniec. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaF Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 ktore mostki przecioles i jaka technika ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borys74 Opublikowano 20 Lutego 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2003 ktore mostki przecioles i jaka technika ? L3 - 2 ostatnie od prawej. Polecam też ten link: http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor...d_painting.html Technika niewyszukana - cyrkiel :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...