morron Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 czuje ze vmod moze pomoc napisz mi co pisze na tym pentiaku(wszystko, i napisz a nie wrzucaj zdjecia)a ja ci napisze ktore piny trzeba ze soba polaczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 dolacze sie do tematu ;) potrzebuje plyty glownej pod procka p3 866 .. moje wymagania: zintegrowana grafa, karta muzyczna .. dobrze by bylo jak by byla tez sieciowa.. plyta musi malo sie grzac (znaczy sie mostki maja sie malo grzac ;)) grafika dobrze by bylo jak by byla taka ktora by obsluzyla warcrafta 3 ;) mobo musi miec 2x sdr , no i najwazniesze... musi byc malutka! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Na s. 370 chyba nie ma płyty ze zintegrowaną grafiką która dałaby rade W3. Edit: http://allegro.pl/item153052686_plyta_glow...ga_snd_agp.html - bez sieciówki ale z AGP http://allegro.pl/item151448850_tualatin_m...1t_vga_lan.html - z sieciówką ale bez AGP http://allegro.pl/item152567053_plyta_gl_h...p_tualatin.html - ma sieć i AGP ;) Ja kupiłbym płyte z pierwszego linka, do niej za grosze sieciówke i za jakieś 30-40zł radeona 7xxx albo GF2Ti. Dadzą rade z Warcraftem. Edytowane 27 Grudnia 2006 przez Twiggy696 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 no wlasnie jest taki problem ze to wszystko ma miec max wysokosc 3-4cm ;) wiec karta graf i sieciowa dodatkowa odpada.. no chyba ze dalo by sie tak zrobic by one byly 'polozone' :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 To nie zagrasz w w3 :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 a skype bedzie chociaz dzialal na takim czyms? :? 'a wogole ile maja wys karty graf low-profil ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Skype będzie działał bez problemu. ~5-6cm? tak na oko z tego co pamiętam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 'aha.. kurcze... a nie dalo by sie tak zrobic zeby tak jakby ta zlaczke odciac od karty (lub od innej karty ) i potem nowa karte polozyc na mobo a ze zlaczem agp polaczyc drucikami? :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 yyy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 nie rozumiesz? ;) no tak zeby karta byla poza zlaczem, ale zeby mozna bylo ja ze zlaczem polaczyc .. moze sa jakies przejsciowki albo cos? :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zrozumiałem, tylko sam pomysł troche mnie zatkal ;) Nie slyszalem o takich przejsciowka, watpie zeby istnialy. A gdzie Ty chcesz upchnac tego kompa ze tylko 3 cm ma miec? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 home mejd buda.. cos ala desktopowy laptop ;) zalozenia = cicho + zajmowac malo miejsca + bajer ;) 'a moze polecisz od razu jakis procek ktory bedzie sie malo grzal a bedzie wydajny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 W temacie procesorow s. 370 nie siedze. Ale jakikolwiek procesor intela będzie cięzko schłodzic mając do dyspozycji tylko 3cm, chyba ze jakies chłodzenie z laptopa zastosujesz, ale to tylko problemy z mocowaniem. Via C3 nie wymagają aktywnego chłodzenia, ale z wydajnościa kiepsko. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 no wlasnie... do tego drogo dosc ;) chyba wezme jednak p3 866, moze obnize napiecie tekko drut modem do 1.5 i puszcze na 650 ;) a chlodzenie z laptopa wlasnie bym zastosowal .. plaskie takie.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 C3 500MHz 20-30zł, a co do chłodzenia to możesz mieć problemy z zamocowaniem tego. Sie trafiają czasem na allegro ciekawe i tanie ale gorzej z zamocowaniem tego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ten celeron to shit lekko ;) o wiele gorszy od pentiuma.. a poza tym plytke bral bym chyba z chipstetem intela... nie via ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Via C3 to procesor. Działa na kazdej płycie s. 370 z chipsetem intela i via i innymi. Ale dałbys rade go schłodzić w obudowie jaką planujesz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 aha myslalem ze chodzi ci o celerona ;) no tylko cos jest problem z dostepnoscia tego procka chyba :? no i wydajnosc tez nie jest superowa ;) wiec chyba zostane przy p3 i sproboje jakies chlodzenie wytrzasnac :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Wczoraj wieczorem były dwie aukcje C3. Ale fakt, wydajnościa nie powala. To pozostaje Tobie skrecic p3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Roxas Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 czuje ze vmod moze pomoc napisz mi co pisze na tym pentiaku(wszystko, i napisz a nie wrzucaj zdjecia)a ja ci napisze ktore piny trzeba ze soba polaczyc Pentium III - Philippines 700/256/1.65V 7038A339-0571 SL3XX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 home mejd buda.. cos ala desktopowy laptop ;) zalozenia = cicho + zajmowac malo miejsca + bajer ;) 'a moze polecisz od razu jakis procek ktory bedzie sie malo grzal a bedzie wydajny? mobo to ECS BKI810(E) obsluguje ponoć procki do 1ghz i można wsadzić 512 ramu pc133 wymiary mobo to okolo 16,5cm x 27,5cm zasilaczyk widać za napedem dvd ;) (normalnie do zasilacza jest obudowa i wiatraczek 6x6cm) ja posiadam p3 667mhz i 128 ramu i powiem tak, starsze filmy chodzą jednak z nowymi mam problem o grach zapomnij wogóle diablo 2 tnie :/ z prockiem 900-1000 i 256 lub 512ram myśle ze wszystko by chodziło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morron Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Pentium III - Philippines 700/256/1.65V 7038A339-0571 SL3XX Polacz ze soba vid3 i vss ktore to sa piny to masz oznaczone na zdjeciu. Najlepiej kawalkiem pojedynczego drucika I poinformuj o efektach Edytowane 29 Grudnia 2006 przez morron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 @Maniakalny a z czego 'zrobiles' zaqsilacz? :] i co to za mobo? 'no i czy na s370 na kazdej plycie bedzie dzialal cyrix 3? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Uwazaj bo on dziala na szynie FSB 133MHz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 wiem ;) a czy nie mozna go na 100 w razie czego puscic? czy on TYLKO na 133 dziala? no bo mam juz upatrzonego na allegro c3 667 MHz , 133x5. .. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 @Maniakalny a z czego 'zrobiles' zaqsilacz? :] i co to za mobo? 'no i czy na s370 na kazdej plycie bedzie dzialal cyrix 3? zasilacz taki klik mobo takie klik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) a jaka wys ma to mobo? a czy ten zasilacz dobry jest? ;) no i jakie ma wymiary jak go sie z tej obudowy 'wylozy' ? 'mobo chyba bym musial i tak wziac tego hp co podal Twiggy696 ktory zasilacz z tych polecacie? ma byc niski, maly i zeby pociagnal cos slabego ;) http://www.allegro.pl/search.php?string=sl...1&country=1 Edytowane 29 Grudnia 2006 przez xacti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) Można go puścić na 100 ale wtedy bedzie miał zegar 500MHz. Co do mobo to uważaj na gniazda ATX. Płyty które podałem mają standardowe gniazdo 20pin, a płyte i zasilacz które podał Maniakalny mają inne gniazda zasilania, a z zasilaczy które Ty podałeś to najlepszy bedzie siemens, powinien wystarczyć jak zainstalujesz procesor C3, 1 hdd, 1 naped optyczny, a reszta zintegrowana. Tylko nie widać dokladnie jaka ma końcówke do zasilania płyty. Zapytaj sprzedającego czy to jest 20pin. PS Twiggy696 Edit: uważaj na sprzedającego, miałem z nim przygody, to jest jego drugie konto bo na poprzednim nazbierał sporo negatywów. Edytowane 29 Grudnia 2006 przez Twiggy696 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 (edytowane) kurcze, a myslisz ze taki siemens poszedl by pasywnie? :( bo ja potrzebuje zasilki ktora bedzie niska, a do tego pasyw... no chyba ze bym ja poza bude wywalil, ale taki dziwny laptop by byl wtedy ;) trzeba by z takim pudlem latac ;) Edytowane 29 Grudnia 2006 przez xacti Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Całkowicie pasywnego komputera nie zrobisz bo się wszystko w środku zagotuje. Możesz zwolnić wentylator w zasilaczu do 5V i on bedzie robił przepływ powietrza w obudowie. Ja bym nie usuwał wentylatora z zasilacza tylko go zwolnił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...