Skocz do zawartości
Roxas

Poszukuje Plyty Glownej

Rekomendowane odpowiedzi

dolacze sie do tematu ;)

potrzebuje plyty glownej pod procka p3 866 ..

moje wymagania:

zintegrowana grafa, karta muzyczna .. dobrze by bylo jak by byla tez sieciowa.. plyta musi malo sie grzac (znaczy sie mostki maja sie malo grzac ;))

grafika dobrze by bylo jak by byla taka ktora by obsluzyla warcrafta 3 ;)

mobo musi miec 2x sdr ,

no i najwazniesze... musi byc malutka!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na s. 370 chyba nie ma płyty ze zintegrowaną grafiką która dałaby rade W3.

Edit:

http://allegro.pl/item153052686_plyta_glow...ga_snd_agp.html - bez sieciówki ale z AGP

http://allegro.pl/item151448850_tualatin_m...1t_vga_lan.html - z sieciówką ale bez AGP

http://allegro.pl/item152567053_plyta_gl_h...p_tualatin.html - ma sieć i AGP ;)

Ja kupiłbym płyte z pierwszego linka, do niej za grosze sieciówke i za jakieś 30-40zł radeona 7xxx albo GF2Ti. Dadzą rade z Warcraftem.

Edytowane przez Twiggy696

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W temacie procesorow s. 370 nie siedze. Ale jakikolwiek procesor intela będzie cięzko schłodzic mając do dyspozycji tylko 3cm, chyba ze jakies chłodzenie z laptopa zastosujesz, ale to tylko problemy z mocowaniem. Via C3 nie wymagają aktywnego chłodzenia, ale z wydajnościa kiepsko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha myslalem ze chodzi ci o celerona ;)

no tylko cos jest problem z dostepnoscia tego procka chyba :?

no i wydajnosc tez nie jest superowa ;)

wiec chyba zostane przy p3 i sproboje jakies chlodzenie wytrzasnac :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czuje ze vmod moze pomoc napisz mi co pisze na tym pentiaku(wszystko, i napisz a nie wrzucaj zdjecia)a ja ci napisze ktore piny trzeba ze soba polaczyc

Pentium III - Philippines

700/256/1.65V

7038A339-0571 SL3XX

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

home mejd buda.. cos ala desktopowy laptop ;) zalozenia = cicho + zajmowac malo miejsca + bajer ;)

'a moze polecisz od razu jakis procek ktory bedzie sie malo grzal a bedzie wydajny?

Dołączona grafika

mobo to ECS BKI810(E)

obsluguje ponoć procki do 1ghz i można wsadzić 512 ramu pc133

wymiary mobo to okolo 16,5cm x 27,5cm

zasilaczyk widać za napedem dvd ;) (normalnie do zasilacza jest obudowa i wiatraczek 6x6cm)

ja posiadam p3 667mhz i 128 ramu i powiem tak, starsze filmy chodzą jednak z nowymi mam problem

o grach zapomnij wogóle diablo 2 tnie :/

z prockiem 900-1000 i 256 lub 512ram myśle ze wszystko by chodziło

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pentium III - Philippines

700/256/1.65V

7038A339-0571 SL3XX

Polacz ze soba vid3 i vss ktore to sa piny to masz oznaczone na zdjeciu. Najlepiej kawalkiem pojedynczego drucika

I poinformuj o efektach

post-139964-1167383492_thumb.jpg

Edytowane przez morron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka wys ma to mobo?

a czy ten zasilacz dobry jest? ;) no i jakie ma wymiary jak go sie z tej obudowy 'wylozy' ?

'mobo chyba bym musial i tak wziac tego hp co podal Twiggy696

ktory zasilacz z tych polecacie? ma byc niski, maly i zeby pociagnal cos slabego ;)

http://www.allegro.pl/search.php?string=sl...1&country=1

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można go puścić na 100 ale wtedy bedzie miał zegar 500MHz.

Co do mobo to uważaj na gniazda ATX. Płyty które podałem mają standardowe gniazdo 20pin, a płyte i zasilacz które podał Maniakalny mają inne gniazda zasilania, a z zasilaczy które Ty podałeś to najlepszy bedzie siemens, powinien wystarczyć jak zainstalujesz procesor C3, 1 hdd, 1 naped optyczny, a reszta zintegrowana. Tylko nie widać dokladnie jaka ma końcówke do zasilania płyty. Zapytaj sprzedającego czy to jest 20pin.

PS Twiggy696

Edit: uważaj na sprzedającego, miałem z nim przygody, to jest jego drugie konto bo na poprzednim nazbierał sporo negatywów.

Edytowane przez Twiggy696

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze, a myslisz ze taki siemens poszedl by pasywnie? :( bo ja potrzebuje zasilki ktora bedzie niska, a do tego pasyw... no chyba ze bym ja poza bude wywalil, ale taki dziwny laptop by byl wtedy ;) trzeba by z takim pudlem latac ;)

Edytowane przez xacti

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Całkowicie pasywnego komputera nie zrobisz bo się wszystko w środku zagotuje. Możesz zwolnić wentylator w zasilaczu do 5V i on bedzie robił przepływ powietrza w obudowie. Ja bym nie usuwał wentylatora z zasilacza tylko go zwolnił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...