Skocz do zawartości
Ogór

Wybór Pompki

Rekomendowane odpowiedzi

Stoję przed wyborem pompki, jak narazie kandydatami są:

Laing d5

Alphacool AP1510

Alphacool AP910

Asetek WaterChill Xtreme 12V Integrated Pump/Reservoir

Pompka musi uciągnąc 3 bloki (prison gpu, nexxxos xp oraz jakis zwykły na nb), chłodnice HW labs 360. Wszystko na 8/11 węzach. Pompka musi byc bardzo cicha i wydajniejsza od co najmniej hydora l20.

Do wydania mam około f60 więdz jakieś inne propozycje będą mile widziane. Tylko prosze nie piszcie c.w.u. ponieważ w UK są one nie dostępne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stoję przed wyborem pompki, jak narazie kandydatami są:

Laing d5

Alphacool AP1510

Alphacool AP910

Asetek WaterChill Xtreme 12V Integrated Pump/Reservoir

Pompka musi uciągnąc 3 bloki (prison gpu, nexxxos xp oraz jakis zwykły na nb), chłodnice HW labs 360. Wszystko na 8/11 węzach. Pompka musi byc bardzo cicha i wydajniejsza od co najmniej hydora l20.

Do wydania mam około f60 więdz jakieś inne propozycje będą mile widziane. Tylko prosze nie piszcie c.w.u. ponieważ w UK są one nie dostępne.

a mozesz powiedziec po co Tobie cos wydajniejszego od H20? wg mnie pompa spokojnie sobie radzi nawet z wiekszymi ukladami...

jesli tylko po ty bym 'miec cos wydajniejszego od Hydorka' to spox, jesli masz jakis praktyczny cel, prosze podziel sie... bo ja go nie widze... (anie sensu...)

wstepnie przemawiam za Ap910, ale tylko z opinii na innych forach

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydor niestety sobie słabo radzi z moim układem, eoda w rezie leje sie strasznie powoli. Hydor nie wyrabia i jest głośny(pyrkanie po pewnym czasie). A ja chciałbym podłączyc jeszcze jeden blok. Na dodatek mam bigtowera i chłodnice na topie. Moge nagrac filmik jak leje sie woda w rezie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hydor niestety sobie słabo radzi z moim układem, eoda w rezie leje sie strasznie powoli. Hydor nie wyrabia i jest głośny(pyrkanie po pewnym czasie). A ja chciałbym podłączyc jeszcze jeden blok. Na dodatek mam bigtowera i chłodnice na topie. Moge nagrac filmik jak leje sie woda w rezie.

jak dla mnie to Hydorek po prostu wyzional ducha a nie nie radzi sobie z ukladem... od nowosci tak slabo pompowal...?

btw wiesz o tym ze ciecz w ukladzie powinna PRZEPLYWAC nie wazne z jaka szybkoscia?

jesli hydora wymieniasz ze wzgledu na 'pyrkanie' to niezalezy Tobie na ciszy z wydajnoscia nie mniejsza niz hydor?... IMO

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm hydor jest z układu alphacool cool answer II 120, pompował dobrze w tamtym układzie. Czasami nie pyrkał popewnym czasie po włączeniu. Raczej wolałbym aby pompka byla wydajniejsza od hydora. A na ciszy mi bardzo zalezy.

Zrobie jeszcze zdjecie z układem za pare h :)

Edytowane przez Ogór

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm hydor jest z układu alphacool cool answer II 120, pompował dobrze w tamtym układzie. Czasami nie pyrkał popewnym czasie po włączeniu. Raczej wolałbym aby pompka byla wydajniejsza od hydora. A na ciszy mi bardzo zalezy.

Zrobie jeszcze zdjecie z układem za pare h :)

tylko nie wiem czy moje obawy sa sluszne...

pompa wydajniejsza > pompujaca wiecej wody > mocniejsza > moc musi sie przekladac na budowe pompy... wg mnie... wiekszosc pomp mocniejszych od Hydora bedzie glosniejszych od niego...

taka luzna uwaga...

jak pisalem z opinii na forach to ap910, ale glowy za nia nie nadstawie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi