Ogór Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Stoję przed wyborem pompki, jak narazie kandydatami są: Laing d5 Alphacool AP1510 Alphacool AP910 Asetek WaterChill Xtreme 12V Integrated Pump/Reservoir Pompka musi uciągnąc 3 bloki (prison gpu, nexxxos xp oraz jakis zwykły na nb), chłodnice HW labs 360. Wszystko na 8/11 węzach. Pompka musi byc bardzo cicha i wydajniejsza od co najmniej hydora l20. Do wydania mam około f60 więdz jakieś inne propozycje będą mile widziane. Tylko prosze nie piszcie c.w.u. ponieważ w UK są one nie dostępne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Stoję przed wyborem pompki, jak narazie kandydatami są: Laing d5 Alphacool AP1510 Alphacool AP910 Asetek WaterChill Xtreme 12V Integrated Pump/Reservoir Pompka musi uciągnąc 3 bloki (prison gpu, nexxxos xp oraz jakis zwykły na nb), chłodnice HW labs 360. Wszystko na 8/11 węzach. Pompka musi byc bardzo cicha i wydajniejsza od co najmniej hydora l20. Do wydania mam około f60 więdz jakieś inne propozycje będą mile widziane. Tylko prosze nie piszcie c.w.u. ponieważ w UK są one nie dostępne. a mozesz powiedziec po co Tobie cos wydajniejszego od H20? wg mnie pompa spokojnie sobie radzi nawet z wiekszymi ukladami... jesli tylko po ty bym 'miec cos wydajniejszego od Hydorka' to spox, jesli masz jakis praktyczny cel, prosze podziel sie... bo ja go nie widze... (anie sensu...) wstepnie przemawiam za Ap910, ale tylko z opinii na innych forach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Hydor niestety sobie słabo radzi z moim układem, eoda w rezie leje sie strasznie powoli. Hydor nie wyrabia i jest głośny(pyrkanie po pewnym czasie). A ja chciałbym podłączyc jeszcze jeden blok. Na dodatek mam bigtowera i chłodnice na topie. Moge nagrac filmik jak leje sie woda w rezie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Hydor niestety sobie słabo radzi z moim układem, eoda w rezie leje sie strasznie powoli. Hydor nie wyrabia i jest głośny(pyrkanie po pewnym czasie). A ja chciałbym podłączyc jeszcze jeden blok. Na dodatek mam bigtowera i chłodnice na topie. Moge nagrac filmik jak leje sie woda w rezie. jak dla mnie to Hydorek po prostu wyzional ducha a nie nie radzi sobie z ukladem... od nowosci tak slabo pompowal...? btw wiesz o tym ze ciecz w ukladzie powinna PRZEPLYWAC nie wazne z jaka szybkoscia? jesli hydora wymieniasz ze wzgledu na 'pyrkanie' to niezalezy Tobie na ciszy z wydajnoscia nie mniejsza niz hydor?... IMO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Hmm hydor jest z układu alphacool cool answer II 120, pompował dobrze w tamtym układzie. Czasami nie pyrkał popewnym czasie po włączeniu. Raczej wolałbym aby pompka byla wydajniejsza od hydora. A na ciszy mi bardzo zalezy. Zrobie jeszcze zdjecie z układem za pare h :) Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
samhain Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Hmm hydor jest z układu alphacool cool answer II 120, pompował dobrze w tamtym układzie. Czasami nie pyrkał popewnym czasie po włączeniu. Raczej wolałbym aby pompka byla wydajniejsza od hydora. A na ciszy mi bardzo zalezy. Zrobie jeszcze zdjecie z układem za pare h :) tylko nie wiem czy moje obawy sa sluszne... pompa wydajniejsza > pompujaca wiecej wody > mocniejsza > moc musi sie przekladac na budowe pompy... wg mnie... wiekszosc pomp mocniejszych od Hydora bedzie glosniejszych od niego... taka luzna uwaga... jak pisalem z opinii na forach to ap910, ale glowy za nia nie nadstawie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) A laing d5? Na min obrotach? Nie bedzie cicha i wydajna? Oto filmik z przepływem http://www.megaupload.com/?d=C3GXGD8F No i fotki Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Ogór Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Czy mi sie wydaje czy w tym rezie jest za mało cieczy ? Edytowane 23 Grudnia 2006 przez banditos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Czy mi sie wydaje czy w tym rezie jest za mało cieczy ?jest tak, bo strzykawką podciągnąłem, aby mozna bylo zobaczyc jak ciecz przepływa przez rez :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 tragedii nie ma. AP700 robi podobnie, ale na trzech blokach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogór Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Po konsultacji z Samhain'em zdecydowałem sie na Alphacool AP910. Powinna uciągnąc mój zestaw. Jesli bedzie za głośna to dam jej mniej papu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kądziel Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 A Sam nie może ci wysłać Coolrivera na uk :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 14 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2007 A laing d5? Na min obrotach? Nie bedzie cicha i wydajna? Oto filmik z przepływem http://www.megaupload.com/?d=C3GXGD8F No i fotki Czy mozesz zaserwowac ten filmik raz jeszcze :?: Ten juz wygasl... :-| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...