dresik.pl Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Net skonfigurowany ok.. Jak łącze się z AP przez skrętkę wszystko gra problem pojawia się jak chcę połączyć się przez WIFI.. Używając programu LINKSYS-a wyskakuje komunikat jak w tytule.. Jeżeli chce połączyć się przy pomocy windowsowskich patentów to pisze mi że nie może nawiązać połączenia z siecią.. Po prostu fizycznie się z nią nie łączy bo nawet pingowac AP się nie da.. Sieć WIFI widać (sygnał max ch 10 SSID ustawiony )ale nie da się do niej dołączyć (szyfrowanie włączone , wyłączone filtry MAC wyłączone co bym nie ustawił to się nie da) Najśmieszniejsze jest to że na siostry laptopie jeszcze wczoraj działało a dziś już lipa... Resetowałem ustawienia routera i nic Jeżeli ktoś się z takim problemem spotkał to prosiłbym o pomoc.. Pozdrawiam i życzę wesołych i spokojnych świąt:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 witam sie da pomoc ale napisz co i jak robisz jakie szyfrowanie? bez szyfrowania idzie? wylacz zarzadzanie przez winde ( masz soft LInksysa albo innej firmy () DHCP? ........malo danych :(((((((((((((( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dresik.pl Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 witam sie da pomoc ale napisz co i jak robisz jakie szyfrowanie? bez szyfrowania idzie? wylacz zarzadzanie przez winde ( masz soft LInksysa albo innej firmy () DHCP? ........malo danych :(((((((((((((( Ponieważ nie wiem zbytnio co jest istotne to powiem tak... Próbowałem bez szyfrowania potem z WEP i WPA itd.. Próbowałem z wyłączonym zarządzaniem przez winde ale oprogramowanie LINKSYS-a nie chciało się połączyć.. Próbowałem wpisywać IP "na chama" i też bez rezultatu.. Filtrowanie MAC wyłączyłem Na wszelki wypadek pospisywałem macki i pododawalem ale też nic z tego Parę dni temu normalnie wszystko działało a teraz coś się pokrzaczyło DHCP mam usatwiony na emable 192.168.2.2 (DNS1, DNS2 nic nie wpisywałem) Jakie dane są jeszcze potrzebne?? Jak coś to mogę podać przez gg :) Normalnie net działa ale nic co przez WIFI nie chce się połączyć;/ Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 witam O.K. wpisz w konsoli: netsh diag show test od czegos trzeba zaczac :P odpowiem jutro bo zaraz do robotki zasowam ( na swieta kasa potrzebna :P chyba ze bede mial wolna chwilke to wejde na forum z jakiegos hosta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dresik.pl Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) wpisz w konsoli: netsh diag show test Na kompie którego chcę podpiąć pod AP przy użyciu programu LINKSYS-a (komunikat standartowy cannot associate with access point) Wyniki komendy - wypisuje że outlook nieskonfigurowany internet explorer nieskonfigurowany jedyne co mu coś "wychodzi" to sprzężenie zwrotne <loopback> to ma oczywiście <1ms Wygląda na to (nawet sądząc po ikonce na pasku z czerwonym krzyżykiem ) że nie jest połączony "fizycznie" Ale próbowałem 2 kompem też z wifi i też się nie mógł połączyć także to pewno wina ustawien AP Ustawienia TCP/IP na komputerach próbowałem an automatycznych i na osobiście przypisywanych IP i nic nie pomagało;/ Pojawiły się nowe "wątki" w sprawie:) Teraz komputery się widzą (nie wiem jak to się stało ale narazie działa) s tym że neta nie ma;/ To znaczy na AP jest ten komp co jest podłączony bezpośrednio kablem to ma neta ale te przez WIFI niebardzo;/ Przez 5 min był net potem zniknął i do teraz go nieodnalazlem;P Myślałem że to wina siły sygnału to tak wszystko ustawiłem że jest moc 100% i dalej niby znajduje AP ale z netem się nie chce połączyć.. Pingowałem brame domyślną i DNS-y ale wszystko wsysa.. Jakieś propozycje? Edytowane 25 Grudnia 2006 przez dresik.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Probowales innego kanalu? Ostatecznie mozesz sprobowac resetu do ustawien fabrycznych i zobaczyc czy wtedy zadziala (u mnie nie tzreba bylo nic grzebac, zeby Wifi zadzialalo, wpisalem tylko parametry polaczenia z Neostrada). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dresik.pl Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Probowales innego kanalu? Ostatecznie mozesz sprobowac resetu do ustawien fabrycznych i zobaczyc czy wtedy zadziala (u mnie nie tzreba bylo nic grzebac, zeby Wifi zadzialalo, wpisalem tylko parametry polaczenia z Neostrada). Ehh Czego ja nie robiłem... Miękki reset twardy, używając softu na chama resetem , wyciąganiem z prądu i tylko Bóg jeden wie jak ja tego mojego AP męczyłem:P ale doszedłem do wyniku:) Teraz mam neta na 2 kompach:) Udało mi się połączyć jednego przez WIFI jednego przez kabel ale teraz za to na laptopie sieci wcale nie widzi.. Nawet jak jest bezpośrednio przy AP widzi wszystkie sieci w sąsiedztwie ale mojej nie... Wie ktoś co może być przyczyną takiej sytuacji? P.s. Myślałem, że kompy bywają kapryśne ale widzę że WIFI to jest mistrzostwo świata... ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...