Skocz do zawartości
dresik.pl

"cannot Assosiate With Access Point"

Rekomendowane odpowiedzi

Net skonfigurowany ok.. Jak łącze się z AP przez skrętkę wszystko gra problem pojawia się jak chcę połączyć się przez WIFI..

Używając programu LINKSYS-a wyskakuje komunikat jak w tytule.. Jeżeli chce połączyć się przy pomocy windowsowskich patentów to pisze mi że nie może nawiązać połączenia z siecią.. Po prostu fizycznie się z nią nie łączy bo nawet pingowac AP się nie da..

Sieć WIFI widać (sygnał max ch 10 SSID ustawiony )ale nie da się do niej dołączyć (szyfrowanie włączone , wyłączone filtry MAC wyłączone co bym nie ustawił to się nie da) Najśmieszniejsze jest to że na siostry laptopie jeszcze wczoraj działało a dziś już lipa...

Resetowałem ustawienia routera i nic

Jeżeli ktoś się z takim problemem spotkał to prosiłbym o pomoc..

Pozdrawiam i życzę wesołych i spokojnych świąt:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

sie da pomoc ale napisz co i jak robisz

jakie szyfrowanie?

bez szyfrowania idzie?

wylacz zarzadzanie przez winde ( masz soft LInksysa albo innej firmy ()

DHCP?

........malo danych :((((((((((((((

Ponieważ nie wiem zbytnio co jest istotne to powiem tak...

Próbowałem bez szyfrowania potem z WEP i WPA itd.. Próbowałem z wyłączonym zarządzaniem przez winde ale oprogramowanie LINKSYS-a nie chciało się połączyć.. Próbowałem wpisywać IP "na chama" i też bez rezultatu.. Filtrowanie MAC wyłączyłem Na wszelki wypadek pospisywałem macki i pododawalem ale też nic z tego

Parę dni temu normalnie wszystko działało a teraz coś się pokrzaczyło DHCP mam usatwiony na emable 192.168.2.2 (DNS1, DNS2 nic nie wpisywałem)

Jakie dane są jeszcze potrzebne??

Jak coś to mogę podać przez gg :)

Normalnie net działa ale nic co przez WIFI nie chce się połączyć;/

Pozdrawiam i dziękuję za zainteresowanie:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wpisz w konsoli:

netsh diag show test

Na kompie którego chcę podpiąć pod AP przy użyciu programu LINKSYS-a (komunikat standartowy cannot associate with access point)

Wyniki komendy - wypisuje że outlook nieskonfigurowany internet explorer nieskonfigurowany jedyne co mu coś "wychodzi" to sprzężenie zwrotne <loopback> to ma oczywiście <1ms

Wygląda na to (nawet sądząc po ikonce na pasku z czerwonym krzyżykiem ) że nie jest połączony "fizycznie" Ale próbowałem 2 kompem też z wifi i też się nie mógł połączyć także to pewno wina ustawien AP

Ustawienia TCP/IP na komputerach próbowałem an automatycznych i na osobiście przypisywanych IP i nic nie pomagało;/

Pojawiły się nowe "wątki" w sprawie:)

Teraz komputery się widzą (nie wiem jak to się stało ale narazie działa) s tym że neta nie ma;/ To znaczy na AP jest ten komp co jest podłączony bezpośrednio kablem to ma neta ale te przez WIFI niebardzo;/ Przez 5 min był net potem zniknął i do teraz go nieodnalazlem;P Myślałem że to wina siły sygnału to tak wszystko ustawiłem że jest moc 100% i dalej niby znajduje AP ale z netem się nie chce połączyć.. Pingowałem brame domyślną i DNS-y ale wszystko wsysa.. Jakieś propozycje?

Edytowane przez dresik.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowales innego kanalu?

Ostatecznie mozesz sprobowac resetu do ustawien fabrycznych i zobaczyc czy wtedy zadziala (u mnie nie tzreba bylo nic grzebac, zeby Wifi zadzialalo, wpisalem tylko parametry polaczenia z Neostrada).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Probowales innego kanalu?

Ostatecznie mozesz sprobowac resetu do ustawien fabrycznych i zobaczyc czy wtedy zadziala (u mnie nie tzreba bylo nic grzebac, zeby Wifi zadzialalo, wpisalem tylko parametry polaczenia z Neostrada).

Ehh Czego ja nie robiłem... Miękki reset twardy, używając softu na chama resetem , wyciąganiem z prądu i tylko Bóg jeden wie jak ja tego mojego AP męczyłem:P ale doszedłem do wyniku:)

Teraz mam neta na 2 kompach:) Udało mi się połączyć jednego przez WIFI jednego przez kabel ale teraz za to na laptopie sieci wcale nie widzi.. Nawet jak jest bezpośrednio przy AP widzi wszystkie sieci w sąsiedztwie ale mojej nie...

Wie ktoś co może być przyczyną takiej sytuacji?

P.s. Myślałem, że kompy bywają kapryśne ale widzę że WIFI to jest mistrzostwo świata... ;/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi