Skocz do zawartości
alienth

S939 Modernizowac Czy Przesiadka Na Cos Innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od jakiegos czasu nie siedze w temacie podzespolow komputerowych i dlatego chce was prosic o pomoc i rade.

W tej chwili posiadam cos takiego:

- Sempron 64bit s939 oc 2,5Ghz

- Gigabyte k8nf-9

- Connect 3D x800 gto zmodowany na x850xt (pe) 16p/6v

- RAM - wystarczająco

- zasilka wystarczajaca

- reszta nieistotna

Teraz pytanka :)

Oplaca sie to jeszcze modernizowac, czy juz lepiej dozbierac kase i przesiadac sie na nowa platforme? Szczerze mowiac nie spieszy mi sie do intela c2d. Jesli modernizowac to co wymienic? Kupic jakiegos AMD x2 z dobrym OC póki sa jeszcze dostepne? Czy moze jakas grafe nowa? jakis gf 7900gto czy radek x1950. Do wydania na stan dzisiejszy mam okolo 900zl i raczej na tej kwocie chcialbym poprzestac. Komp uzywany do wszystkigo jak i rowniez do gier.

Prosze o pomoc z tego wzgledu ze od pewnego czasu kompletnie nie mam czasu poczytac na temat nowinek z zakresu sprzetu komputerowego jak i tego co najlepiej kupic.

Na koniec dodam ze raczej pasuje mi bardziej cos zmodernizowac niz wymieniac wszystko - wiadomo kwetia finansow. Jednak zdaje sie na wasze rady i opinie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wymienić X800GTO zmodowanego na 7300GT to pomyłka, sprzedaj tego radka i bierz z allegro Palita 7900GS za ok 700zł !!!, reszte kasy zostaw i zbieraj na C2D.

http://allegro.pl/item151805074_palit_7900..._mhz_1_2ns.html 1.2ns

http://allegro.pl/item150985167_palit_7900...ha_7900_gs.html 1.4ns

Edytowane przez maruh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh teat to to masz z tymi konsolami :D :wink: Ja bym zmienił na Galaxy 7900GS a potem zbierał na C2D, aha tylko co sie kryje pod tym magicznym słowem ,,zasilka wystarczajaca,,????

Edytowane przez Fredek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eh teat to to masz z tymi konsolami :D :wink: Ja bym zmienił na Galaxy 7900GS a potem zbierał na C2D, aha tylko co sie kryje pod tym magicznym słowem ,,zasilka wystarczajaca,,????

Wiesz, zakochalem sie :lol: :lol: bo przez jakies 4 lata nie bedzie sie wydawac kasy a bedzie sie gralo w super delatach :D :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi