Skocz do zawartości
swistak1984

Co raz glosniejsza praca BARRACUDY 4 7.200

Rekomendowane odpowiedzi

Od daty zakupu mojego twardego mija juz 7 miesiecy.Z poczatku wogole nie bylo jej slychac od paru tygodni cos w nim terkocze, glosniej pracuje itp.A barracudy sa z tego zachwalane ze sa takie ciche (ale ile czasu)

Nie wiem czy to jest normalne.Nie wiem co bedzie za rok czy jeszcze gorzej z nim bedzie, czy jak?

Jetsem ciekawy czy cos takiego podlega gwarancji.

:roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg mnie to nie jest normalne. moj ma juz 6miesiecy i jest nadal kompletnie nie slyszalna. Niektorzy uzytkownicy maja juz roczne sprzetu i tez twierdza ze sa to najcichsze dyski. Moza wina leczy po stronie chlodzenia?? jaka masz temp dysku?? Zastosowales jakies dodatkowe chlodzenie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No bo problem w tym że dysk owszem chrupie ale ogólnie nic mu nie dolega i gdyby nie te odgłosy to można sądzić ze jest w świetnej formie no i nie wiem czy iść do sklepu i w razie czego dać się ośmieszyć czy też odpuścić sobie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez mam baracude IV mam ja okolo 8 miesięcy i raczej nie slysze jej wcale więc mi sie wydaje ze jak zaczyna głośniej chodzić to coś z nią możę być nie tak. Ale nie wiem. A z gwarancją to może być róznie zależy od sklepu w jednym jak są ok to Ci ją może uznają a w innej powiedzą ze dysk dziala i tyle wię najlepiej iść i sie zapytać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że głośniejsza praca Barracudy prowadziła do jej uszkodzenia, ale jeśli nie straciłeś wydajności i hula to było kiedyś na forum o pewnym programie, którym możesz wyciszyć swój dysk (był to jakiś program Seagate'a). Szacuneczek!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...