Pyros Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Witam posiadam zestaw głośników te co w temacie. Karta muzyczna to SB Audigy. I tu mam pytanie czy wstawienie nowego głośnika basowego posiadam jeden taki sam jak na tej aukcji http://allegro.pl/item149153473_sklep_bosc...l_limit_gw.html . I tutaj moje pytanie czy bass po wstawieniu będzie lepszy silniejszy. I czy elektronika która jest w skrzyni wytrzyma? Mówię ze jestem w tym zielony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Powiedz mi po co do komputerowego zestawu dodatkowy subwoofer?? Jak masz zamiar go podpiąć?? Edytowane 23 Grudnia 2006 przez YogiCK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyros Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Mi nie chodzi oto żeby był dodatkowy głośnik basowy. Tylko żeby nowy wstawić w miejsce starego standardowego. i pytanie czy elektronika to wytrzyma i czy będzie lepszy dźwięk średnica obu głośników jest taka sama. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 a czy glosniki maja takie same parametry ?? - bo mysle ze nie orientujesz sie ale obudowy sa strojone pod dany glosnik: maja odpowiednia pojemnosc, odpowiedniej srednicy i dlugosci otwir bass-reflex ktorym stroi sie obudowe, pozatym glosnik posiada parametr dobroci tzw. QTS ktory okresla czy obudowa jest zamknieta czy otwarta.... wystarczy ze jeden z tych parametrow nie jest odpowiedni do obudowy i juz basu brak, rozlazi sie dzwiek, dudni itp wiec wsadzenie na pale do obudowy pierwszego z brzegu glosnika na 99,9% popsuje cos niz polepszy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyros Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Wszystko jest takie same, tylko tyle ze ten nowy głosnik to jest znana firma i ma 120W a stary ma 30W. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 120, 30...... już na 1 rzut oka widać ze to jest coś zupełnie innego. Owszem grać będzie ale jak?? Elektronika wytrzyma ale bedzie pewnie grało cichutko, ewentulanie bedize pierdzieć bo wzmacniacz pewnie jest słabiutki. Możesz sprawdzić, nic się nie stanie. (Jeśli wszystkie parametry impedancja itd są takei same.) W zestawach komputerowych sa budrzetowe kontrukcje - tanie przetworniki , badziewne wzmacniacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Wszystko jest takie same, tylko tyle ze ten nowy głosnik to jest znana firma i ma 120W a stary ma 30W.Może i znana firma ale "buszman" to shit, więc dużo nie poprawisz. A bawienie się w porządny głośnik nie opłacałoby Ci się, więc po prostu daj sobie spokój. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Wszystko jest takie same, tylko tyle ze ten nowy głosnik to jest znana firma i ma 120W a stary ma 30W.czyli rozumiem ze glosnik boshmanna ma takie same parametry: :D -Częstotliwość rezonansowa fs -Objętość ekwiwalentna Vas -Dobroć wypadkowa Qts -Dobroć elektryczna Qes -Dobroć mechaniczna Qms -Max wychylenie Xmax (+/-) ...jak głosnik creativa, bo jezeli jeden z nich jest inny to wyjdzie gowno z tej wymiany jeszcze raz ci tlumacze ze srednica glosnika to nie jest WSZYSTKO :mur: mam mala propozycje, jezeli chcesz leprze brzmienie to wyklej wewnatrz subka mata bitumiczna, napewno da lepsze efekty niz wymiana glosnika na tak szczerze mowiac szajsownego buszmena Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luk@s Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 kamien @ ja jestem ciekaw czy buszman w ogóle te parametry podaje :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamien Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 kamien @ ja jestem ciekaw czy buszman w ogóle te parametry podaje :lol:to juz inna kwestia :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 A podaje podaje, czasmi z kosmosu wzięte czasmi trafią nawet. Najlepiej samemu pomierzyć choć ywmiana głośnika jest bezsensem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyros Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Dzieki za odpwiedzi zrezygnowalem juz z wymiany głośnika. A teraz mam ~250zł i zastanawiam sie czy nie kupić poprostu nowych głosników albo tez samej tuby i do tuby podpiąc satelitki z cretive jeśli wogóle takie cos da rade. Także doradzcie mi co kupic. Zalezy mi na mocnym basie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exe1987 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Jak Ci zależy na mocnym basie to weź młotek i pukaj sobie w głowę. Poźniej poczytaj co to jest tuba. Gdy to już zrobisz, pomyśl czy 250 zł to nie za mało(jako, że mamy święta podpowiem, że za mało) Jak już dozbierasz to możesz zrobić jakiś subwoofer z odpowiedni mocnym napędem, który będzie grał na poziomie. Poźniej kupisz wzmacniacz i normalne kolumny Szkoda tylko, że chcesz zaczynać od d**py strony. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...