Gość mariush190 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Witam! Kumpel sprawił sobie nowego kompa.. AMD A64 X2 3800+ AM2 2x1GB Goodram 667 2x Galaxy 7300GT SLi Zalman Gigabyte m57 SLI s-4 reszta danych raczej nie istotna B-) Sterowniki to forceware 93,71 W sterach SLi ma włączone. Lecz komp niewiadomo dlaczego robi w 3dmarku 2003 ~10k. Moze ktoś wie co jest przyczyną tak słabych wyników? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość markee Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Nie lepiej było wziąć jedną 7800 GS. Edytowane 23 Grudnia 2006 przez markee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 nie robi mi czy lepiej czy nie lepiej bo to nie mój komp. Jest jak jest a sli nie działa, bo wyniki są jak na jednej karcie. Zasilanie do płyty głownej z molexa jest podłączone, mostek załozony wiec nie wiem o co chodzi. Moze cos w biosie nie tak?? Ja nie grzebałem w tym kompie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesiu Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 nie robi mi czy lepiej czy nie lepiej bo to nie mój komp. Jest jak jest a sli nie działa, bo wyniki są jak na jednej karcie. Zasilanie do płyty głownej z molexa jest podłączone, mostek załozony wiec nie wiem o co chodzi. Moze cos w biosie nie tak?? Ja nie grzebałem w tym kompie. W sterownikach jest zakładka SLI, tam trzeba zaznaczyć "ptaszkiem", że posiadamy karty w SLI, restart i powinno działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 W sterownikach jest zakładka SLI, tam trzeba zaznaczyć "ptaszkiem", że posiadamy karty w SLI, restart i powinno działać.Też na to wpasłem.. Poszukałem kilka minut jeszcze w google i znalazłem ze zeby sli działało ok to trzeba zaaktualizowac bios w mobo, no i pomogło. SLi działa, ale się wyłacza. Np jak sie zapusci 3dmarka 03 to jest sli, skonczy 3dmarka, zapuszcze znowu i juz nie ma sli, tzn robi spowrotem ~10k. Ktoś moze wie dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Może niech zmieni stery na jakieś nowsze... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotralek Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Nie wiem nie orientuje się w tych sprawach ale może trzeba jakąś zworkę przestawić na mobo :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 na mobo nie ma zadnych zworek. Lookałem w manuala i kazą tylko wsadzić grafy, połączyć mostkiem i w biosie sli mode ustawić na auto. Wszystko jest tak zrobione, próbowaliśmy juz na trzech biosach i to samo. Sterowniki zainstalował teraz 93,71 i dalej to samo. Jak za pierwszym razem po wgraniu biosu uruchomi 3dmarka to jest sli, potem nawet nie musi resetować kompa i juz za drugim uruchomieniem smarka nie ma sli, po resecie kompa tez nie ma. Trzeba wgrać od nowa bios. Mały OT: Kupił kompa w ostatni wtorek wtorek, z regóły jest tydzień na oddanie sprzętu w "nienaruszonym stanie" czy w środe (bo była przerwa świąteczna) bedzie mógł pójść i wcisnąc im spowrotem ten komp? Byśmy razem z nim złozlyli sami coś, z jedną 7900GS od galaxy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 w zyciu nikt ci nie wezmie tego kompa spowrotem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 no jak to nie. W każdym sklepie jak kupujesz np. komp mozesz go oddac wciągu 7 dni. Moja ciocia kiedys oddawała kompa kupionego w geant, przyjeli bez problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 no jak to nie. W każdym sklepie jak kupujesz np. komp mozesz go oddac wciągu 7 dni. Moja ciocia kiedys oddawała kompa kupionego w geant, przyjeli bez problemu. To czy tobie przyjmie sprzedawca to jego dobra wola, nie musza tego robic stacjonarni sprzedawcy, lecz wysylkowo musza przyjac, ale w stanie nienaruszonym tak jak to zaznaczyles. Jakby mozna bylo bez problemow kupowac i oddawac sprzet w normalnym sklepie to kazdy by selekcjonowal sobie sprzet jakby chcial, no ale niestety tak nie jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaBlO Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 a może zasiłka niewyrabia?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Tagan 380W. Grafy nie są dużej mocy, mysle ze powinien wyrobić. Zasliacz podejrzewałbym gdyby robił zwisy/resy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Tagan 380W. Grafy nie są dużej mocy, mysle ze powinien wyrobić. Zasliacz podejrzewałbym gdyby robił zwisy/resy. Idz do sklepu, powiedz ze nie dziala tak jak ma dzialac, ze albo zrobia ze bedzie ok, albo chcesz wymienic sprzet bo nie mozesz kozystac w pelni z tego co kupiles. Tylko nie mow nic o zwrocie gotowki bo ciebie odrazu koles oleje i nie bedzie chcial gadac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
File Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Przyczyna moze byc tez inna wersja biosow kart graficznych. W SLI zaleceniem jest by karty nie dosc, ze byly te same, to posiadaly te same rewizje biosow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 (edytowane) Przyczyna moze byc tez inna wersja biosow kart graficznych. W SLI zaleceniem jest by karty nie dosc, ze byly te same, to posiadaly te same rewizje biosow.To by nawet było prawdopodobne... ale my juz nie będziemy sie w to bawić, zaniesiemy to do sklepu i niech oni kombinują z tymi biosami. Mają zrobić zeby było dobrze. Gdyby to był mój sprzęt to bym odrazu zaaktualizował biosy w grafach, ale ze tak nie jest to pojade dzisiaj z kumplem do sklepu i go "zareklamujemy" z tym, że oni muszą to zrobić na miejscu. Jak na gwarancji będą kazali czekać to zrobie backupa z pierwszej karty i wgram go do drugiej.. tak chyba bedize najlepiej..aha i rozumiem ze do wgrywania biosu nflashem jedna grafa musi byc wyjeta ;) Edytowane 27 Grudnia 2006 przez mariush190 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 ok panowie!! SLi działą dobrze!! Kumpel wpadł do mnie z tym kompem. wziąłem jedną karte na moją dfi, odpaliłem 3dmarka 2005, przeszła. Drugą też, przeszła. To se pomyślałem ze jednak moze sie firmware niezgadzać, zgrałem z jednej backup, potem wgrałem do drugiej i SLi działa!! Resetowałem kilka razy komp, kilkanascie razy zapuszczalissmy 3dmarka i sli jest cały czas! Mam nadzieje, że wiele forumowiczów w przyszłości wyciągnie z tego topicu wnioski. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wilczurek Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Witam! Kumpel sprawił sobie nowego kompa.. AMD A64 X2 3800+ AM2 2x1GB Goodram 667 2x Galaxy 7300GT SLi Zalman Gigabyte m57 SLI s-4 reszta danych raczej nie istotna B-) Sterowniki to forceware 93,71 W sterach SLi ma włączone. Lecz komp niewiadomo dlaczego robi w 3dmarku 2003 ~10k. Moze ktoś wie co jest przyczyną tak słabych wyników? a propo twojego gf czasem ma problemy jak nie masz sp2 no na sp1 czasami działa super ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mariush190 Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 system był z PS SP2 Grafy zrobiły około 20k w 3d 03 po podkreceniu w sli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...