Quietdeath Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Witam! Mam nie maly problem z moim komputerem z sygnaturki... jakieś dwie godzinki temu odpaliłem aktualizacje oprogramowania dla mojego telefonu (SE W810I). Kiedy aktualizacja sobie leciała poszedłem po piwko do sklepu... wracam i okazuje się że komp jest wyłączony. Niestety próby ponownego włączenia nie dają żadnego rezultatu :blink: Rozebrałem kompa i złożyłem ponownie ale dalej nic :angry: Po wciśnięciu Power wentylki tylko drgną i nic więcej. Kontrolki na mobo się swiecą. Sprawdziłem zasilacz na innym kompie i jest sprawny... Proszę o pomoc. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość galaxy Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Witam! Mam nie maly problem z moim komputerem z sygnaturki... jakieś dwie godzinki temu odpaliłem aktualizacje oprogramowania dla mojego telefonu (SE W810I). Kiedy aktualizacja sobie leciała poszedłem po piwko do sklepu... wracam i okazuje się że komp jest wyłączony. Niestety próby ponownego włączenia nie dają żadnego rezultatu :blink: Rozebrałem kompa i złożyłem ponownie ale dalej nic :angry: Po wciśnięciu Power wentylki tylko drgną i nic więcej. Kontrolki na mobo się swiecą. Sprawdziłem zasilacz na innym kompie i jest sprawny... Proszę o pomoc. PozdrawiamA grafike sprawdzałeś? Prawdopdobnie czeka cie wizyta z mobo w serwisie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Jeśli zasilacz sprawny to zostaje mobo, procek i grafa. Przetestuj u kogoś jeśli masz możliwość. Jeśli nie to wyjmij grafę, powinien zacząć wyć przy odpalaniu że brak grafy (sposób sygnalizacji zależy od płyty (np.diody) od producenta biosu (różne dzwięki)). Jeśli nie będzie wył to zostało Ci sprawdzić proc i mobo. Robiłeś oczywiście Clear CMOS? Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quietdeath Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Jeśli zasilacz sprawny to zostaje mobo, procek i grafa. Przetestuj u kogoś jeśli masz możliwość. Jeśli nie to wyjmij grafę, powinien zacząć wyć przy odpalaniu że brak grafy (sposób sygnalizacji zależy od płyty (np.diody) od producenta biosu (różne dzwięki)). Jeśli nie będzie wył to zostało Ci sprawdzić proc i mobo. Robiłeś oczywiście Clear CMOS? Pozdrawiam! Witam! Grafika odpada ponieważ komputer w ogole się włączyć nie chce(wentylki tylko drgną i nic). Mobo nie daje żadnych sygnałów(jedynie diody się świecą). Mało prawdopodobne żeby było coś z prockiem ponieważ był delikatnie podkręcony na 2400mhz i 1,45V. Pozdrawiam PS. Clear CMOS oczywiście był zrobiony ; p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) Po wciśnięciu Power wentylki tylko drgną i nic więcej Czyli masz zwarcie.Płyta głowna lub inny podzespół robi zwarcie. Ja tak miałem z K7VTA3 (KT266) przetwornica procesora padła i pociagneła za soba jednoczesnie zasilacz Enlighta.Podłaczenie mojego szefa powodowało tylko drgniecie wentyli i wyłaczenie sie zasilacza. Robiłeś oczywiście Clear CMOS? Co ma to do wiatraka ?? nawet bez kosci biosu ci kompa odpale :D Edytowane 24 Grudnia 2006 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...