Zombie Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 (edytowane) Witam Parę dni temu zaczęły mi się problemy z moim laptopkiem, najprawdopodobniej HDD ma już dosyć i chyba niebawem zakończy żywot. Zacząłem się troszkę zastanawiać co by tam jeszcze dołożyć, pomyślałem o pamięci. Aby sprawdzić co tam fabrycznie siedzi odpaliłem program CPU-z i zostałem nieco zaskoczonym tym co program mi pokazał. Czy możecie mi powiedzieć czy to normalne że w laptopku z prockiem który ma szynę 400MHz wstawiono pamięć na 166? Rok temu miałem problem z nagrywarką i komputerek mi łotry miesiąc trzymali w serwisie, czyżby podmienili pamięć jako extra przysługę? :angry: Nie wiem co sądzić, ostatnio z hardwarem jestem ostro na bakier, więc jak głupoty piszę to nie krzyczeć ;). Teraz to opony robię a nie komputery B-) Edytowane 23 Grudnia 2006 przez Zombie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 Wszystko w pożądeczku 166 razy dwa 333 pamiętaj to ddr więc mnożysz przez dwa :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie Opublikowano 27 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2006 Sprawdziłem i pamięć 400MHz nie działa :( Dziwnie myślą u tego Acera, procek na 400 a pamięć można tylko na 333. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Doctor_25 Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Sprawdziłem i pamięć 400MHz nie działa :( Dziwnie myślą u tego Acera, procek na 400 a pamięć można tylko na 333. Stary wszystko w normie:) U mnie jak i u innych tak samo.... proc na 400 ramy 333:) Sciagnij A64Tweaker i podciagnij ramy na 400:) Mozna w tym tez kilka opcji wlaczyc i bedziesz mial 30% skok wydajnosci:) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zombie Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 Ja mam PentiumM a nie Athlon64. Ten program miałby działać i dla Intela? Pojawiło się także drugie pytanie: co to jest ten dual mode przy pamięciach? Muszą być zawsze załadowane dwie kości aby laptop działał, czy mogą być to kości nieidentyczne (inny producent, rozmiar i taktowanie to samo)? Wytłumaczcie jak macie ochotę i czas ;). Złaziłem dzisiaj kilka sklepów w Gdańsku i nigdzie nie mieli kości 1GB/333. Nie robią już tego czy jak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...