Skocz do zawartości
kucyk

Zdjecia W Postach, Powtarzam - Zdjecia W Postach, Zdjecia W Postach

Rekomendowane odpowiedzi

co sie stalo sie?

czy tylko mnie zalewa krew jak wchodze do tematow w ktorych wystepuje wieksza ilosc zdjec?

ten plugin zmniejszajacy ich wielkosc to jeden wielki wk***cz, jak mi sie strona przesuwa kilkanascie razy i nie moge nic przeczytac to dostaje bialej goraczki, w ogole to dzieki niemu ludzie wrzucaja zdjecia o kosmicznych rozmiarach (przeciez i tak plugin je zmniejszy) a zapominaja o tym, ze to i tak najpierw wszystko musi sie zaladowac :mur:

apeluje, powtarzam apeluje o usuniecie tego wynalazku i poprawke do regulaminu stanowiaca o nie wrzucaniu zdjec wiekszych niz zzz x yyy lub korzystanie z serwisow typu imageshack i uzywanie miniaturek B)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no dobra, ale kto bedzie to stosowal? ja i ty? uwazam, ze jak sie wywali ten skrypt, a jeden z drugim wrzuci zdjecie o rozmiarach stacji kolejowej we Wloszczowej, dostanie zjebke od reszty userow bo sie forum rozjedzie na lewo i prawo to sie nauczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najpiekniej by bylo gdyby zdjecia byly wrzucane jako zalacznik - miniaturka mala i klikamy na powiekszenie.

Tez czasem mnie wk....irytuje jak zdjecie 2400x2000 siedzi na serwerze o laczu niczym nitka dentystyczna - 2kb/s...o przyspieszylo do 4...o teraz idzie 500b/s... /stop :neutral:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kucyk ma racje, mnie tez to strasznie wnerwia, takze albo powroccie do starej metody typu hosty na serwisach image, i dawajcie % kto sie nie bedzie dostosowywal, albo dajcie spoilery (chociaz spoilery, nie wiem czy bedzie mi sie chcialo klikac 55 razy na stronie galeri userow, zeby zobaczyc wszystkie zdjecia) :|.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi to w sumie jakos bardzo nie przeszkadza, strona chwile 'polata' i juz spokoj, pewnie im lepsze lacze tym mniejszy problem.

Moze da sie to zrobic w taki sposob, aby zdjecia juz po wrzuceniu na forum sie zmniejszaly automatycznie a nie dopiero po otworzeniu danego tematu.

Niektore zdjecia sa hotlinkowane i zeby je zmniejszyc, to trzeba pier pobrac na hdd, wrzucic na imageshacka i potem na forum, strasznie duzo roboty. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze da sie to zrobic w taki sposob, aby zdjecia juz po wrzuceniu na forum sie zmniejszaly automatycznie a nie dopiero po otworzeniu danego tematu.

A moze cos takiego juz było, zle działało i wprowadzono to co jest teraz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niektore zdjecia sa hotlinkowane i zeby je zmniejszyc, to trzeba pier pobrac na hdd, wrzucic na imageshacka i potem na forum, strasznie duzo roboty. :D

1. imageshack.us ma opcje uplowadowania obrazka bezposrednio z innej www

2. są pluginy do FF pozwalajace jednym kliknieciem wyslac obrazek z innej www na imageshacka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A moze cos takiego juz było, zle działało i wprowadzono to co jest teraz?

tylko dlaczego zle dzialalo? bylo duzop lepsze niz to co teraz.....

i jeszcze druga sprawa: jak ktos wkleja imageskacka czy innego fotosika to mu sie nie chce wkleic normlanie i wkleja cos typu:

Dołączona grafika

i teraz macie 30 takich zdjec, chcecie je powiekszyc, bo nic nie widac, ja dostaje [ciach!]icy jak misie piaty raz odpali w nowym oknie strona imageshacka....

Nie daloby sie zorbic zeby link odpalal sie po kliknieciu NA FOTO, a po kliknieciu na pasek tylko sie foto POWIEKSZALO... ? juz kiedys pisalem o tym to mi ktos z władz odpisal ze mam to raportowac - bez jaj.

//edit:

fota na moim przykladzie akurat nie wymaga powiekszania, ale nie chccialo mi sie szukac, ptrzypuscmy ze to screen z superpi, na ktorym bez powiekszenia nie widac absolutnie NIC, ani taktow, ani czasu, wiec zeby cos zobaczyc trzeba powiekszyc.

Edytowane przez kszonek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi