Rekil Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Kwietnia 2008 Asus Commando Nie wiedziałem że ta płyta aż tak tania :D W takim razie jutro ją chyba kupię :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twój Pan Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 P35/X38/X48 blokuje FSB na 45nm do 520-570 MHz,Hahaha (nawet 700, ale proców takich nie ma, tzn. tylko jeden jest)Hahaha 600-620 MHz na 45nm co bardzo się może przydać przy E8200 @ AC/WCHahaha Trzymałeś chociaż jedno commando w rekach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 MaSell sugerujesz że za cenę do 400zł znajdę coś lepszego? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 MaSellowi raczej chodziło o to, ze Dejmi bajki pisze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Hahaha Po części ma rację - X38/X48/P35 nie mają odpowiedniego strapa, takiego jak ma P965 Hahaha No cóż trochę dziwnie to wygląda :D Hahaha Nie każdy P965 zrobi 550 - 580 FSB, a co dopiero 600. Tak samo jeśli chodzi o takty memek. Trzymałeś chociaż jedno commando w rekach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 A bawił się ktoś Commando z 4 kostkami RAMu? Niebawem będę miał dodatkowe 2 kości Goodramów PRO i tak zastanawiam się czy je od razu sprzedać, czy może warto zostawić i puścić jako 4x1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 A bawił się ktoś Commando z 4 kostkami RAMu? Niebawem będę miał dodatkowe 2 kości Goodramów PRO i tak zastanawiam się czy je od razu sprzedać, czy może warto zostawić i puścić jako 4x1GB. Aktualnie mam 4 kostki D9GMH w commando... I sobie ladnie wszystko smiga na codzien 6x566MHz ramy 1:1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Messiah89 Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Kwietnia 2008 Witam, mam zamiar zmienić kompa (jade od lat na archaicznym P III 1,0@1,2) i kupuje q66. czy commando jest dobrą płytą do postawienia quada? prosze o odp. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekil Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zależy od funduszy, jakimi operujesz. Commando z pewnością jest dobrą płytą, szczególnie do 45nm. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzesiek_KB Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2008 Witam Otoz mam nastepujacy problem, a raczej dylemat. Plyta ta zostala mi polecona przez jednego z uzytkownikow forum od ktorego kupilem procesor E8200. Generalnie zalezy mi na wydajnosc, ale za odpowiednia cene :) Myslalem nad plytami Abit-IP35 badz Foxconn P35A-S. Cene maja podobna, ale stac mnie doplacic do Asusa Commando. Waszym zdaniem oplaca sie ? Proc ponoc ladnie sie kreci :) Teraz pytanie co z wydajnoscia takiego configa...4,4Ghz na asusie vs 4,2Ghz na abicie, badz na innej p35. Pamieci leca spokojnie na 1100Mhz 5-5-5-15 i wyzej nie probawalem, karta graficzna 8800Ultra. Chcialbym poznac opinie uzytkownikow, ktorzy mieli doswiadczenie z asus commando i innymi plytami na p35. Z gory dzieki :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzachm Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 @Sector19 Mam aktualnie wlozonego e8400 i mam ich jeszcze 20 sztuk do przetestowania, a pozniej zabiore sie za q6600... mysle ze przed sobota sie nie wyrobie, ale dzis postaram sie dac foty :) (po 17 bo w pracy ejstem) Ps. przy ustawieniu 1,25v z biosu pokazuje mi IDENTYCZNE napiecie w cpu-z jak podales :P (co nie zmienia faktu ze na mierniku jest ok 1,25v) No cóż, pisałeś tego posta w piątek. Minęła sobota, niedziela... Teraz kończy się środa a zdjęć z vdroopem rzędu 0,001V (czy właściwie jego brakiem) jak nie było tak nie ma. Chyba obaj się zgodzimy, że nie ma sensu abym dalej tu zaglądał. Bez odbioru :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) @Sector19 No cóż, pisałeś tego posta w piątek. Minęła sobota, niedziela... Teraz kończy się środa a zdjęć z vdroopem rzędu 0,001V (czy właściwie jego brakiem) jak nie było tak nie ma. Chyba obaj się zgodzimy, że nie ma sensu abym dalej tu zaglądał. Bez odbioru :lol2: Niektórzy po prostu nie maja czasu/nie maja baterii 9v do miernika... jak ostatnio sprzątałem zostawiłem go niestety załączonego... przykro mi... ja nie muszę sobie udowadniać jakiego mam vdroppa... EDIT: Sie zrobi... wkocu mamy wolne :P Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 30 Kwietnia 2008 Zgłoś Opublikowano 30 Kwietnia 2008 (edytowane) sobie nie ale udowodnij mi , bo na dwoch moich byl i to cholerny Edytowane 30 Kwietnia 2008 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Mam pytanie z serii dziwnych :P . Chcę zmienić mobo i chciałem brać DFI T2, ale widzę że commando można mieć za dużo mniejsze pieniądze. Opłaca się wymienić P5N-E na Commando (wydaję mi się, że tak, ale chcę się upewnić)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Mam pytanie z serii dziwnych :P . Chcę zmienić mobo i chciałem brać DFI T2, ale widzę że commando można mieć za dużo mniejsze pieniądze. Opłaca się wymienić P5N-E na Commando (wydaję mi się, że tak, ale chcę się upewnić)? Jako byly wlasciciel P5N-e sli moge Tobie powiedziec ze odczujesz kolosanlna roznice na + ... bo P5N-E to taka problemowa plytka byla... czego nei mgoe o commando powiedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 Oczywiscie ze nie... plyta wyjeta bezposrednio z pudelka :)jaka masz rewizje plyty? chodzi oczywiscie o comandosa... bo moze sam z ciekawoasci wyciagne swojego z pudelka =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Mistrz_ Opublikowano 1 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2008 (edytowane) Jako byly wlasciciel P5N-e sli moge Tobie powiedziec ze odczujesz kolosanlna roznice na + ... bo P5N-E to taka problemowa plytka byla... czego nei mgoe o commando powiedziec. No ja z nią nie miałem problemów, ale jeśli jest różnica na + to i tak wezmę bo tylko około 50zł muszę dołożyć. Oczywiście mówię o zwykłej, nie ROG (o ile się różnią). Edytowane 1 Maja 2008 przez _Mistrz_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H3ex Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Czy na Commando wejdzie Mugen, bez modyfikacji chłodzenia chipsetu? Czy w razie czego płyta jest zaplombowana, tak jak zdarza się to z DFI? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
H20 Opublikowano 3 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2008 Nie jest zapombowana ... wejdzie mugen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Melonik_02 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Witam! Seria 8X00 kręci się bogato a czy kręcił ktoś E7200?? Może na tej płycie rozwija skrzydełka. pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 7 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Maja 2008 Witam! Seria 8X00 kręci się bogato a czy kręcił ktoś E7200?? Może na tej płycie rozwija skrzydełka. pozdr Oczywiscie ze krecilem... nawet sobie pare selektow znalazlem i bardzo fajnie wszystko smiga :)... na codzien 3,8GHz (9,5x400) ramki 1200MHz i jest piknie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPeder Opublikowano 11 Maja 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2008 Czy jest na Commando jakies wyjscie/wejscie na port com RS 232 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Hello Odwierze nieco temacik, zeby ludziki wiedzieli ze mobas jest jeszcze na chodzie gdzies w polsce :) pytanko dla ludzi co kiedys mieli i wiedzieli cos wiecej niz ja :> Mam wgrany najnowszy bios(bo poprzednio wieszal keyborda) i nie moge regulowac Vcore wskakuje auto i jedyna regulacja to AUTO, natomiast po reboocie i wejsciu do biosu mozna znow regulowac. restrart, wejscie do biosu - juz nie mozna....tak w kolko - troszke to irytujace. pozatym bez klopotow - ogolnie relax w porownaniu do P5Q DLX :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 niestety to jest znany blad z 45nm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NuKeR Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Hello Odwierze nieco temacik, zeby ludziki wiedzieli ze mobas jest jeszcze na chodzie gdzies w polsce :) pytanko dla ludzi co kiedys mieli i wiedzieli cos wiecej niz ja :> Mam wgrany najnowszy bios(bo poprzednio wieszal keyborda) i nie moge regulowac Vcore wskakuje auto i jedyna regulacja to AUTO, natomiast po reboocie i wejsciu do biosu mozna znow regulowac. restrart, wejscie do biosu - juz nie mozna....tak w kolko - troszke to irytujace. pozatym bez klopotow - ogolnie relax w porownaniu do P5Q DLX :D Hehehe nie tylko je jeszcze posiadasz =p pozatym jakie wyniki na Comandosie? Ja na swojego jeszcze nie wsadzalem 45nm I chyba nie wsadze =/ dzis jak ogladalem mobasa przyjrzalem sie soketowi i wyglada na to ze sa wykrzywione 3 piny =/ Ale chyba je wyprostowalem tylko nie mam jak sprawdzic czy dobrze =] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 11 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2008 Sprawdzone i dziala: 490x9@1.42 1:1 4-4-4-12 PL-7 Vnb - 1.4 Vfsb - 1.35 Vmem - 2.1 Chwilowo utknolem z fsb - 495 nawet na 8.5 nie smiga, a na wiecej testow narazie czasu nie bylo. Zaczne od przeczytania doglebnie topicu, moze cos waznego sie dowiem. Jak ktos ma chinta pod reka, to byloby milo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smiglo83 Opublikowano 21 Listopada 2008 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2008 Panowie szybkie pytanie. Kumpel sprawił sobie Commando i włozył w nia proca P4 na szynie QBP 533 Mhz. Ramy ma A-Daty 800 EE. I jedyna częstotliwośc jaką może ustawić to włąśnie 533 Mhz dla ramu. Nie ma na tej płycie żadnnej mozliwości przestawienia ich na 800 Mhz?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sector19 Opublikowano 3 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2009 (edytowane) Mam wgrany najnowszy bios(bo poprzednio wieszal keyborda) Hej hej wlasnie tez wgralem twego 1801 i tez mi wiesza keyboarda, jak pozniej wgrales nowy bios??? Masz na to jakis Sposob?? Ps. Plytka commando to bardzo fajny sprzet do 45nm spokojnie cignie 600MHz FSB (pozniej poszperam to znajde jakies screeny z 6xxMHz) tylko najpierw musze ja raz jeszcze odpalicc bo narazie to mnie ten keyboard dobija bo nic nie moge zrobic :) Jak cos to poprosze o ten bios 1901... bo inaczej bede musial wgrac bete 1802. Edit: O juz sobie sam poradzilem z biosem :P Druga plyta sie przydala :P Edytowane 4 Lutego 2009 przez Sector19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Sector19 Jakiego ramcu uzywasz ?? u mnie na 2x2GB...wogle z koscmi 2GB mam spore klopociki nie umiem wbic wiecej fsb niz 475 :( jakies pomysly ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ridczak Opublikowano 24 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2009 Pewnie problem z Trfc. W biosie chyba nie da sie wiecej niz 42, a kosci potrzebuja powyzej 50. Moze przy zmienionym SPD pamieci i trybie auto w BIOS rusza... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...