saper223 Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 poczekam aż ktoś inny odpali to mobo w takim połączeniu jak ja, DEVILEK coś ciągle milczy ; ) edit: albo ja mam takie mobo albo w każdej jest nie działający kontroler pata, u mnie nawet jak podłącze w singlu nagrywarke to jej nie wykrywa, sprawdzane kilkakrotnie, resetowany bios, 3 taśmy ide, 4 kombinacje zworkowe i dalej lipa, moge takie coś na gwarancje posłać? edit: teraz wogóle mobo mi nie wstaje jak z biosu ustawie IDE, wyskakuje blue screen w połowie ładowania, musze ustawić ma sata confirm, jest co raz gorzej nagrywarka ? ( firma,model) update biosu nagrywarki może ?? Problem dotyczy tylko nagrywarki ? ( rozumiem że napędy np : DVD śmiga bez problemu ? ) Clear bios i odnowa :) Ewentualnie poczekaj na nowsze biosy. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 A Pan Prosac to ma wlaczony Jmicron ? Bo ustawienia w zakladce IDE Config sa od SATA, a nie od PATA. Pata obslugiwana jest przez kontroler Jmicron i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) nagrywarka ? ( firma,model) update biosu nagrywarki może ?? Problem dotyczy tylko nagrywarki ? ( rozumiem że napędy np : DVD śmiga bez problemu ? ) Clear bios i odnowa :) Ewentualnie poczekaj na nowsze biosy. Pozdrawiam nie wydaje mi sie, bo mobo po za kontrolerem sata i pata jest ok, pisałem że resetowałem kilkakrotnie bios. BenQ DW 1655, upgrade biosu był w niej od samego początku czyli miesiąc temu, zresztą co by to miało znaczyć jak na biostarze, gigabyte i innym asusie działała a tu cyrki. A Pan Prosac to ma wlaczony Jmicron ? Bo ustawienia w zakladce IDE Config sa od SATA, a nie od PATA. Pata obslugiwana jest przez kontroler Jmicron i tyle. Oczywiście że jest Edytowane 18 Stycznia 2007 przez prosac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 No to mobo za okno :lol2: Moja jak narazie 560x6 hmm moze byc. Aha kto ma ta mobo, niech sobie zobaczy co pisze na DVD z sterami :lol: - nVidia nForce 680i Support DVD <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 Racja z tym 680i :) U mnie rev płytki DVD: 291.01 :) prosac: dysk 40GB na PATA jak i nagrywarka jakaś staroć cd x 40 działają spokojnie ... coś masz uwalone z płytą główną Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość prosac Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 (edytowane) ja to mam pecha do płyt ale za to szczęście z ramami i prockiem :twisted: Edytowane 20 Stycznia 2007 przez prosac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 nie sadze... mi przelkneli nawet powyginane nozki na mobo...wiecej juz sie nie pomyle w zakladaniu zaslepkii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Dolaczylem do szczesliwych posiadaczy tej plyty... prowizorycznie zlozylem w calosc i jak na razie chyba wszystko dziala. OC powolutku ale do przodu :rolleyes: Zastanawia mnie tylko brak mozliwosci (BSOD) zainstalowania systemu przy ustawieniu SATA as AHCI - musze miec ustawione IDE... Co daje ustawienie trybu AHCI i jak zainstalowac system z takim ustawieniem :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zastanawia mnie tylko brak mozliwosci (BSOD) zainstalowania systemu przy ustawieniu SATA as AHCI - musze miec ustawione IDE... Co daje ustawienie trybu AHCI i jak zainstalowac system z takim ustawieniem :?: a stery z flopa podawales?? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 a stery z flopa podawales?? :>Yyyy - nie instalowalem nic z flopa <_< A co daje instalacja w trybie AHCI w stos do IDE :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Yyyy - nie instalowalem nic z flopa <_< A co daje instalacja w trybie AHCI w stos do IDE :?: http://en.wikipedia.org/wiki/AHCI no i masz jeszcze gugla [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atom3k Opublikowano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2007 Możesz też zainstalować w trybie IDE a potem zmienić. Ja tak z notkiem nx7400 robiłem i śmigało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 Wiem, ze to u kazdego bedzie inaczej w zaleznosci od tego jak ma rozwiazane chlodzenie plyty i calej budy, ale jakie sa gorne granice bezpiecznych napiec :?: Do regulacji jest tego cala masa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 22 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2007 Płytka na P965, jak tam ze strap'em, wystepuje wogóle?Kiedy się przełącza? Narazie ciekawie, fsb 560... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Czy wato inwestować w tą płyte? Czy lepiej może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> p5b delux? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Czy wato inwestować w tą płyte? Czy lepiej może <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> p5b delux?Nie warto. P5B Dlx tansza a mozliwosci takie same dla przecietnego usera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 jeśli wykorzystasz napięcie na memy większe niż 2,45V albo na cpu 1,8V lub NB 2.0V to warto, do samego wyświetlacza napewno nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 jeśli wykorzystasz napięcie na memy większe niż 2,45V albo na cpu 1,8V lub NB 2.0V to warto, do samego wyświetlacza napewno nieJakie 1.8V na CPU ? Ustawiasz 1.8V i masz 1.65V max, ram takze spada : 2.6V = 2.52-2.53V itp, itd. Imho nadaje sie ale do max FSB i imho nic wiecej tak mozna powiedziec, ale 500, czy 550 to P5B Dlx tez zrobi. Na mnie ta mobo wrazenia pozytywnego nie zrobila. Jeden dzien byl, potem sie zaczelo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
glock18 Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Wytłumaczcie mi jak to jest zwydajnościa 3d na chipie 965? Czy na wszytkich kartach jest różnica na korzyść 975? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 (edytowane) Jakie 1.8V na CPU ? Ustawiasz 1.8V i masz 1.65V max, ram takze spada : 2.6V = 2.52-2.53V itp, itd. Imho nadaje sie ale do max FSB i imho nic wiecej tak mozna powiedziec, ale 500, czy 550 to P5B Dlx tez zrobi. Na mnie ta mobo wrazenia pozytywnego nie zrobila. Jeden dzien byl, potem sie zaczelo. nie wiem o czym piszesz, ja jak ustawie 1.75V to mam 1.73V z miernika, jedynie zakres od 1.64V do 1.73V nie istnieje, reszta w miare podąża za biosem, memek nie mierzyłem ale sprawdze to jutro edit. po za tym nawet jeśli istniej droop na memach to znając jego wartość można ustawić napięcie biorąc wcześniejszą poprawke, delux nie daje ci możliwości ustawieni na ramy 3.3V i tu już nie chodzi o droopa, tak samo ma sie sprawa do napięcia na NB, a z lutowaniem to różnie bywa chociaż na commando też trzeba koniecznie vdroopa zrobić ale to już kwestia jedngo przyłożenia a nie kilku modów Edytowane 23 Stycznia 2007 przez elek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Jest nowy bios - 0702... W sumie (teoretycznie) niewiele uzytecznych zmian wprowadzonych ale i tak juz zaktualizowalem... KLIK - info changelog i download Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Z wydajnością 3D to chyba nie za bardzo na 965P... @DEVILEK To jaka mobo jest aktualnie najlepsza wg Ciebie pod C2D np. z mnożnikiem 9 żeby można było już konkretnie pocisnąć na WC/FWC , nie koniecznie ze SLI? Bo chyba na 965P, to bym nie wyrobił z tym strap'em... :mur: Takie małe OT mi wyszło..., sory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 @DEVILEK To jaka mobo jest aktualnie najlepsza wg Ciebie pod C2D np. z mnożnikiem 9 żeby można było już konkretnie pocisnąć na WC/FWC , nie koniecznie ze SLI? Bo chyba na 965P, to bym nie wyrobił z tym strap'em... :mur:Przyłączam się do prosby. P.S waiting for QuadGT :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) ja przeszedłem tyle płyt, od gigabyta do asusa, wprawdzie nie miałem sławnej p5b delux u siebie w chacie ale sie nią bawiłem trochu i dla mnie moją muzą pozostaje biostar 965pt :rolleyes: Edytowane 24 Stycznia 2007 przez elek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Przyłączam się do prosby. P.S waiting for QuadGT :) Hehe a co ja wyrocznia odnosnie mobo jestem :-P Na 965P - P5B Dlx, najlepiej rev 1.04G, no ale nie ma, wiec 1.03G tez ok. Ma swoje wady, ale jest ok. QuadGT - wciaz czekamy, ale widac ze ma potencjal bo na zachodzie juz maja. Biostar ? Jak sie trafi do niego good memki to smiga jak glupi. DS4 rev 2.0, malo kto ma, ale Piter chwali, wiec cos w tym musi byc. Na 975X - dluga lista by mogla byc ;) P5WDG2WS Pro, AW9D-Max, P5W64 (sekcja zasilania cos ciut slaba), P5W DH 1.04G, XBX2 - stabilna jak nie wiem co, vmch ponad 2.2V to dla niej nie problem. Kolejnosc przypadkowa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KonradGT Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 (edytowane) Hehe a co ja wyrocznia odnosnie mobo jestem :-P Na 965P - P5B Dlx, najlepiej rev 1.04G, no ale nie ma, wiec 1.03G tez ok. Ma swoje wady, ale jest ok. QuadGT - wciaz czekamy, ale widac ze ma potencjal bo na zachodzie juz maja. Biostar ? Jak sie trafi do niego good memki to smiga jak glupi. DS4 rev 2.0, malo kto ma, ale Piter chwali, wiec cos w tym musi byc. Na 975X - dluga lista by mogla byc ;) P5WDG2WS Pro, AW9D-Max, P5W64 (sekcja zasilania cos ciut slaba), P5W DH 1.04G, XBX2 - stabilna jak nie wiem co, vmch ponad 2.2V to dla niej nie problem. Kolejnosc przypadkowa. No to fajnie... :lol2: Sam sie zastanawiałem nad : P5WDG2WS Pro, P5W64, XBX2(tylko gdzie to kupić?), DS4, Commando i teraz czekam na QuadGT ale jak widać dobrze myślałem... No ale dobra to nie temat o wszystkich płytach tylko o jednej. A Commando opłaca się brać na dłuższą mete? jej FSB mnie zadowala :D Edit: Słabą sekcje zasilanie ma tylko P5W64 czy P5WDG2WS Pro też? Edytowane 24 Stycznia 2007 przez KonradGT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość elek Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 No to fajnie... :lol2: Sam sie zastanawiałem nad : P5WDG2WS Pro, P5W64, XBX2(tylko gdzie to kupić?), DS4, Commando i teraz czekam na QuadGT ale jak widać dobrze myślałem... No ale dobra to nie temat o wszystkich płytach tylko o jednej. A Commando opłaca się brać na dłuższą mete? jej FSB mnie zadowala :D Edit: Słabą sekcje zasilanie ma tylko P5W64 czy P5WDG2WS Pro też? DS4 miałem, nie polecam Commando może być, fsb i napięcia jak dla mnie zadowalające Biostar 965PT bardzo miło ją wspominam, wiele wytrzymała aż wysiadła przez felerną zasiłke reszty modeli nie miałem Jakie 1.8V na CPU ? Ustawiasz 1.8V i masz 1.65V max, ram takze spada : 2.6V = 2.52-2.53V itp, itd. Imho nadaje sie ale do max FSB i imho nic wiecej tak mozna powiedziec, ale 500, czy 550 to P5B Dlx tez zrobi. Na mnie ta mobo wrazenia pozytywnego nie zrobila. Jeden dzien byl, potem sie zaczelo. RAM: mierzone miernikiem z biosu 2.00V, realne 2.01V z biosu 2.55V, realne 2.55V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jimmy007 Opublikowano 25 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Stycznia 2007 DS4 miałem, nie polecama ja polecam DS4 :) FSB 500 bez vmch i vfsb... nawet na rev1.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 @KonradGT P5W64 i P5WDG2 maja identyko sekcje zasilania... tzn: maja te same wady i zalety i identyczne daja Vcore przy wybraniu tego samego Vcore w biosie. Obserwacje opieram na wlasnych doswiadczeniach z tymi mobasami. Nie polecam dla prockow z multi mniejszym niz 9 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piterix Opublikowano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 (edytowane) U mnie P5W64 pro - Fsb ściana na 400 Mhz, ram - ściana na 800 Mhz i timingi tylko auto (jakiekolwiek inne - w górę, w dół - ustawienie powoduje nie wstawalność kompa) Gorszej płyty w życiu nie widziałem*. A na dodatek raz dziennie obowiązkowy restart z nieznanych przyczyn bo 2x superpi przechodzi wsyztskie testy, 3d marki zapętlone ze wszystkim na maxa - po pare godzin, orthos po kilkanaście godzin i wszystko ok - a tu nagle film oglądam, albo gram sobie, lub pocztę sprawdzam i zwiecha - no ale to już może być wina czegoś innego, a nie tej okropnej płyty... *ECS była gorsza - dwa procki AMD XP mi spaliła bo coś jej się popie$#%@ i zaczęła dawać 3x większe napięcie na procka. Edytowane 30 Stycznia 2007 przez Piterix Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...