DEVILEK Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 No wiec dobrze mi sie zdaje, ze sukces do mega FSB na tej mobo to kosmiczne vmch. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Z powodu chwilowego braku proca, pomyslalem, ze "trzeba zrobic COS, i ja to COS zrobie". Wiadomo, ze im chlodniej, tym lepiej dlatego wiekszosc ukladow chlodzona bedzie woda ale pozostaly do schlodzenia jeszcze m.in mosfety nad gniazdem procka. Ich chlodzeniem zajmie sie stary radiator z Pentium II/III po odpowiedniej obrobce. Poswiecone jedno popoludnie z wieczorem i wyszlo z tego cosik takiego: Szczesliwie z pozostalymi mosfetami nie bede musial sie bawic w takie rzeczy - po prostu je zaleje B-) ;) BTW - moge potwierdzic, ze standardowe chlodzenie wola o pomste do nieba - powierzchnia styku radiatora NB z chipem, to ~20% powierzchni chipa, na mosfetach pod hitpajpem troche lepiej, na SB stosunkowo najlepiej ale i tak lipa :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) A pzypadkiem regulatory napięć nie grzeją się najbardziej ,bo u mnie tak. Edytowane 6 Marca 2007 przez marcin255A Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Procka brak, wiec nie moge tego potwierdzic ale nawet jesli, to ZADEN problem w oradiatorowaniu tych elementow, bo i dojscie do nich dobre i powierzchnia wdzieczna do klejenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Obadamy w czwartek cos tam wyplodzil na tej mobo ;] Wyglada hmmm ciekawie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JMKS Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 (edytowane) A pzypadkiem regulatory napięć nie grzeją się najbardziej ,bo u mnie tak.U mnie coś koło 70°C na totalnym luzie (dotknąć na dłużej niż sekundę nie da rady, w idle na napięciu poniżej standardowego...). Na P5B-Dlx było to samo. A MOSFETy mam totalnie gołe :), jakoś mnie to nie martwi ;). Edytowane 6 Marca 2007 przez JMKS Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 U mnie kompleksowe chłodzenie nawet pamięci . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Jesli dobrze widze, to na NB masz chanell V3 od kynia, tak ? Dobrze pasuje ci na tym mobo ? Dysponuje takim i chcialbym to mobo wlasnie zakupic...ciekaw jestem czy gra dobrze i jak mocowales go. Dzieki za nfo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Tak od Kyńka Widać na pierwszym i ostatnim zdjęciu troche pod kontem,ale sam chip NB zakrywa ,na dolnym lewym rogu troszkę kondesator trzeba odgiąć. Mocowałem na śrubki M3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Czy ktos uzywa MotherBoardMonitora (MBM) do software'owej kontroli napiec, temperatur, obrotow :?: Znalazlem ta stronke i niby tu wszystko jest, z tym ze ja jestem bez CPU i sprawdzic nie moge... Ktos sobie juz MBM skonfigurowal zeby dzialalo jak nalezy :?: Edytowane 22 Kwietnia 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Speed Fan 4.32 pasuje do tej plytki odczytuje temp i napiecia z niezłą dokładnością. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 @marcin255A thx za odpowiedz, w takim razie jestem zdecydowany... :D 6600 juz zamowiony, teraz czekac na mobaska... :D pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Czy ktos uzywa MotherBoardMonitora (MBM) do software'owej kontroli napiec, temperatur, obrotow :?: Znalazlem ta stronke i niby tu wszystko jest, z tym ze ja jestem bez CPU i sprawdzic nie moge... Ktos sobie juz MBM skonfigurowal zeby dzialalo jak nalezy :?: MBM nie jest rozwijany nie ma nowych płyt ,temp . odczytuje z powietrza -48 . Ps .sprawdzalem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) MBM nie jest rozwijany nie ma nowych płyt ,temp . odczytuje z powietrza -48 . Ps .sprawdzalemMBM ma wlasnie ta wielka zalete, ze jest BARDZO edytowalny i wspolpracuje z pluginami... Wiem, ze standardowo zainstalowany najnowszy MBM nie dziala jak nalezy. Ale zobacz ta stronke i ta, ktora podalem wczesniej - skoro udalo sie na P5B Dlx to i na Commando powinno sie udac :rolleyes: Trzeba tylko pokombinowac - ja niestety proca nie mam, zeby poprobowac - ale mysle, ze warto - moim zdaniem MBM jest o wiele lepszy niz SpeedFan EDYTA: » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Updated: * MBM 5 Core DLL : 5.3.7.2 Added: * Intel ICH7 Support * Intel ICH8 Support * Winbond W83627EHG Support * Winbond W83627EHF Support Tutaj info, ktore moze duzo wyjasnic/pomoc (KLIK) Edytowane 7 Marca 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 @Zulus A nie lepiej QuadGT brać?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEVILEK Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 @Zulus A nie lepiej QuadGT brać?? No wlasnie ;) Nie laduj sie Zulu w podrasowana wersje P5B Dlx :lol: Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Commando przeszlo kolo nosa... nastepny jest quadGT w kolejce :D no i taniej bedzie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Mam nadzieję, że wreszcie ktoś na prawdę pokaże co potrafi Quadgt. Zulus do dzieła :). Edytowane 7 Marca 2007 przez Gość Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 (edytowane) Commando przeszlo kolo nosa... nastepny jest quadGT w kolejce :D no i taniej bedzie :D Opatrznosc nad toba czuwala ;) http://enthusiast.hardocp.com/image.html?i...lJfN18xX2wuZ2lm Cos szybko sie gosciom z hardocp skonczyla. Edytowane 7 Marca 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Mam nadzieję, że wreszcie ktoś na prawdę pokaże co potrafi Quadgt. Zulus do dzieła :) . No sam jestem ciekaw . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Mam nadzieję, że wreszcie ktoś na prawdę pokaże co potrafi Quadgt. Zulus do dzieła :). Moim zdaniem Commando to swietna plyta... ktora wymaga cierpliwosci :idea: Kto cierpliwosci nie ma, bierze inna plyte - z QuadGT moga rowniez byc jaja... Od, taka powszechnie wystepujaca choroba wieku dzieciecego... :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Śmiem wątpić :) Jak to kszonek powiedział: "Asus jest jak kobieta, trzeba o nią dbać". Więc ja kobiety nie chcę... Dlatego zobaczymy co Abit potrafi. To płyty skierowane pod trochę inną "klientelę". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Jak to kszonek powiedział: "Asus jest jak kobieta, trzeba o nią dbać". *szanowac, bo jak zrobisz cos nie tak to sie potrafi nie odezwac przez pare godzin do paru dni.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zulusman Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Lub miesiecy jak moje: P5Wdg2 Ws PRO, P5n-E sli, P5W DH - po powrocie z serwisu juz dzialaly :P Na chwil, to tylko P5W64... :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Lub miesiecy jak moje: P5Wdg2 Ws PRO, P5n-E sli, P5W DH - po powrocie z serwisu juz dzialaly :P Na chwil, to tylko P5W64... :D Moze plyty są OK , tylko co niektórzy właściciele trochę nerwowi. :wink2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 (edytowane) Ktos moze sprawdzal miernikiem jakie napiecia ustawia asus w trybie auto jesli pozostawimy mu ich regulacje ? Bo znalazlem takiego posta na HardOcp apropo commando: Just to let you know -- "AUTO" voltages in the BIOS are very much *not* stock. Asus has their way with your voltages and quite literally sets them WAY too high when playing with high fsb's like that. It probably cooked your memory with either the NB voltage or the memory voltage itself (though memory is pretty tolerant to supply voltage). Please, please, nobody EVER try to overclock a recent Asus board while leaving any voltage setting at Auto. Manually set everything to stock, and only increase it (slowly) if you need to boost stability. No i co z tego wynika? Jak nie przeszkadza ci ,ze mozesz miec z 2.4V na pamieciach to nic :D Edytowane 9 Marca 2007 przez Michaelius Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 No i co z tego wynika? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 21 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2007 Ej, czy wlasciciele tej plyty umarli :?: Albo co gorsza przeniesli sie na inna plyte :?: :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin255A Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Ktoś ma zrobiony V-Drop , moglibyście napisać jak to zrobić , szczególnie gdzie i co pomierzyć przed i po . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dimek Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Ktoś ma zrobiony V-Drop , moglibyście napisać jak to zrobić , szczególnie gdzie i co pomierzyć przed i po .Ja mam zrobiony Vdrop - dzieki uprzejmosci Devilka... Niestety nie bylo dane mi jeszcze przetestowac jego dzialania w warunkach bojowych. Vdrop dokladnie taki sam jak na P5B Dlx - tutaj znajdziesz wszystko - szczegolnie ten post :idea: Edytowane 26 Marca 2007 przez Dimek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...