Skocz do zawartości
Lookson

Chello Problemy Z Windowsem Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam taki problem z chello. Gostek założył inta mojej dziewczyniei wszystko pięknie działało (1 dzień). Później niestety internet przestał działać. Jak zadzwoniłem do gostka to coś mówił, że pewnie przez to że windows jest nielegalny i w momencie pobrania z automatu jakiegoś firewalla 2.0 sprawdzany jest klucz legalności. Jeśli jest winda nie legalna to inta odłącza i trzeba legalny klucz wklepać. Proste pytanie czy to co gostek mówi ma sens jakiś i czy to tak działa? Bo powiem szczerze, że ciężko mi będzie namówić moją kobietę na wydanie 350 zł na windowsa. Zresztą to już jakoś może załatwie. Chce mieć tylko pewność że to faktycznie coś takiego jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak na przyszłość to radzę wyłączyć automatyczne aktualizacje, bo pewnego dnia Windows może się nie włączyć. Lepiej ręcznie wybierać aktualizacje i mieć kontolę nad swoim systemem.

Zrób formacik, wrzuć system + SP2 i powinno być ok - rozwiązuje to także problem z robactwem i innymi wypadkami losowymi. Potem proponuję zainstalować i od czasu do czasu używać programu "SpyBot". Poza tym oczywista zmiana IE na Operę lub Firefoxa (wedle uznania i gustu).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

podepnę się pod temat, aby nie tworzyć nowych smieci - dzisiaj wybieram się do kumpla, bo nie potrafi sobie skonfigurować chello, a ja chello na oczy jeszcze nie widziałem, więc proszę o pomoc - jak się konfiguruje chello? rozumiem, że router jest podłączony z kompem za pomocą rj45? wszsytko ma lecieć na auto, czy trzeba mieć jakieś ip dnsy loginy i hasła?

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi