Lookson Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam! Mam taki problem z chello. Gostek założył inta mojej dziewczyniei wszystko pięknie działało (1 dzień). Później niestety internet przestał działać. Jak zadzwoniłem do gostka to coś mówił, że pewnie przez to że windows jest nielegalny i w momencie pobrania z automatu jakiegoś firewalla 2.0 sprawdzany jest klucz legalności. Jeśli jest winda nie legalna to inta odłącza i trzeba legalny klucz wklepać. Proste pytanie czy to co gostek mówi ma sens jakiś i czy to tak działa? Bo powiem szczerze, że ciężko mi będzie namówić moją kobietę na wydanie 350 zł na windowsa. Zresztą to już jakoś może załatwie. Chce mieć tylko pewność że to faktycznie coś takiego jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HiPhO Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 pie.... jak potluczony a firewalla 2.0 to chyba zona mu postawile miedzy nim a soba w wyrku :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2006 A tak na przyszłość to radzę wyłączyć automatyczne aktualizacje, bo pewnego dnia Windows może się nie włączyć. Lepiej ręcznie wybierać aktualizacje i mieć kontolę nad swoim systemem. Zrób formacik, wrzuć system + SP2 i powinno być ok - rozwiązuje to także problem z robactwem i innymi wypadkami losowymi. Potem proponuję zainstalować i od czasu do czasu używać programu "SpyBot". Poza tym oczywista zmiana IE na Operę lub Firefoxa (wedle uznania i gustu). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 (edytowane) podepnę się pod temat, aby nie tworzyć nowych smieci - dzisiaj wybieram się do kumpla, bo nie potrafi sobie skonfigurować chello, a ja chello na oczy jeszcze nie widziałem, więc proszę o pomoc - jak się konfiguruje chello? rozumiem, że router jest podłączony z kompem za pomocą rj45? wszsytko ma lecieć na auto, czy trzeba mieć jakieś ip dnsy loginy i hasła? Edytowane 13 Stycznia 2007 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 18 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2007 wszystko na auto :) Upewnij sie czy w uslugach winshita jest wlaczone DHCP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...