pszczepan Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam ! Podczas normalnej pracy (Windows XP media Center) wyświetlił się niebieski ekran - jakiś biały tekst - nie zdążyłem zobaczyć jaki błąd i laptop się zresetował. Mogę wejść do biosu a później to już tylko czarny ekran i komputer wisi. W Biosie mogę sprawdzić Twardy Dysky i test długi 2h nie wykazał błędów. Jednak coś musi być nie tak. Jak włączam Instalkę WIN XP sprawdza drivery i jak przechodzi do ekranu instaluję Windows również się zawiesza. MAM jakąś płytę Quick Restore dla HP i po jej uruchomieniu program się wywala i pisze. CAuseway Error 09: Unrecoverable internal exception, program terminated Exceptionn:0D. Error coder 016C Przy uruchamianiu kontrolka HDD mignie na jakieś 0,5 sekundy i koniec - system wisi. Czy ktoś może coś poradzić - jak to zdiagnozować - jakiś soft który przy bootowaniu testuje moduły i moze tak coś wykryję. Pozdrawiam PAweł Na elektrodzie kolega polecił mi soft Hiren's Boot CD, który mi przy bootowaniu moze coś wykryje. Może ktoś jeszcze coś poleca. Za jednym razem powypalam u kolegi CD. Czytałem na forum purePC o bluescreenie, ale niewiele się to ma do mojej sytuacji - raz się komp wywalił i nigdy się już nie podniósł; nic nie podkręcałem, wszystko standardowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Według mnie to mogła ci pamięć polecieć jak masz jakąkolwiek możliwość to spróbuj wymienić na inną kość może nawet w zaprzyjaźnionym sklepie ci na sek wrzucą w celu diagnostyki :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpiderMAN Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Według mnie to mogła ci pamięć polecieć jak masz jakąkolwiek możliwość to spróbuj wymienić na inną kość może nawet w zaprzyjaźnionym sklepie ci na sek wrzucą w celu diagnostyki :-)Takze stawiam na ram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pszczepan Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Witam ! Panowie - jesteście lepsi niż HP Support. Mam 2 GB w dwóch kościach i jak jedną wyciągnąłem to komp działa bez zarzutu - tyle, ze RAM'u mniej Walnięta jest kość NANYA 1 Gb - to jest firmówka i ma wszystkie naklejki - czy to ma wieczną gwarancję - jeżeli tak - to gdzie mogę to próbować wymienić? Wielkie dzięki za szybką świąteczną reakcję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maczeta10 Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 (edytowane) Nie no gwarancję jeśli ma to najprędzej na 3 lata ( oczywiście jeśli jest oddzielna ) A jeśli podlega w gwarancji samego laptopa i jej teraz już nie masz to ci nikt nie wymieni :-) Jeśli zaś masz gwarancję, to musisz włożyć jeszcze raz kość do środka opisać problem i na servis z nim. Pamiętaj tylko zrób backup swoich danych :-) Edytowane 24 Grudnia 2006 przez maczeta10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...