Skocz do zawartości
Sens

Kilka Pytan ;] - Stary Komputer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Jak w temacie mam kilka pytań:

1) Czy to normalne ze najnowszy skajp (beta) podczas rozmow video przycina sie na tych kompach (podczas rozmow opoznienie dochodzi do 5-8min):

- dell, p3 450mhz, 256 ram, ati rage 4mb, win xp pro (divixy chodza pieknie na tym kompie i sama kamera tez)

- athlon 1200, asus z nf2, 512ddr, gf 4 mx 64mb, win xp pro

wymagania tego skajpa to: p2 400, 128mb ram

Dziwi mnie ze pierwszy z komputerow pieknie odtwarza filmy, muzyke, płynnie mozna nagrywac kamerą internetową, a podczas rozmowy video jest zamulony jak pies (zuzycie ramu 188mb a procesor 100%). Mogłbym przypuszczac ze to wina słabego proca, albo karty graficznej jednak dziwi mnie to ze na drugim kompie tak samo zamula i tak samo opoznia. Co jest tego przyczyną? Na moim kompie z siga wszystko chodzi pieknie.

2) Czy do zintegrowanej karty ATI RAGE 4mb (wykrywana przez eweresta jakby byla na AGP 2x) mozna podłaczyc jakis akcelerator na pci?

3) Pierwszy komputer na plycie della ma mozliwosc dolozenia pamieci. Na allegro widzialem dostepne moduły 4 i 8 mb. Czy w przypadku dolozenia pamieci odczuje jakas roznice, chociaz w skajpie video?

Z gory dziekuje za odp ;]

Wesołych świąt ;]

Edytowane przez Sens

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi