xacti Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Witam. Przyszedl czas na zmiane neta. pewnie bedzie to multimedia jakas , tylko ze w tych nowych promocjach nie ma stalego ip , mozna je miec po doplacie 10zl... co daje stale ip? :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 mozliwosc postawienie serwera ftp czy do gier hiid w emule , szybsze ( teoretycznie ) sciaganie z seci p2p , gdyz laczysz sie z wieksza iloscia osob Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 aha. wiec myslisz ze oplaca sie doplacac 10zl do tego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Witam. Przyszedl czas na zmiane neta. pewnie bedzie to multimedia jakas , tylko ze w tych nowych promocjach nie ma stalego ip , mozna je miec po doplacie 10zl... co daje stale ip? :]...jak narozrabiasz na forum, to dostaniesz bana na IP i d..a blada - bedziesz musial prosic operatora o zmiane adresu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 czyli ze sie nie oplaca? ;) mysle ze do czasu nastepnej zmiany neta nie dostane bana ;) a potem sie zobaczy xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Ja bym płakał jak bym miał stałe IP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 ja mam i nie płaczę, za bardzo chyba pokachałeś rapid :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 :lol2: :lol2: :lol2: :lol2: trafiłeś w dziesione :lol2: :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 mozna po polsku? :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 (edytowane) Your IP is already downloading a file .... wrrrrrrrrrrrrrrrr :lol: a po polsku to jest taki popularny serwis udostępniający możliwość uploadu plików (np zdjęć z wakacji, filmów z wakacji, najnowszego utworu muzycznego który właśnie stworzyłeś itp) i jest tam limit ściągania więc jak masz stałe ip po ściągnięciu czegoś musisz czekać kilkanaście minut na ściągnięcie kolejnego pliku :lol: Edytowane 25 Grudnia 2006 przez truman20 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 aha. a moglibyscie napisac za i przeciw stalego ip? bo umowa niedlugo bedzie podpisywana wiec musze sie zdecydowac.. teraz mam stale i nie narzekam ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
truman20 Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 to zależy do czego w dużej mierze wykorzystujesz tzw. internet, podaj wszystkie rzeczy które przyjdą Ci do głowy i które są powiązane z korzystaniem z internetu w Twoim przypadku np gg, surfowanie:lol:, czatowanie, ściąganie np zdjęć z wakacji z komputera kolegi w drugiej części Polski, jakiś serwer na kompie http ftp albo jeszcze inny, itp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Za: + szybsze działanie P2P + możliwość postawienia serwera gier, FTP itd Przeciw: - często konieczna dopłata u providera - większa podatność na ataki z netu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Jeżeli lubisz bluzgać na forach/serwerach gier, jesteś cheaterem itp. to zmienne ip jest właśnie dla Ciebie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Liseq Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 szybsze p2p? chyba sie komus cos pomylilo z zewnetrznym ip, ktore ze stalym ma malo wspolnego na neo jest zmienne, i jakos z p2p nie ma problemow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Loolek Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 ...jak narozrabiasz na forum, to dostaniesz bana na IP i d..a blada - bedziesz musial prosic operatora o zmiane adresu ;)PROXY ;) I wszystko jasne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Z tego, co mi wiadomo ty chyba neostrada i tylko neostrada (możecie mnie poprawić jak się mylę) ma zmienne IP. Bierz jak tylko możesz zmienne IP (dynamiczne IP – tak się nazywa). Proxy jest rozwiązaniem, ale szybkość ma tu znaczenie, (czyli wolno chodzi). Znalezienie szybkich adresów proxy nie jest proste, ale wykonalne. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hary Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 Z tego, co mi wiadomo ty chyba neostrada i tylko neostrada (możecie mnie poprawić jak się mylę) ma zmienne IP.Chello tyż ma ;) I pewnie nie jeden mniejszy dostawca :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 No to już jest dwóch dostawców netu o zmiennym IP :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 no wlasnie multimedia tez ma zmienne <_< mi sie zawsze wydawalo ze zmienne gorsze :huh: . na forach raczej nie rozrabiam wiec do tego to mi nei potrzebne , z p2p korzystam i do mocno... torrenty tez.. serwerow nie stawiam.. jedynie co to bedzie router u mnie stal podpiety: przez lan do kompa i przez wi-fi na mieszkanie bedzie szlo.. stale ip to 10zl drozej.. wiec nie wiem czy sie oplaca, serio to raczej nie tak duzo , ale jak mowicie ze nie ma po co.. aha i moze wyjasnicie do konca z tym p2p ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 szybsze p2p? chyba sie komus cos pomylilo z zewnetrznym ip, ktore ze stalym ma malo wspolnego na neo jest zmienne, i jakos z p2p nie ma problemow Tak, niema problemow ale majac stale IP jestes rozpoznawany w sieciach p2p jako jeden i ten sam klient, co poprawia mozliwosci pobierania plikow/dostepu do zrodel w sieciach z systemem kredytow(np eDonkey2000). Majac zmienne IP ciagle jestes rozpoznawany jako ktos inny- czyli system kredytow szlag trafia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 aha :? czyli lepiej stale? :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 W sieci edonkey do rozpoznawania uzytkownikow sluzy user hash, który sie nie zmienia po zmianie IP ale to taki 'drobny' szczegół... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 wiec kurde juz sam nie wiem. moglby mi ktos wszystko wytlumaczyc, ale dobrze :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 brac ale zewnetrzne ip wczesniej mialem wewnetrzen i torrenty szlag trafial a teraz maks lacza :) a starczylo maly formularz wypelnic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 czyli stale i wewnetrzne? ;) popytam sie w mm jak bede zakladal :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 brac ale zewnetrzne ip wczesniej mialem wewnetrzen i torrenty szlag trafial a teraz maks lacza :) a starczylo maly formularz wypelnicistnieje także takie coś jak przekierowanie portów ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IamWeasel Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 czyli stale i wewnetrzne? ;) popytam sie w mm jak bede zakladal :P Nie. Zewnętrzne ma być koniecznie a stałe/dynamiczne wedle woli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xacti Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 aha.. czyli tak na prawde jedyna zaleta dynamicznego to to ze jest zmienne, a stalego, ze stale? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
westsajd Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 :lol2: w pewnym sensie tak ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...