marco Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Nie do końca. Sklepy są coraz częściej otwierane w dni, które powinny być wolne bo taka jest (imo chora) potrzeba konsumentów. Czemu twierdzisz, że mam chorą potrzebę ;) ? Generalnie pon-piątek jak kończę po 18stej to ostatnią rzeczą o której marze jest stanie w 30 minutowych kolejkach do kasy w sklepie. W sobotę niestety uczelnia #2. Zostaje tak naprawdę niedziela, żeby skoczyć spokojnie do sklepu zrobić zakupy czy pozastanawiać się co trzeba kupić (za co kocham Castoramę i nie wykończone od 2 lat mieszkanie ;>. Jest zapotrzebowanie - sklepy będą otwarte. I przepraszam średnio mnie przekonuje argument o biednych, wykorzystywanych pracownikach na kasach/wyładunku. Przynajmniej wiedzą do której pracują. Większość z nas w branży IT i dookoła tego komfortu nie ma i praca jest w zasadzie 24h (czytaj: bądź pod telefonem bo jak coś się schrzani to będziesz siedzieć, aż się naprawi). Ja też poproszę gwarantowane wolne w weekendy a w tygodniu od 8 do 16 najlepiej. W godzinach późniejszych jak serwery zdechną to będę komunikować, że trudno, mam prawo do wypoczynku i zamknięte do poniedziałku, 8 rano ;))))) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Paulo popieram twoje posty w 100% Jakkolwiek zamknięty sklep w jeden dzień tygodnia nie do końca może spowodować mniejszy utarg - ludzie poprostu kupią to co by kupili w niedziele/święto tylko, że w inny dzień tygodnia. Rozbraja mnie totalnie jak widze w TV rzecznika prasowego jakiejś sieci handlowej, który niemal ze łzami w oczach mówi, że można by zamknąć sklep w święta ale wtedy będą zmuszeni zwolnić taaaką rzeszę zadowolonych z pracy i płacy pracowników :lol: Pic na wode fotomontaż, założe się że gdyby przymknęli CH na niedziele/święta to nikt/bardzo mały odsetek pracowników by wyleciał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Typowe gadanie Polaków :mad: - nie wszyscy są katolikami, nie wszyscy wierzą w jakąś religie. Nie którzy nawet chcą pracować przez ten czas. Co do sklepów: zabka (zawsze otwarta), stacje benzynowe, eXkluzywna restauracja zwana McD, puby, itp. Jutro juz wszystko bedzie otwarte ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 W godzinach późniejszych jak serwery zdechną to będę komunikować, że trudno, mam prawo do wypoczynku i zamknięte do poniedziałku, 8 rano ;))))) Ale chyba na pewno tego nie chcesz. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 a czy ktos wie czy moze MC Donald's badz jakies KFC sa dzis czynne? <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (...)Co do sklepów: zabka (zawsze otwarta), stacje benzynowe, eXkluzywna restauracja zwana McD, puby, itp. Jutro juz wszystko bedzie otwarte ;) Tu się zdziwisz, bo wczoraj przejeżdżałem obok i był zamknęty, aż mną to wstrząsnęło :wink: (chociaż mógł to być jakiś nieliczny przypadek ze wszystkich oddziałów). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R.i.P. Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 U mnie jak zwykle Żabka ONLINE ;o a tak to Albert do 17:00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Soker Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 I znowu polak polaka jedzie o to że jeden siedzi w domu a drugi jedzie do sklepu. Dlaczego tak jest, co konia obchodzi że siano podrożało? Chce, jedzie nie chce nie jedzie... :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Chce, jedzie nie chce nie jedzie... :mur:święte słowa - jednakże dla pracowników owych sklepów lekko bym zmodyfikował twą złotą myśl: Chce, jedzie nie chce też jedzie... (do pracy) :mur: Egoizm w modzie chyba ostatnio :) . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 jak ty możesz porównywać obowiązek pracy z nieobowiązkiem robienia zakupów? Jak chce mieć kase i prace to musi iść, jak mu się nie podoba to może zmienić zajęcie. Ja wiem ze u nas taka szara rzeczywistość ale co poradzisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Czy problemem jest zrobić zapas śmietany przed świętami? Zresztą to tylko trzy dni.. A jesli ktoś z głodu umiera, to są otwarte stacje benzynowe, restauracje, puby.. Rozumiem, ze przybytki te obsluguja roboty, ktore swiat z rodzina spedzac nie chca? ;) Sa ludzie, ktorzy musza pracowac w dni wolne, bo tego wymaga ich stanowisko, i kropka. Lekarze, policjanci, strazacy, sprzedawcy (w tym pracownicy stacji benzynowych), taksowkarze, kierowcy autobusow, ludzie od sieci komorkowych (NMC pracuje 24/7), ochroniarze - kogo pominalem? Ronienie krokodylich lez nad pracownikami Zabki czy innego Auchan, bo "jacy to oni strasznie pokrzywdzeni", a jednoczesnie odsylanie kogos do restauracji, jest IMO zwyczajna hipokryzja. Rozbraja mnie totalnie jak widze w TV rzecznika prasowego jakiejś sieci handlowej, który niemal ze łzami w oczach mówi, że można by zamknąć sklep w święta ale wtedy będą zmuszeni zwolnić taaaką rzeszę zadowolonych z pracy i płacy pracowników Mnie jakos nie rozbraja, jak spedzam w niedziele pol godziny krecac sie po parkingu w poszukiwaniu miejsca. Taka prawda, ze w niedziele maja obroty takie, jak przez cala reszte tygodnia i wcale im sie nie dziwie, ze nie chca zamykac w niedziele. Jakby im sie to nie kalkulowalo, to by nie otwierali, ot, cala filozofia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) no tak tylko po co umieściłeś moją wypowiedź powyżej? :) tzn co ma jedno do drugiego. Chodziło mi o to, że rzecznicy z takim wzruszeniem twierdzą, że nie zamkną sklepu bo niby szkoda im pracowników - a nie zysków, o czym każdy wie :) (wiem wiem marketing i te sprawy, czepiam się, no ale nie mogłem się powstrzymać :P ) We wszystkich moich wypowiedziach staram się poprostu zaznaczyć, że czasem w naszym kraju sprawy przybierają chory obrót. Bo po co Tesco jest czynne 24h? bo ludzie pracują od 7 do 22 i nie mogą normalnie przyjść do sklepu? Pamiętam jak dziś - z rok do tyłu wracaliśmy z kumplami z imprezy - zima była, autobusu brak o tej porze (noc ok. 3) postanowiliśmy pójść się ogrzać do Tesco i przy okazji zobaczyć czy to prawda, że mają czynne 24h - zachodzimy - a tam co widze? kobita ok 50 - pełen wózek zakupów - spokojnie buszuje między regałami, podobnych odchyłów było kilka. No i faktycznie - zapotrzebowanie jak widać na 24h sklepy jest więc powinny być otwarte. :mur: Niektórym ludziom poprostu w d.upach się poprzewracało. Inna sytuacja - znajoma ma aptekę - akurat tak się złożyło, że została na noc - po co ludzie przychodzą o 2 w nocy do apteki? po leki ratujące życie? nic bardziej mylnego: po smoczek dla dziecka, wit. C tudzież inne rutinoscorbiny, czy też (to mnie najbardziej rozbiło) po szampon do włosów :lol: Edytowane 26 Grudnia 2006 przez EXO3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuki1989 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 U mnie w mieście nawet wczoraj była otwarta Żabka :wink: ale sprzedawali w niej właściciele wiec o wyzysku nie ma mowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Tu się zdziwisz, bo wczoraj przejeżdżałem obok i był zamknęty, aż mną to wstrząsnęło :wink: (chociaż mógł to być jakiś nieliczny przypadek ze wszystkich oddziałów). A ja bylem wczoraj.. w mcd na florianskiej w krk. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 no tak tylko po co umieściłeś moją wypowiedź powyżej? :) tzn co ma jedno do drugiego. Chodziło mi o to, że rzecznicy z takim wzruszeniem twierdzą, że nie zamkną sklepu bo niby szkoda im pracowników - a nie zysków, o czym każdy wie :) (wiem wiem marketing i te sprawy, czepiam się, no ale nie mogłem się powstrzymać :P ) We wszystkich moich wypowiedziach staram się poprostu zaznaczyć, że czasem w naszym kraju sprawy przybierają chory obrót. Bo po co Tesco jest czynne 24h? bo ludzie pracują od 7 do 22 i nie mogą normalnie przyjść do sklepu? Pamiętam jak dziś - z rok do tyłu wracaliśmy z kumplami z imprezy - zima była, autobusu brak o tej porze (noc ok. 3) postanowiliśmy pójść się ogrzać do Tesco i przy okazji zobaczyć czy to prawda, że mają czynne 24h - zachodzimy - a tam co widze? kobita ok 50 - pełen wózek zakupów - spokojnie buszuje między regałami, podobnych odchyłów było kilka. No i faktycznie - zapotrzebowanie jak widać na 24h sklepy jest więc powinny być otwarte. :mur: Niektórym ludziom poprostu w d.upach się poprzewracało. Inna sytuacja - znajoma ma aptekę - akurat tak się złożyło, że została na noc - po co ludzie przychodzą o 2 w nocy do apteki? po leki ratujące życie? nic bardziej mylnego: po smoczek dla dziecka, wit. C tudzież inne rutinoscorbiny, czy też (to mnie najbardziej rozbiło) po szampon do włosów :lol: Ale jaki jest wlasciwie moral tego posta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EXO3 Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Ale jaki jest wlasciwie moral tego posta?a co to ja bajki pisze? ;) w zależności od potrzeb można wysnuć nawet kilka :D ..czasem w naszym kraju sprawy przybierają chory obrót. Niektórym ludziom poprostu w d.upach się poprzewracało. ps. w sumie to celowo bądź też i nie - zrobił nam się tutaj niezły ot., a 26ty już się kończy :) przyznać się kto dzisiaj był na wycieczce krajoznawczej w CH! :unsure: :twisted2: i które to szatańskie sieci handlowe wbrew moim postom otworzyły przed wami swe wrota :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzegrz Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 u mnie w okolicy żadna ;] a ja grzecznie siedze w domu i czekam na jutrzejszy dzień :blurp: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Niech już otwierają sklepy bo chciałem sobie sprawić odtwarzacz mp3 :banana: :twisted2: Jak hasałem z psem po okolicznych osiedlach to jedyne sklepy jakie były otwarte to sklepy marki Żabka albo Delikatesy :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 A ja wlasnie bym dzis pojechal do jakiegos hiper/spuermarketu celem nabycia... niebieskiego obrusa :) Kumpel chce jutro ze mna grac w General Quarters (bitwy morskie w czasach II Wojny Swiatowej) i mamy robic raport z bitwy, a bez jakiejs niebieskiej powierzchni udajacej morze to lipa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Niech do %^&$& otworzą pocztę bo czekam na przesyłki, miały być na święta, wysłane w PONIEDZIAŁEK poprzedni i QPA. Załosne... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 (edytowane) Czemu twierdzisz, że mam chorą potrzebę ;) ? (...)Marco, jak najbardziej rozumiem to, że dla niektórych ze względu na pracę, dzieci i inne plagi niedziela jest jedynym dniem na zakupy. Autor topicu pisze jednak o drugim dniu Świąt Bożego Narodzenia, co jest dla mnie dziwne. Właśnie o potrzebach tego rodzaju pisałem. Pozytywnie zaskoczyło mnie dzisiaj pobliskie Tesco - było nieczynne, a w czasie gdy przechodziłem obok podjechało pod sklep ~5 samochodów ... Edytowane 26 Grudnia 2006 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 26 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2006 Marco, jak najbardziej rozumiem to, że dla niektórych ze względu na pracę, dzieci i inne plagi niedziela jest jedynym dniem na zakupy. Autor topicu pisze jednak o drugim dniu Świąt Bożego Narodzenia, co jest dla mnie dziwne. Właśnie o potrzebach tego rodzaju pisałem. Pozytywnie zaskoczyło mnie dzisiaj pobliskie Tesco - było nieczynne, a w czasie gdy przechodziłem obok podjechało pod sklep ~5 samochodów ... W sumie faktycznie jakoś przekręciłem i stwierdziłem, że generalnie mówisz o dniach wolnych od pracy ;> Rzeczywiście chyba wszystkie sieci są zamknięte w te święta (pewnie w ramach lekkiego przypodobania się parlamentarzystom którzy może jednak nie będą chcieli w niedziele zamykać wszystkiego ;). I tutaj jest to oczywiście słuszne i rzeczywiście w te kilka dni w roku jak wszystko będzie pozamykane to tragedia się nikomu nie stanie (3ciego Maja, 11 Listopada, Wielkanoc, Boże Narodzenie) - każdy wie kiedy są te święta, są one zazwyczaj w ciągu x dni wolnych więc można spokojnie mały zapas chleba czy innego masła zrobić i ok. Ale wciskanie, że w niedziele trzeba zamykać markety bo biedni ich pracownicy są poszkodowani wnerwia mnie nieziemsko i stąd moja reakcja ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...